Wikipedia:Landsbybrønden/Sletning af templates?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sletning af templates?[redigér wikikode]

Police man Twinkle Head.svg Ansvarlig for denne diskussion er Martin Manscher. Der konkluderes på diskussionen senest
1.november 2006. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Som udløber af diskussionen om nye velkomst-skabeloner vil jeg foreslå sletning af Skabelon:Test og Skabelon:Hærværk. Grunden er at jeg godt kunne tænke mig en mere imødekommende holdning over for nye brugere, dvs. at vi som udgangspunkt antager god tro. Det får sjældent nogen til at arbejde i en konstruktiv ånd at man får kaldt sit bidrag en test, vrøvl, hærværk el.lign. Mit forslag er kun at have én skabelon til pik-hærværk, vrøvl, jokes etc. - også for ikke at have for mange. Jeg mener at teksten i den nye Skabelon:Velkommen vandal dækker dette.

Man kan indvende at det er vigtigt med en hård linie over for vandaler, men de fleste vandaler kommer kun en gang, anset om vi skruer bissen på eller ej. Men for dem som gerne vil være med, men uforvarende trådte ved siden af, kan det virke utrolig afskrækkende med en sarkastisk besked som Skabelon:Test og Skabelon:Hærværk. Faktisk er det ikke umiddelbart klart at man skal bruge sandkassen, så mange vil sikkert bare gå ind på en artikel og prøve, og derefter få Skabelon:Test i hovedet. Tanken bag formuleringen i Skabelon:Velkommen vandal er netop at antage god tro, dvs. at folk kommer med gode intentioner, og alligevel advare om konsekvenserne hvis man fortsætter. Pik-vandaler forstår jo udmærket beskeden i Skabelon:Velkommen vandal.

Skulle det blive vedtaget at slette Skabelon:Test og Skabelon:Hærværk, vil jeg naturligvis sørge for at substituere skabelonerne overalt inden de slettes. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 22:42 (CEST)

Jeg kan ikke gå ind for at Skabelon:Test hvis Skabelon:Velkommen vandal Dækker det samme område bør den ligge på Skabelon:Test's plads. For det første er det en lang smøre at skrive {{subst:Velkommen vandal}} frem for {{subst:Test}}. Det har betydning når man skal skrive mange af den, jeg i dag har delt omkring 20 testvelkomster ud, da den skal bruges hver gang der ryddes op efter hærværk(fra en ny IP). For det andet er der en stor fare for at man i beskrivelses feltet kalder det en vandalvelkomst hvilket ikke kan virke godt for den venlige behandling af nye brugere. Test er derimod bare en test. burgeren skal jo her ledes over i sandkassen.--Jan Friberg 5. sep 2006 kl. 23:00 (CEST)
Såvidt jeg husker kan man gøre Skabelon:Test til en redirect til Skabelon:Velkommen vandal, og den vil så virke på samme måde. Det vil måske være en bedre løsning (stadig efter substituering). Jeg er enig i at man ikke skal kalde det en vandalvelkomst :-) --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 23:11 (CEST)
Problemet med en velkomst der heder vandal til efternavn kommer det i farten hurtigt til at hede en vandalvelkomst. Hvis det skal være et langt navn burde det værre Skabelon:Velkommen Test eller noget lignene. hvis den heder noget med vandal komder det til at hede noget med vandal i beskrivelsesfeltet hvis man ikke passer på.--Jan Friberg 5. sep 2006 kl. 23:18 (CEST)
Jeg er helt med på at ændre "Velkommen vandal" til noget andet. Med "test" signalerer for mig "noget en eller anden har oprettet som en test" - altså selve skabelonen, ikke brugerens redigeringer. Det ville være godt hvis nogen kunne foreslå et andet navn. "Velkommen tester" måske? Med alias'et "Tester"? Det er ikke helt godt, kom med noget bedre. --Martin Manscher 5. sep 2006 kl. 23:26 (CEST)
Lol burgeren skal ledes hen i sandkassen :-D Heh det må give en del knas. Nå men et navn efterlyses - mine forslag er Velkommen Newbie, Velkommen Stopop, Opråb ..osv måske noget i den stil? Mvh Malene Thyssen 6. sep 2006 kl. 00:04 (CEST)

