Wikipedia:Landsbybrønden/Skabeloner for konvertering af priser og valutaer ønskes

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skabeloner for konvertering af priser og valutaer ønskes[rediger kildetekst]

Hvis jeg er heldig er der akkurat en derude som ligesom jeg er interesseret i hvad f.eks. et tab i 1922 svarer til i dagens kroner. Jeg ved tilfældigvis fra en TV-udsendelse om emnet at det er en faktor 22, men det ville da være skønt at få det regnet ud automatisk, og at vide at disse tal så hele tiden vil blive opdateret, uden at man fremover skal røre en finger. Og tilsvarende, når vi har et beløb i f.eks US dollars, som jeg har været ude for både på De Tre Slugters Dæmning og fornylig med Bernard Madoff, hvor vi har 22 beløbs-posteringer som jævnligt skal ajourføres, (idet der er tale om skøn - sagen er ikke indledt endnu og tabet er ikke gjort op).

Jeg kan se på engelsk wikipedia at i omkring Maj 2008 var der en fyr i England som fik akkurat samme ide, og en tysk herre ved navn Karsten har introduceret det for Tyskland, Østrig og Schweiz. Umiddelbart ser den tyske udgave ud til at kunne bruges her - også fordi den bruger komma, og ikke punktum. Men jeg vil da opfordre interesserede til at tage et kig på de relevante sider. Se denne diskussionside, hvor det hele begyndte, og siden har bredt sig som ringe i vandet. Skal danske kroner blive den første efter USD og GDP og DM/EUR?

Inflation kan du se dette eksterne link :

Hvem hjælper med at inkorporere dem på dansk wikipedia? Og tilsvarende findes tallene for danske kroners værdi overfor dollar (som nok er det mest interessante) i en eller anden database, og det er det som jeg gerne vil have hjælp til at finde frem og sætte ind i en praktisk converter. John Peters 10. mar 2009, 11:58 (CET)

Jeg forstår ikke helt du vil bruge det sidste du nævner til? På http://www.nationalbanken.dk/ kan du finde den aktuelle vekselkurs, men ingen af de ovennævnte skabeloner tager jo højde for vekselkursen mellem forskellige valuta gennem årene? Og mener du så at det skal føres ind i andre skabeloner der omfatter penge? Det er jo lidt hvor meget så meget arbejde kan bruges til? --Anigif 10. mar 2009, 13:23 (CET)

(redigeringskonflikt)

Nationalbanken har oversigter for kurserne for en række valutaer for de seneste årtier: http://nationalbanken.statistikbank.dk/statbank5a/default.asp?w=1024 . Her er det godt nok nødvendigt at foretage nogle valg, men måske de oversigter der fremkommer derved kan bruges som basis.
Hvad den danske inflation angår, så har Danmarks Statistik oversigter og en beregner for priserne siden 1900: http://www.dst.dk/Statistik/seneste/Indkomst/Priser.aspx .
Okay ingen af delene og ejheller Nationalbankens dagskurser, http://www.nationalbanken.dk/dndk/valuta.nsf/side/Valutakurser!OpenDocument kan bruges råt til tabeller, der opdaterer sig af sig selv. Men da den tyske skabelon imidlertid sidst er opdateret 13. februar 2009, har jeg en mistanke om, at den heller ikke er automatisk men baseret på regelmæssige manuelle opdateringer. Men er det acceptabelt for en tilsvarende dansk skabelon, vil det til gengæld så også kun være det ene sted, der skal opdateres. Jeg kan ihvertfald fuldt ud støtte en oversættelse. Blot skal alle omfattede valutaer fremgå klart af dokumentation/vejledning. På den tyske side skal man først have finde frem til http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Vorlage:Wechselkursdaten&action=edit for at se, at skabelonen faktisk kan bruges til de fleste af verdens valutaer. --Dannebrog Spy 10. mar 2009, 13:40 (CET)