Wikipedia:Landsbybrønden/Popkunst eller Pop art?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skal det hedde Popkunst eller pop art?[rediger kildetekst]

I Diskussion:Popkunst er der enighed om at artiklerne Pop art og Popkunst skal slås sammen. Men der er uenighed om hvorvidt den sammenlagte artikel skal hedde det ene eller det andet. Indtil videre står striden primært mellem to personer: jeg og Villy Fink Isaksen.

  • Jeg argumenterer for "Popkunst" med baggrund i mit faglige/professionelle kendskab til emnet og med en række markante links til hvor ordet bruges - ikke mindst museer og bibliotekernes emneord. Endelig har jeg det argument at fx "death metal" hedder dødsmetal på Wikipedia, selv om de fleste nok taler om "death metal" i daglig tale. Vi har et fint dansk ord, som er en direkte, mundret oversættelse.
  • Villy argumenterer med at en Google-søgning giver betragteligt flere hits på "Pop art" end på "Popkunst" og at han ikke kender begrebet "Popkunst".
Villy har i mere end 35 år interneret sig for kunst bl. a. Pop art som jeg lærte at kende omkring slutningen af 60'erne først i 70'erne - den gang hed det "Pop art" så derfor mener jeg det skal hedde det selvom jeg er kraftig modstander af Anglificering. Så mit argument er ikke kun at jeg har brugt Google for at finde det mest udbredte! --Villy Fink Isaksen 9. apr 2007 kl. 20:21 (CEST)
Men der er altså sket noget i de senere år som gør at folk som beskæftiger sig med kunst taler og skriver om "popkunst" i dag. Det er i øvrigt typisk at et amerikansk fænomen først benævnes på engelsk, men på et tidspunkt får et dansk udtryk. Jeg har i øvrigt lige tjekket Ascheougs Kunstleksikon, og også dér hedder artiklen "Popkunst".
  • Vi vil gerne have nogle flere til at give deres mening til kende. Der kan også tænkes at være flere argumenter i den ene eller den anden retning.

--Sangild 9. apr 2007 kl. 17:03 (CEST)

Generelt set bør man anvende det mest almindelige navn. Dette i sig selv kan også være noget af en udfordring at finde ud af til tider.
Hvis et dansk navn eksisterer, så er det jo fristende at anvende dette - vi skriver jo på dansk. Og hvis biblioteker og museer anvender den danske betegnelse mener jeg, at vi bør anvende den også. --|EPO| 9. apr 2007 kl. 17:12 (CEST)
Under de retningslinjer du linker til, står der også at et dansk ord bør foretrækkes hvis det ellers bruges. Og så står der at Retskrivningsordbogens version bør anvendes, og her er endnu en autoritativ kilde som peger på det danske ord: "popkunst" står nemlig i Retskrivningsordbogen.

Hvis nogle spurte mig, om hvad jeg synes om pop, ville jeg svarer: "Pop kunsten er ikke lige min type". Jeg holder mest med popkunst. Men jeg er ikke sikker på om det er et "traditional" ord. --Grey-Fox 9. apr 2007 kl. 17:15 (CEST)

ER der nogen der vol konkludere?--Jan Friberg 29. maj 2007, 16:53 (CEST)[svar]