Wikipedia:Landsbybrønden/Teorier og fortolkninger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Teorier og fortolkninger[rediger kildetekst]

Jeg savner en vejleding i at håndter alle mulige teorier og fortolkninger, da det ikke nytter at slette dem, fordi nogen har haft en grundtil at skrive dem. Og vil forvare dem hvis man fjerne dem. Det nytter ikke at stille krav om kilder, da der findes mange vanvittige bøger. Hvordan angiver man et forbehold overfor utroværdige kilder?--NilsPetersen 15. mar 2007 kl. 18:39 (CET)

Du skriver et indlæg på den pågældende artikels diskussionsside og beder om en uddybning af kildens indhold. Hvis svaret ikke er sagligt tilfredsstillende, er du i din fulde ret til at slette påstanden. --PhoenixV 15. mar 2007 kl. 18:41 (CET)
Det bedste du kan gøre er at kaste dig ud i det og se hvad der sker – selv i de højeste cirkler læses og skrives der vanvittige bøger? -- Mvh PHansen 15. mar 2007 kl. 19:20 (CET)
Ofte må man vælge imellem ikke at skrive noget, eller bruge en utroværdig kilde. Der må skabes en metode så at man kan sætte et forbehold over for tvivlsomme oplysninger. Man kunne tage Vikingernes angreb på Lindisfarne som indleder vikingetiden. Det er yders tvivlsomt om dette angreb har fundetsted på denne tid. Men alle kender det. I det hele taget er Saxo, Adam af Bremen, Sagaerne problematiske kilder.NilsPetersen 16. mar 2007 kl. 09:53 (CET)