Wikipedia:Landsbybrønden/Nyt forside-forslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nyt forside-forslag[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne høre hvad folket siger til dette nye forside-forslag med et helt nyt design, da jeg synes vi trænger til et nyt pust på forsiden. Af nye ting på forsiden er der bl.a. kommet den nye boks, Dagens billede, Fremhævede artikler (som viser nyeste anbefalede- og lovende artikler), Kategorier, Portaler og en bedre oversigt over Wikimedias andre projekter. Men hvad siger i andre til det? Skal boksene sættes anderledes op, eller mangler der links til flere hjælpesider?? Eller er der andre der har flere nye ting at putte på siden? --Hejsa 12. mar 2008, 19:55 (CET)

Den eneste kommentar jeg har til det flotte forslag er at introteksten er fjernet. Jeg mener er lidt synd. Der burde stå lidt om hvad wikipedia er på forsiden. Dog behøver den ikke være så lang som den forrige introtekst, men mener den skal være der mener jeg. --Fredelige 12. mar 2008, 20:03 (CET)
Det er enormt flot. Jeg er enig med Fredelige i, at lidt af den gamle introtekst bør bevares. Det nye design har lidt for meget spildplads til højre for overskriften "Velkommen til Wikipedia", så introteksten vil sikkert passe fint ind. Min eneste anden indvending er, at logoet for "Dagens skandinaviske artikel" er grimt i forhold til de andre smukke svg'er. --PhoenixV 12. mar 2008, 20:10 (CET)
Enig. Den er virkelig flot, men det logo er grimt og en lille introducerende tekst er ønskværdig. Ellers synes jeg indholdet er passende. --CarinaT 12. mar 2008, 20:15 (CET)
Jeg er ked af at lyde sur og tvær, men der er altså mindst en skønhedsfejl. Colaflasken der er til højre i boksen med overskriften "I dag" er for høj til at kunne holde sig derindenfor, så den kommer til at skubbe til de nyligt afdøde. Rent designmæssigt ser det pænt ud, men der skal - efter min mavesure mening - lige files lidt mere på det tekniske, før det er helt klart. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 12. mar 2008, 20:21 (CET)
Kan se HenrikRomby har sat <br clear="all" /> ind under den 12. marts, men i stedet kommer der en masse hvidt, hvor der ikke står noget. Angående det grimme logo, har jeg lidt svært ved at finde et der er pænere, som er svg. --Hejsa 12. mar 2008, 20:33 (CET)

Jeg bakser lige et nyt ikon sammen til de skandinaviske artikler. :) --Broadbeer, Thomas 12. mar 2008, 21:21 (CET)

