Wikipedia:Landsbybrønden/Tillade anonyme brugerændringer?

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Tillade anonyme brugerændringer?[rediger kildetekst]

Dette emne har sikkert været oppe 1.000 gange før!

Jeg har godt nok kun været "med" som aktiv skribent i en måneds-tid nu, men allerede er jeg blevet godt træt af at skulle bruge en masse tid på at overvåge og genoprette artikler som er blevet ændret af anonyme brugere.

99% af disse brugere er børn, der undre sig over at det er muligt at ændre i artiklerne og ændre dem fordi kan... Jeg tror ikke at det er med ond vilje, men der findes ikke en måde at slette sine ændringer på, der er lige så let som at oprette dem...

Hvad er stemningen for at ændre wiki-koden, så det ikke er muligt at ændre noget FØR man er logget ind?

Wassini 11. jan 2006 kl. 09:14 (CET)

Det ville være en dårlig idé. Vi får ganske meget godt indhold fra folk, som enten ikke har en brugerkonto eller som ikke får logget ind. --Palnatoke 11. jan 2006 kl. 09:21 (CET)
Jeg har det lidt sådan, at så hellere undvære disse artikler og så bruge min tid på at højne kvaliteten selv, end at bruge så meget tid på bare at holde det i luften. - Wassini 11. jan 2006 kl. 09:27 (CET)
Jeg er helt sikker på at den frie adgang til redigering er Wikipedias stærkeste kort - også selv om det giver et stort vedligeholdelsesarbejde. Se evt. en omfattende diskussion af Wikipedias troværdighed i et netop afsluttet projekt på min profilside. --Cyclonebill 11. jan 2006 kl. 10:16 (CET)
Jeg forstår din frustration - jeg brugte også meget energi i starten på at fjerne hærværk. Det gør jeg stadig, men det er en kende nemmere som administrator, og vi er vel efterhånden 17-18 administratorer, hvoraf de fleste kigger forbi dagligt, så jeg anser ikke det barnlige, ofte sjofle hærværk som det største problem. Det besværligste i mine øjne er småfaktuelle ændringer, der kræver fornyet research for at efterprøve, men det viser sig ofte at når folk laver ballade, er det meget tydeligt at det er ballade. Og nogle af de faste brugere/skribenter, der ikke logger ind, lærer man efterhånden at kende på IP-nummeret. Anonyme redigeringer er i mine øjne Wikipedias største svaghed og samtidig dens største styrke. Skoletidshærværket er nok et onde, vi må leve med og tage hånd om i fællesskab. --Jørgen 11. jan 2006 kl. 10:36 (CET)

Note: Emnet var sidst oppe at vende for en måned siden i Wikipedia:Landsbybrønden/Nonsensoprettelser. --Heelgrasper 12. jan 2006 kl. 06:32 (CET)

Hjælp som media wiki bruger[rediger kildetekst]

Kære Alle
Jeg har lavet en media wiki, http://mednote.dk
Den bliver en gang i mellem valdaliseret af søge mennesker, som mener at de vil afhjæple ens rejsnings problemer.
Det er jeg ved at være godt træt af
Så jeg har søget for at kun brugerer som er registreret, kan retter på siderne
Men jeg ville også meget gerne bruge noget lidt mere progressivt.
Så jeg har kigget her:
http://meta.wikimedia.org/wiki/Proxy_blocking
I bruger selv en MediaWiki:Sorbs
Hvordan får jeg samme funktionalitet til at virke på min wiki?

Hvis jeg prøver at indføre fx

$wgSpamRegex = "/shit|fuck|viagra|adult-website\.com|overflow:\s*auto;\s*height:\s*[0-4]px;/i";

Så siger den at jeg har en fejl i localsettings.php, og mednote.dk kører ikke.
Jeg er hostet hos surftown, hvad mangler jeg/gør jeg forkert?
mvh
svend gundestrup,webmaster@mednote.dk

Hvilken fejlmeddelelse får du når du tilføjer den linje til din LacalSettings? Det er vigtigt at du tilføjer den mellem <?php og ?>. Ellers får du ihvertfald et mystisk resultat. Iøvrigt vil jeg foreslå dig at spørge i #mediawiki på irc://irc.freenode.net/#mediawiki hvor den der som regl er folk der kan hjælpe med den slags. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 13. jan 2006 kl. 05:17 (CET)