Wikipedia:Landsbybrønden/Privatlivskrænkelser og chikane begået af Palnatoke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Privatlivskrænkelser og chikane begået af Palnatoke[rediger kildetekst]

Brugeren Palnatoke (og i omtrent lige så høj grad brugeren JGC) har kontaktet mig gentagne gange med chikanøse meddelelser til trods for, at jeg har frabedt mig denne kontakt. Såfremt det fortsætter, er jeg vel nødsaget til at bede politiet meddele de pågældende tilhold, da det åbenbart ikke er nok blot at bede dem om at holde inde.

Blot har jeg svært ved at se, hvordan det er i overensstemmelse med normerne her, at Palnatoke gentagne gange forsøger at kæde mit virkelige navn sammen med mit brugernavn, når han udmærket ved, at jeg ikke ønsker dette. --Law Lord 4. okt 2007, 13:53 (CEST)

Må jeg anbefale dig at læse Hjælp:Diskussionssider og Wikipedia:Hvad Wikipedia ikke er. --Dannebrog Spy 4. okt 2007, 14:03 (CEST)
Bed du bare politiet om hjælp. Det er ikke op til dig at bestemme hvem der må kontakte dig på din brugerside eller pr. mail. Af ren nysgerrighed vil jeg gerne vide hvad du mener min chikane har bestået i. -- JGC 4. okt 2007, 14:26 (CEST)
Hvis du stopper med din chikane og med at kontakte mig, så behøver jeg jo ikke inddrage politiet. --Law Lord 4. okt 2007, 15:48 (CEST)
Det er svært at stoppe en påstået chikane når man ikke kan få at vide hvad den går ud på. Det kan diskuteres om det er chikane at påpege sammenhængen mellem dit navn og dit brugernavn - men det er altså ikke chikane at kontakte dig, uanset om du helst vil være fri. -- JGC 4. okt 2007, 16:43 (CEST)
Jo, det er chikane at kontakte mig, når jeg helst vil være fri. Dog er det først ulovligt, når man er blevet advaret af politiet om at holde inde med sine henvendelser. [1] --Law Lord 4. okt 2007, 16:54 (CEST)
Hvis jeg skrev breve til din privatadresse - eller måske bare vedblev med at sende mails som du havde frabedt dig, kunne man tale om chikane. Men når du færdes herinde, kan du ikke påberåbe dig retten til ikke at blive kontaktet. Samtidig er det absurd at anklage andre for chikane når man selv anvender et særdeles uforsonligt sprog. -- JGC 4. okt 2007, 17:18 (CEST)
Jeg er ikke interesseret i din (forkerte) fortolkning af Strfl. § 265. Til gengæld er jeg meget interesseret i, at du stopper din chikane og i bedste fald, at vi kan forliges. Hvis du er interesseret i at forliges, så må du gerne kontakte mig herom. --Law Lord 4. okt 2007, 17:57 (CEST)
Lidt mere læsestof: Wikipedia:Wikikette og Straffelovens §§267-274 om injurier. --Dannebrog Spy 5. okt 2007, 19:07 (CEST)
Strfl. § 275 handler også bl.a. om ærekrænkelser, men for menig mand er det desværre ikke særligt behjælpeligt blot at læse lovteksten, da retspraksis i stort omfang afviger fra lovteksten. Jeg kan i den anledning anbefale, at man som en lille introduktion til retsområdet læser artiklen Gælder straffelovens bestemmelser om æreskrænkelser? [2] Dog vil artiklen efter min mening nok umiddelbart ikke give meget mening, hvis læseren ikke som minimum har gennemført den juridiske grunduddannelse (BA.jur). --Law Lord 5. okt 2007, 22:23 (CEST)
WP:HWIE afsnit 1, punkt 6:
"Wikipedia er ikke en kampplads. Alle brugere forventes at behandle hinanden civiliseret. Undgå at genere eller fornærme dem, som du er uenige med. Grib i stedet sagen an på en intelligent måde og indgå i en høflig diskussion. Fremsæt ikke trusler – herunder trusler om sagsanlæg – mod Wikipedia, wikipedianere eller Wikimedia Foundation. En sådan opførsel tolereres ikke og kan resultere i udelukkelse. Hvis du mener at dine rettigheder bliver overtrådt, må du diskutere med andre involverede brugere, tage sagen op på en relevant postliste eller kontakte Wikimedia Foundation. (Se også Wikikette)". Fremhævningen er min. --Sakkura 6. okt 2007, 02:11 (CEST)
Jeg har ikke truet nogen med noget – hverken med sagsanlæg eller andet. --Law Lord 6. okt 2007, 02:15 (CEST)
Konklusion:
Palnatoke er – så vidt jeg kan se – ophørt med at kontakte mig, hvilket jeg naturligvis håber er permanent. Til gengæld har han som reaktion på denne klage foreslået, at jeg skal bandlyses. Jeg er efter min opfattelse blevet forligt med JGC.
Med venlig hilsen --Law Lord 6. okt 2007, 02:37 (CEST)


Kilder og referencer[rediger kildetekst]

  1. ^ Straffelovens § 265
  2. ^ Lektor, ph.d., Sten Schaumburg-Müller: Gælder straffelovens bestemmelser om æreskrænkelser?, Ugeskrift for Retsvæsen årgang 2002, side 118 ff.