Wikipedia:Landsbybrønden/Skandinavisk Wikinews

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Skandinavisk Wikinews[redigér wikikode]

Hvis der er nogen er interesserede i at bidrage til en Skandinavisk m:Wikinews, så ville det nok være en god ide at skrive sig på listen over stillere i m:Wikinews/Start_a_new_edition. Wikinews er et projekt der har til formål at skabe en alternativ nyhedskilde, med store og små nyheder. Og eftersom vi har så nære kulturelle og sproglige bånd i danmark, norge og sverigew, er det oplagt at gøre en fælles indsats, nu hvor vi tilsyneladende ikke kan samle personer nok, hver for sig. -- /Wegge (diskussion) 7. feb 2005 kl. 22:15 (CET)

Svenskerne er faktisk allerede startet med deres egen : http://sv.wikinews.org/wiki/Huvudsida - eftersom de åbenbart ikke fik noget respons på opfordringen om et fællesskandinavisk projekt. -- vh. Nico 7. feb 2005 kl. 23:00 (CET)
Så en dansk/norsk WikiNews da? -- /Wegge (diskussion) 13. feb 2005 kl. 22:15 (CET)
Jeg mener stadig vi er få til at sprede os over flere felter, (ordbogen kører heller ikke for godt), - Derimod synes jeg vi kunne overveje at sætte en nyhedsrubrik ind på forsiden med aktuelle begivenheder , som på flere andre wiki'er; Mere dynamik på forsiden, vil være et bedre aktiv for os, end en ekstra (måske hensygnende) portal. vh. Nico 16. feb 2005 kl. 17:37 (CET)
Bliver det ikke hurtigt for meget, hvis der kommer en neddroslet udgave af en WikiNews på forsiden? Og hvordan skulle det i givet fald se ud? -- /Wegge (diskussion) 16. feb 2005 kl. 18:30 (CET)
Jeg forestiller mig noget i retning af den norske (men nok uden wiki-nyt og nyligt afdøde), - eller den hollandske eller ... der er mange muligheder.
Jeg er ikke sikker på en WikiNews vil være den helt store success så få somvi er endnu, vi kan ikke engang holde aktuelle begivenheder rimelig opdateret. Hvis nogen er interesseret i WikiNews så vil jeg foreslå de starter med at prøve og holde den side opdateret konstant igennem noget tid, og så kan vi jo se hvor længe interessen holder sig. Jeg tror mere på ideen med at gøre hvores forside mere dynamisk, hvis nogen har mod på det. --Christian List 17. feb 2005 kl. 02:55 (CET)
Christian har en sikker pointe her, som jeg er enig i. Hvilket ikke skal udelukke folk fra at gøre et forsøg, men så er forsiden måske ikke det bedst egnede sted at øve sig. Aktuelle begivenheder kan bruges, men jeg kom i tanke om en bagside - a la Politikens At Tænke Sig eller ATS. Hvad med en sådan sag - Ingeniøren har også en sådan og kalder iøvrigt resten af Ingeniørens Ugeblad for "et tillæg" til bagsiden. Problemet i et elektronisk tidsskrift er naturligvis at gøre en bagside spektakulær, dvs. folk skal komme ind på den uden alt for mange anstrengelser. Bare en ide .. --hansjorn 17. feb 2005 kl. 09:36 (CET)
Jeg ved ikke lige med bagsiden - så ligger de såmænd ligesågodt i aktuelle begivenheder; Ang. en forsiderubrik, er det så muligt at lave et script der f.eks tager de første 2 linjer af hvert punkt i rubrikken, og som opdaterer automatisk når der kommer nyt ind ? - Det kunne jo også være det ville stimulere opdateringen af aktuelle begivenheder ! Men jeg ved heller ikke hvor vigtigt det er, der er jo mange nyhedskanaler på nettet, og mange med professionelle redaktioner stærke resourcer bag sig. - Nico 17. feb 2005 kl. 16:55 (CET)

Jeg ser at stemningen er noe lunket her, men jeg vil opplyse om at det nå er 11 signaturer på listen over interessenter. Det skal, i følge innledningen på siden, være nok til å starte opp SkanWikiNytt (om det er et passende navn..)

Siden svenskene allerede har en egen wikinews må vi satse på et svært tett samarbeid med den. De har nok gjort seg mange erfaringer vi kan dra nytte av. Skriv deg gjerne opp på listen over interessenter!

Kurtber 31. mar 2005 kl. 16:59 (CEST)