Wikipedia:Landsbybrønden/Retningslinier for bibliografier?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Retningslinier for bibliografier?[rediger kildetekst]

Der har de sidste par dage været noget debat på enkelte brugersider om retningslinier (og eventuelle mangel på samme) for bibliografier på dawiki. Det er en principiel debat, der efter min opfattelse hører til her, og ikke på diskussionssiderne til den enkelte konkrete artikel. Der gælder på enwiki forholdsvis detaljerede retningslinier for, hvad biografier bør indeholde, og særlig hvad de ikke bør indeholde. Jeg har konstateret, at en del af de danske bibliografier om nulevende personer indeholder oplysninger og udsagn, der ikke er underbyggede og for en rækkes vedkommende tillige som værende på kanten af det injurierende. Den seneste debat om bibliografierne kunne tyde på, at der kunne være behov for en præcisering af de danske regler. Personligt finder jeg retningslinierne på enwiki for velargumenterede og fair, og vil gerne slå et slag for, at et tilsvarende normsæt for ”best practice” (eventuelt i modificeret form) kan finde indpas på dawiki. --Pugilist 20. feb 2008, 11:57 (CET)

Jeg antager at du mener "biografier" (artikler om mennesker) og ikke "bibliografier" (artikler om bøger om et bestemt emner eller af en bestemt person). --Palnatoke 20. feb 2008, 12:00 (CET)

Pinligt, naturligvis (det går stærkt med at multitaske på dette tidspunkt). Jeg lægger ny debat op. --Pugilist 20. feb 2008, 12:03 (CET)

Vi kan også bare strege lidt over. Done. --Palnatoke 20. feb 2008, 12:05 (CET)