Jeg har ikke umiddelbart registret noget arrogant ved teksten i den gamle test-skabelon. Derudover er navnet mere eller mindre så neutralt, som det kan være. Navnet "velkommen vandal" lyder rent ud sagt halvvanvittigt på mig: hvorfor først sige dem velkommen, og så bagefter kalde dem vandal? Jeg lader ofte skabelonnavnet stå i beskrivelsesfeltet, så navnet går ikke. Det er fint nok at vi har fået opdateret skabelonens udseende, men jeg kan ikke se noget galt med det gamle navn (test). Vi administratorer kan huske det, og hvis folk ikke helt forstår det, så bliver de forhåbentlig ikke mere fornærmede af den grund. Jeg har aldrig brugt hærværk-skabelonen, så den kan godt substes og slettes for min skyld. --Anjoe (Anders) 6. sep 2006 kl. 11:16 (CEST)

Ideen med en fler-trins-advarsel stammer fra enwikis en:template:test, en:template:test2 og en:template:test3. Det er for at holde øje med, hvor meget vandal en given bruger er. Ser man en vandal og vil give en lille besked, og ser man at der allerede er {{Test}}, så er det altså en tilbagevendt vandal, der skal have en ny besked i en måske lidt strengere tone, så brugeren forstår konsekvensen. Vi kan jo ikke blive ved med at subst'e {{Velkommen vandal}} ind flere gange - det vil jo bare virke tåbeligt. Men omvendt hvis vi kun subst'er vandal ind første gang, hvad skal vi så gøre næste gang? Og tredje gang? Skal vi ty til blokering allerede efter én advarsel? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 6. sep 2006 kl. 11:22 (CEST)
En kortvaring blokering efter en advarsel synes jeg ikke er at overreagere - se f.eks. hvad Bruger:80.208.37.8 har fået lavet af hærværk for nylig. Mht. skabelonerne, så er mit primære fokus at de, der faktisk ikke havde vandal-intentioner, ikke får et slag i ansigtet, og i stedet høfligt lede dem på rette vej (Skabelon:Test kan i mine øjne let læses som meget sarkastisk). De ægte vandaler er alligevel ligeglade med advarslerne - her hjælper kun en blokering. --Martin Manscher 6. sep 2006 kl. 19:26 (CEST)

Nye test-skabeloner[redigér wikikode]

Jeg har lavet hurtige udkast til 3 nye test-skabeloner, til erstatning af forslaget om sletning:

Info-pictogram.png Jeg kan se at du er gået i gang med at eksperimentere med Wikipedia. Da ændringer vises med det samme, er det bedst at du eksperimenterer i Sandkassen indtil du er fortrolig med systemet og gerne vil tilføje viden til artiklerne. Se også vores velkomstside og portal for skribenter hvis du kunne tænke dig at lære mere om hvordan man kan bidrage til vores encyklopædi. Vi har desuden en gæstebog, hvor der er mulighed for at efterlade en lille hilsen, ris eller ros til projektet. Tak. / Med venlig hilsen ~~


Info-pictogram.png Info-pictogram.png Undlad venligst at bidrage med nonsens til Wikipedia; det bliver opfattet som hærværk. Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen. Tak. ~~


Info-pictogram.png Info-pictogram.png Info-pictogram.png Stop venligst. Hvis du fortsætter med at vandalisere sider vil du blive blokeret fra at redigere på Wikipedia i længere tid. /~~


Tilretninger og kommentarer er velkommen. --Anjoe (Anders) 7. sep 2006 kl. 22:58 (CEST)

