Wikipedia:Landsbybrønden/Rollbackers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Rollbackers[redigér wikikode]

Jeg har her et forslag til "videreudvikling" af dawiki.

Kunne man ikke, ligesom på svwiki, tildele rollback-funktionen til brugere, som man kan stole tilstrækkeligt på, dvs. at man ikke behøver at bange for, at de misbruger den?

Jeg spørger, fordi at jeg på sv:Wikipedia:Tillbakarullning så, at det ovenstående princip gælder på svwiki. Jeg tror, at funktionen vil lette arbejdet for en hel del af de almindelige brugere, som rydder aktivt op efter vandaler.

Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 22. mar 2009, 17:41 (CET)

Jeg skal nok ikke kloge for meget i det - men hvad vil den funktion sige? --Anigif 22. mar 2009, 18:48 (CET)
Se Wikipedia:Administratorer#Tilbagerulning af redigeringer - det vil sige, at man med ét enkelt klik kan fjerne alle ændringer fra én bruger, forudsat at det er de seneste ændringer. Det kan du også se på Speciel:Seneste ændringer med resuméer a la "Gendannelse til seneste version ved X, fjerner ændringer fra Y (bidrag)". Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 22. mar 2009, 19:32 (CET)
Altså hvis nogen siger OK for det er det mig lidt ligemeget, men i bund og grund bør en admin vel være inde over hvis en bruger laver nok lort til at man skal bruge en sådan funktion.. Eller hvad? --Anigif 22. mar 2009, 19:36 (CET)
Det er fordi at funktionen på flere Wikipediaer, bl.a. engelsk, tysk og svensk, også kan tildeles ikke-administratorer, at jeg også synes det skal kunne lade sig gøre her. Christian Giersing (diskussion • bidrag • e-mail) 22. mar 2009, 19:40 (CET)
Jeg synes ikke, det ville være en god idé. Man kan sagtens redigere i en ældre version og på den måde få alle "hærværksramte" versioner væk. Det er et ekstra klik, der kræves. Som jeg ser det, vil det i sådanne tilfælde være lige så ønskværdigt, hvis administratorerne tager sig af disse tilfælde. På den måde bliver ændringerne også patruljeret samtidig. Anyways kan jeg ikke se nogen grund til at indføre funktionen. --Sabbe 22. mar 2009, 20:02 (CET)
Bare fordi andre har funktionen behøver vi ikke "blindt" også at indføre den, synes jeg :) --Anigif 22. mar 2009, 20:33 (CET)
Jeg synes at der med de liberale regler, vi har omkring udnævnelsen af administratorer, ikke skal være for mange understillinger, hvor mindre grupper af wikipedianere kan rollbacke, patruljere, have autopatrol m.m. i forskellige kombinationer. Det vil give for meget administratoradministration. Så skulle vi måske have en administratoradministrationsadministrator til at holde rede i det? :-) --Jørgen 24. mar 2009, 13:33 (CET)
Netop, jo flere hatte man kan få jo støre er sandsynligheden for at vi for administratorvælde. Hvis vi indførte en rollbacker ville man jo få spørgsmålet om hvorfor man ikke har den når man søger som admin. Desuden er vi lige vidt fordi de ikke kan slette nonsens. Det vil desuden være de samme kriterier jeg vil støtte eller modsætte mig efter.--Jan Friberg 24. mar 2009, 21:19 (CET)

Jeg sparker lidt liv i debatten igen. Nu hvor vi er 6 patrollere, burde "rollback" funktionen også diskuteres lidt yderligere. "Rul tilbage" kunne som sagt være meget nyttig og jeg støtter helt absolut forslaget. Jeg synes selv at funktionen burde følge med patrollerflaget, men det er også lige meget; bare man har det. Jeg, som bruger popups kan godt bruge "gendan" funktionen men så bliver man jeg til at markere den hærværksramte revision som patruljeret. --Masz (Skriv beskedSkriv e-mail) 10. apr 2009, 18:35 (CEST)

Police man Twinkle Head.svg Ansvarlig for denne diskussion er Masz (Skriv besked). Der konkluderes på diskussionen senest
6. juni 2009. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Jeg indsætter lige denne her skabelon, da der hverken blev konkluderet, kommenteret, eller opnået konsensus. I får to uger til at kommentere. Se evt. Wikipedia-diskussion:Patroller. Opnås der ikke konsensus (eller bliver der ikke kommenteret) vil jeg oprette en afstemning. Kommentarerne overfor og på patroller-diskussionen vil blive taget hensyn til.
Min personlige holdning er at patroller får rollback implementeret, men det er jo min mening. --Masz (Skriv besked) 23. maj 2009, 18:44 (CEST)

Jeg synes også det er en god ide at tildele patrollere roll-back funktionen, da den er en integreret del af patruljeringen. (Den markerer jo netop hærværksændringerne som patruljeret i samme hug.) -- Broadbeer  aka  Thomas  24. maj 2009, 12:41 (CEST)
Fuldstændig enig med Masz og Broadbeer. mvh Christian Giersing [ disk + bidrag + e-mail ] 2. jun 2009, 17:59 (CEST)

Konklusion[redigér wikikode]

Da der ser ud til at være bred enighed vedrørende denne funktion (både her og på patroller-diskussionen) derfor har jeg oprettet en bug. --Masz (diskussion) 6. jun 2009, 13:48 (CEST)

Og den er også udført en ½ time efter :) --Broadbeer 7. jun 2009, 00:16 (CEST)
Jep, det gik hurtigt. --Masz (diskussion) 8. jun 2009, 07:36 (CEST)