Wikipedia:Landsbybrønden/Rapporter for sider, som mangler interwiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Rapporter for sider, som mangler interwiki[rediger kildetekst]

Jeg har kig på Wikipedia:Mangler interwiki og Wikipedia:Kategorier som mangler interwiki, hvor der er en masse undersider med 100 sider hver, hvor der ikke er interwiki-links. Jeg har ikke opdateret de sider i lang tid. Og min overvejelse er at sletter alle 443 undersider. Jeg har et alternativ Bruger:Steenth/Artikler mangler interwiki og Bruger:Steenth/Kategorier mangler interwiki som kunne erstatte dem. Her er opdelingen efter det tidspunkt, hvor det blev konstateret, at der ikke er noget interwiki for den side. Men er der andre gode forslag til et andet format?

Spørgsmålet er, hvad er den bedste tilgang til det? Når jeg kigger på Bruger:Steenth/Autoliste/wikidata-emner uden eller med få udsagn, jeg har fundet eksempler på, at der er mange artikler, som smutter uden om at blive tjekket, om artiklen findes på en anden wiki... Fx Kvevri (Q116040094) og Slovensk Superliga i håndbold (Q85951243)

Selve sletning at de mange sider vil jeg foretage i ny runde massesletning af sider. Jeg har allerede en del ubrugte skabeloner, hvor et par kategorier også kan tage med i samme runde. --Steen Th (diskussion) 26. feb. 2023, 17:49 (CET)Svar[svar]

Bare en tanke, men vil det være muligt at opdele efter tema? Mange af artiklerne er jo om danske personer eller danske steder, som man ikke umiddelbart kan forvente, at andre sprog har tilsvarende. Der er også mange importerede artikler fra DFI og diverse opslagsværker, som nok heller ikke går igen. Til gengæld er der så nogle emner fra andre lande, som der nok er større chance for, at andre har. Mens det for flertydig-siderne nok kan være både og. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. feb. 2023, 21:52 (CET)Svar[svar]
Tak for input @Dannebrog Spy:. Jeg har arbejdet videre med det. Det første jeg har gjort, er at lave en rapport, hvor jeg fjerne danske emner. Første skud er her: Bruger:Steenth/sandkasse86.
Det jeg har gjort:
* fjerne artikler med land (P17) og statsborgerskab (P27), hvor der er Danmark (Q35) evt. Kongeriget Danmark (Q756617)
* alle flertydig artikler. Dem må vi klare særskilt. Jeg har en indtryk af der arbejdes med det emne på Wikipedia i projektet d:Wikidata:WikiProject Disambiguation pages, hvis titelnavn er ens.
* fjerne alle danske film via kategorier.
* Pt. jeg har ikke en liste med artikler med udgivelsessted (P291) og oprindelsesland (P495), som kan bruges til at få listen kortere ned. Men det kommer på senere tidspunkt, når jeg løst nogle andre problemer.
Jeg har kigget på også at bruge kategorier. Men ikke alle artikler er mærket på en måde, så de kan sorteres på nationalitet. P.t. bruger en wikidata udtræk fra starten af januar. Så der kommer en del nye artikler med, som senere bliver fjernet, når jeg igen på et tidspunkt henter et nyt udtræk.
Resultat er den gamle liste er på 50.045 artikler og det reduceret liste er p.t. på 14.105 artikler.
Spørgsmålet er få de nye artikler ind i Wikidata, så i større grad håndteres der. --Steen Th (diskussion) 2. mar. 2023, 19:40 (CET)Svar[svar]
En opfølgning. Jeg opdateret Bruger:Steenth/sandkasse86, hvor der er taget hensyn til udgivelsessted (P291) og oprindelsesland (P495) og mængden faldt en del. Og den er også opdateret det nyeste databasedump af den danske Wikipedia. Jeg regner med at hente en kopi af wikidata fra mandag i denne uge. Jeg har kigget på kategorier, hvor speciel 2019 var mange, som ikke var tjekket. @Dannebrog Spy: --Steen Th (diskussion) 21. mar. 2023, 16:06 (CET)Svar[svar]