Teksten på den nuværende forside lyder:
(1) Wikipedia er en encyklopædi, som skrives af frivillige bidragydere fra hele verden. (2) Den danske wikipedia begyndte i 2002, og vi arbejder nu på 82.166 danske artikler. (3) Den første wikipedia begyndte i 2001, og der findes nu wikipediaer på over 250 sprog med over ni millioner artikler. (4) Indholdet kan kopieres og bruges frit. (5) Alle kan bidrage, og du kan også redigere en hvilken som helst artikel lige nu – de første skridt er meget enkle! (6) På vores skribentforside kan du finde mere information.
Den nye sides forsidetekst dækker nogenlunde 1, 2, 3 og 5. Mens nummer 6 dækkes, ved at første link linker til skribentforsiden. Nummer 4 kan findes, hvis man klikker sig videre, for at finde ud, hvad Wikipedia er. Jeg er fint tilfreds med teksten, som den er nu. En ting der mangler på den nye forside er, at høje billeder i I dag og Vidste du at... ikke må gå uden for deres respektive bokse. Dette kan sikkert ordnes ved, at disse billeder kommer i en tabel eller lignende, så deres bokse "vokser" sig tilstrækkeligt høje. Derudover; så er det tid til et forsideskift! --C.Thure 12. mar 2008, 20:26 (CET)
Fint designforslag. Hermed et par kommentarer til inspiration, hvoraf en del sådan set også gælder den nuværende forside:
  • Jeg synes det er fint, at den gamle, ret omfattende introtekst bliver kortet ned. Jeg synes sådan set, vi skulle gå længere endnu og fjerne teksten »Velkommen til Wikipedia, den frie encyklopædi […]«, der allerede optræder i logoet i venstre spalte. Tekster a la »Velkommen til hjemmesiden ABC, hvor du kan læse om X, Y og Z« ser man sjældent – og med god grund. Den bedste måde at få et indtryk af, hvad Wikipedia handler om, er at klikke lidt rundt, og det tror jeg også, de fleste nytilkomne vil gøre, snarere end at læse forsideteksten fra en ende af. Teksten om, at Wikipedia rummer X mio. tekster, heraf Y på dansk, er også svær at forholde sig til. Så det vigtige er i mine øjne at fremhæve en masse forskelligartet indhold, der inspirerer brugeren til at klikke sig rundt. Det gælder for såvel Wikipedia som for websites i almindelighed. Evt. kan man have en infoboks øverst til højre med overskriften “Hvad er Wikipedia”, der kort opridser, hvad det drejer sig om. I nærhed af dette kunne man evt. tilføje lidt mere metainformation, fx seneste bekendtgørelse. Så for at opsummere, så foreslår jeg at zappe hele den øverste hvide boks (portallisten flyttes andetsteds, jf. næste punkt).
  • Listen over portaler ligger emnemæssigt tæt på listen over kategorier, hvorfor jeg synes, at disse to burde ligge fysisk i nærheden af hinanden og have en mere ensartet grafisk fremtoning.
  • Rent logisk mener jeg, at dagens billede (som i øvrigt er en fin idé) hører til i samme spalte som dagens artikel, men jeg kan godt se, at det muligvis er designmæssigt problematisk.
  • Boksens farvevalg synes p.t. blot at afspejle placeringen på siden. Man kunne overveje at lade den afspejle indholdet og således give boksen vedr. donationer samme farve som boksene med links til søsterprojekter og andre sprog for at signalere, at det er info om Wikipedia snarere end info om artikler i Wikipedia.
  • Relationen mellem den vandrette navigationslinje og menuen i venstre spalte er uklar. Hvad er kriteriet for optagelse i hver af disse? Det er usædvanligt med en sådan ekstra navigationslinje, og jeg synes, den forvirrer mere, end den gavner.
  • Der er næppe mange der klikker sig videre fra forsiden til fx den catalanske Wikipedia, så jeg synes ikke, at listen over de øvrige sprog har fortjent en så prominent placering. Jeg foreslår at koge den ned, fx til engelsk, tysk, fransk, spansk, svensk og norsk og så gemme resten af sprogene væk på en side for sig. Ligeledes kunne man overveje, om alle søsterprojekterne p.t. har en kvalitet, der gør dem værd at linke til fra forsiden. Fx er en ordbog indeholdende under 3500 ord i mine øjne ikke værd at gøre alt for megen reklame for.--C960657 12. mar 2008, 23:04 (CET)
Jeg vil ikke lige gå ind i nærmere diskussion men bare sige at jeg synes Hejsas layout er røvhamrende blæret, godt arbejde! --Morten 12. mar 2008, 21:48 (CET)
Det er rigtig flot. Personligt mener jeg dog, at grafikken i toppen af den tidligere version var endnu flottere. Se f.eks. den tjekkiske: cs:Hlavní strana. Kategorier med smukke ikoner foroven, og portaler nede i venstre spalte. --Sir48 (Thyge) 12. mar 2008, 22:09 (CET)
Det er rigtig flot, men layout er ikke det væsentlige - det er indholdet! --Villy Fink Isaksen 12. mar 2008, 22:12 (CET)

Hvad med at flytte dagens billede opad i samme kolonne, så den kommer op lige under "I dag"-boksen, for at holde de mest aktuelle bokse øverst? --C.Thure 13. mar 2008, 10:18 (CET)

Til C960657: Dine tanker er en større ændring - og delvis en ændring af "filosofien" bag forsiden. Derfor foreslår jeg, at du udmønter idéerne i et udkast, som kan indgå i overvejelserne om en fremtidig forside, men at vi sætter det nuværende forslag på forsiden, nogenlunde som det er nu. --Sir48 (Thyge) 13. mar 2008, 10:33 (CET)
Jeg har et forslag til hvordan man kunne gøre portallinkene i toppen pænene. Se Bruger:Fredelige/Sandkasse 2. Så ser de lidt mere indbydende ud. --Fredelige 13. mar 2008, 11:40 (CET)
Jeg mener de er pænest som de er. Der er ikke så meget, der forvirrer unødigt. --C.Thure 13. mar 2008, 11:50 (CET)
Som nævnt ovenfor synes jeg, den tidligere version var flottere, dvs. knapt så "kedelig" --Sir48 (Thyge) 13. mar 2008, 12:31 (CET)
Som nævnt ovenfor synes jeg, at det forvirrer unødigt, og at det faktisk er pænere som det er nu. --C.Thure 13. mar 2008, 12:41 (CET)

Et flot design. Har uden held prøvet at være Rasmus Modsat for at komme med indvendinger, men designet virker rigtig fornuftigt gennemarbejdet, og jeg har ikke på andre wiki-forsider kunne finde løsninger eller elementer, der ser mere overbevisende ud. Vedrørende portallinks synes jeg disse er pænest som de er, dvs. uden forstyrrende småikoner. Fredeliges og ovenfor nævnte tidligere version giver for meget uro i billedet, og jeg tror, at man langt hurtigere bliver træt af designet frem for det mere stramme udtryk uden ikoner. --Pugilist 13. mar 2008, 12:39 (CET)

Jeg har netop indført den nye forside. --Broadbeer, Thomas 13. mar 2008, 22:14 (CET)