Wikipedia:Landsbybrønden/Oprettelse af Kategorier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Oprettelse af Kategorier[rediger kildetekst]

Jeg vil meget gerne have hjælp med at oprette følgende kategorier sum under kategorier til kategorien Litauen

  1. Administrativ inddeling af Litauen
    1. Kommuner i Litauen
    2. Amter i Litauen
    3. Bydele i Litauen

Samtigt vil jeg gerne have hjælp til at gøre Kategori:Byer i Litauen til underkategori under Litauen

Jeg får helt sikkert brug for at oprette flere underkategorier under Litauen, så det vil være lækkert med en forklaring på hvordan jeg gør!

Til en begyndelse:

Om stednavne/navne generelt[rediger kildetekst]

Jeg kan altså IKKE finde ud af om navnet på f.eks. en by som Telšiai skal oprettes som Telšiai med REDIRECT fra Telsiai eller som Telsiai med REDIRECT fra Telšiai.

  1. Altså skal artiklerne oprettes så navnet kan skrives med dansk tastatur, eller redirecter vi os ud af problemet?
  2. Skal alle navnet, når de nævnes i artiklerne, bogstaveres som Telšiai eller Telsiai?

Jeg har nu i flere omgange rettet frem og tilbage, som mit humør var, så jeg vil faktisk gerne have en afklaring, så jeg slipper for at bruge resten af mit liv på at rette frem og tilbage ;) --Per (PerV) 15. aug 2009, 13:58 (CEST)

Jeg tror ikke vi har nogen regel om det, men jeg plejer altid at vælge den originale titel (med de "mærkelige" bogstaver, såsom fx â, ä, ę mv.), medmindre der findes en officiel oversættelse til dansk. Hvis oversættelsen findes, laver jeg den originale titel om til en redirect. --Masz () 15. aug 2009, 19:56 (CEST)
Sådan ville jeg også gøre. --Apopov 17. aug 2009, 15:39 (CEST)

Til en begyndelse:

Kategori:Administrativ inddeling af Litauen skal hedde Kategori:Subnationale enheder i Litauen - det er konventionen som bruges. Hvorfor den betegnelse bruges er lidt uklar - bedre bud er her: Diskussion:Subnational enhed. Ellers er det bedst at bruge en eksisterene kategori som skabelon til at oprettet en ny - så får man normalt en del tekster og tilhører kategorier med. --Steen Th 16. aug 2009, 00:02 (CEST)