Her i de små timer med de små øjne ser det vældig fint ud. Jeg er også mest til artige skabelontitler og kan fint leve med f.eks. test-1, 2 og 3. --Jørgen 8. sep 2006 kl. 00:27 (CEST)
Jeg har to kommentarer. Den ene er helt konkret: test-2 bør nok udvides fra "nonsens" til "nonsens, jokes, reklamer eller fejlagtige oplysninger" el.lign. Det andet er: Har vi virkelig tålmodighed til at gå igennem disse tre trin, inden vi skrider til blokering? Jeg ville mene at én advarsel i stil med test-1 ovenfor eller Skabelon:Velkommen vandal ville være nok inden en blokering. --Martin Manscher 8. sep 2006 kl. 09:17 (CEST)
Jeg vil mene at det må vurderes fra sag til sag. Nogle skal have en totimersblokering sammen med den første advarsel, andre kan nøjes med advarslen - det afhænger helt af hvordan og hvor meget. --Palnatoke 8. sep 2006 kl. 11:39 (CEST)
Det er også for at have registreret,at skole X's møgunger har været her to gange før og derfor fået både test1 og test2. Nu giver jeg dem så test3 sammen med en blokering i en måned. Så kan de lære det, møgunger på skole X! --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 8. sep 2006 kl. 12:26 (CEST)
Enig med Palnatoke & Barklund. Fordelen ved flere skabeloner er egentlig først og fremmest, at administratorer på en hurtig måde kan checke om der har været få, flere eller mange problemer fra en given IP (eller ny bruger). Jeg mener også sagtens at 1 dags blokering eller lign. kan gå med test2. Måske endda 3 dage, hvis hærværket er groft (fx politisk motiveret). Forresten: Jeg vil ikke være på nettet i weekenden, men I er meget velkomne til at rette skabelonerne til efter forgodtbefindende og evt. sætte dem ind. --Anjoe (Anders) 8. sep 2006 kl. 12:38 (CEST)
Info-pictogram.png Jeg kan se at du er gået i gang med at eksperimentere med Wikipedia. Da ændringer vises med det samme, er det bedst at du eksperimenterer i Sandkassen indtil du er fortrolig med systemet og gerne vil tilføje viden til artiklerne. Se også vores velkomstside og portal for skribenter hvis du kunne tænke dig at lære mere om hvordan man kan bidrage til vores encyklopædi. Vi har desuden en gæstebog, hvor der er mulighed for at efterlade en lille hilsen, ris eller ros til projektet. Tak. / Med venlig hilsen ~~


Attention yellow.svg Undlad venligst at bidrage med nonsens, jokes, reklamer eller fejlagtige oplysninger til Wikipedia; det bliver opfattet som hærværk. Hvis du har lyst til at eksperimentere, brug Sandkassen. På forhånd tak. ~~


Stop hand.svg Stop venligst. Hvis du fortsætter med at vandalisere sider vil du blive blokeret fra at redigere på Wikipedia i længere tid. /~~

Jeg har tilrettet forslaget lidt. Kommentarer velkomne. --Martin Manscher 8. sep 2006 kl. 13:06 (CEST)

Nu har denne diskussion ligget død i 1½ måned. Hvis ingen protesterer, opretter jeg de nye testskabeloner i løbet af næste uge. --Martin Manscher 29. okt 2006 kl. 10:49 (CET)
Fyr løs! --Lhademmor 31. okt 2006 kl. 22:02 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Jeg har nu oprettet skabelonerne efter samme model som velkomsterne, dvs. med subst-kortformer. Jeg har valgt at lade "test" og "hærværk" være synonymer for "velkommen advarsel", da teksterne essentielt var de samme. Se skema nedenfor. --Martin Manscher 2. nov 2006 kl. 21:12 (CET)
Grundform Kortform Kommentar
{{test|~~~~}} {{subst:t}} Synonymer for {{velkommen advarsel|~~~~}} hhv. {{subst:va}}
{{test2|~~~~}} {{subst:t2}}
{{test3|~~~~}} {{subst:t3}}
{{hærværk|~~~~}} {{subst:h}} Synonymer for {{velkommen advarsel|~~~~}} hhv. {{subst:va}}