Wikipedia:Landsbybrønden/Projekter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WikiProjekter[rediger kildetekst]

Jeg har brugt den engelske Wikipedia rigtig meget, og har jeg haft viden, som ikke var reflekteret deri, så har jeg tilføjet det. Men jeg har så sidenhen indset, at mine kræfter var bedre brugt i den danske Wikipedia - selvfølgelig :)

Men jeg under mig lidt over hvorfor jeg ikke kan finde nogle WikiProjekter? Altså ligesom de engelske Wikipedia:WikiProject_Stub_sorting, Wikipedia:WikiProject Mathematics og mange flere nævnt på Wikipedia:List_of_WikiProjects

Der er selvfølgelig Wantedpages, Liste over artikler vi bør have og tilsvarende, men det er ikke det samme. Personligt ville jeg med glæde indgå i et stub-projekt eller mere specifikke projekter indenfor for eksempel matematik, programmering, fysik, købstæder, forfattere eller tilsvarende.

Eller er den danske Wikipedia og det tilhørende community bare ikke stort og modent nok hertil endnu? --Barklund 14. sep 2005 kl. 15:59 (CEST)

På dawiki er det lidt svært at starte et projekt. Der er nogen som prøver at opfordre folk til dit og dat, men vi er simpelthen ikke nok brugere. Der er dog noget som minder om det. I øjeblikket er vi gået over til Wikipedia:Ugens artikel, hvilket er tænkt som et samarbejde. Derudover har vi Wikipedia:Månedens Samarbejde, som ikke kører så godt for tiden, og Wikipedia:Tema. Mht. at fikse problemer, så findes der Bruger:Byrial/Offline rapporter og Bruger:Maitch/Offline rapporter, der fungerer som et samarbejde. Du kan deltage i nogle af de nævnte ting eller selv prøve at definere et nyt projekt efter den engelske model - det kan være det vækker nogen. --Maitch 14. sep 2005 kl. 16:22 (CEST)
Hm, umiddelbart er både de nævnte månedssamarbejder og ugeartikler forholdsvist kedelige - set ud fra mit (ligeledes datalogiske) synspunkt. Så hellere naturvidenskabsrelaterede emner. Jeg tror dog ikke, jeg vil kaste mig ud i hele projekter - men blot lave mine egne projekter inden for emner, som jeg måtte finde interessante. Så kan man altid kigge på det større bureaukrati sidenhen, når community'et bliver lidt større. --Barklund 14. sep 2005 kl. 16:42 (CEST)
Jeg ved ikke om mit eget "initiv" er sidestillet med et projekt i Wiki-terminologi, men jeg har for min egen hukommelses skyld oprettet Opslag som G®iffen gerne vil oprette/blande sig i/lokke andre til at skrive. Alle der snubler over denne liste er selvfølgelig velkomne til at hjælpe :-)
Måske skulle man i starten opfordre folk til at nævne et personligt projekt i deres profil? Så har folk en (lidt) større motivation til at gøre noget ved det. G®iffen 14. sep 2005 kl. 20:56 (CEST)
Tja, det tror jeg faktisk, at de fleste engagerede wikipedians i forvejen har på deres profilside - altså en liste over deres yndlingsemner/kæpheste/projekter, som de selv arbejder primært på at få igennem. Og jeg tror også, at det er vejen frem indtil videre. Men det kan jo tænkes, at man lige pludselig finder 2-3 andre, der også har nævnt Rheumatologi som yndlingsemne, og så kan man jo starte et større projekt herinde for i lidt mere organiseret og bureaukratisk stil. :) --Morten Barklund 15. sep 2005 kl. 10:07 (CEST)