Wikipedia:Landsbybrønden/WikiProjekt Film

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WikiProjekt Film[rediger kildetekst]

Ansvarlig for denne diskussion er Lhademmor. Der konkluderes på diskussionen senest
6. november 2006. Konklusionstidspunktet kan løbende justeres af den ansvarlige, hvis diskussionen stadig er i gang.

Jeg har d.d. startet Wikipedia:WikiProjekt Film - hvilket nok er det første egentlige WikiProjekt på den danske Wikipedia. Projektet er taget direkte fra det engelske ditto og oversat og rettet til efter behov. En ny ting som bliver introduceret er Kategori:Filmartikler efter kvalitet hvortil jeg har forsøgt at formulere nogle krav til sådanne evalueringer. Før folk begynder at sammenligne med AA kan jeg sige at det ikke er det samme, og at denne form for evaluering også skal fungere som en gulerod for filmelskere i at bidrage til artikler.

Til projektet er også blevet formuleret en stilmanual - denne er dog oversat direkte fra den engelske, og jeg så gerne at vi diskuterede indholdet og rettede til efter konsensus - f.eks. her i dette brøndindlæg.

Der er uden tvivl flere ting som skal forbedres ved projektet, da det i sin nuværende form kun er forfattet af mig og jeg er - modsat den generelle opfattelse - ikke perfekt. Evt. yderligere spørgsmål og forslag til projektet bør stilles på dets diskussionsside og jeg beder hermed alle filmentusiaster om at tilføje projektet til deres overvågningsliste.

Statistikken til projektet bør efter hensigten køres af en bot udstyret med en Perl-kode af Oleg Alexandrov. Foreløbigt håber vi på at Bruger:Twidrobot vil være i stand til at tage slæbet, men har endnu ikke hørt nyt fra Bruger:Twid.

Dette er jo også en slags pilotprojekt så lad os nu se hvordan det kommer til at gå. --Lhademmor 16. okt 2006 kl. 21:24 (CEST)

Ingen tvivl om at en fælles stil for filmartiklerne er tiltrængt. Jeg har selv bøvlet med i det forbindelse med James Bond-artiklerne. Nogle umiddelbare reaktioner på stilmanualen:
  • Vi skal blive enige om hvad vi kalder de enkelte artikeldele på dansk. Handling, Plot eller Synopsis? Trivia, Kuriositeter eller Løst og fast?
  • Det er unødvendigt at opliste skuespillere i både Infoboks, Handling og Medvirkende. Sidstnævnte må være tilstrækkeligt.
  • Hvis der kun skrives et par linier eller tre om handlingen a la bagsideteksterne på DVD'er er spoiler unødvendigt. Derimod skal der selvfølgelig spoiler ved deciderede handlingsreferater.
  • Afsnittene med Indledning, Baggrund og Modtagelse bør samles eller lægges i forlængelse af hinanden da de lapper ind over hinanden.
  • Trivia opbygges bedst som punkter. Det er ting der er relateret til filmen men ikke nødvendigvis til hinanden.
  • Et afsnit om hvordan man forholder sig hvis artiklen også indeholder en bog som filmen er baseret på (eller omvendt) savnes.
  • Klassificeringen vil jeg helst have mig frabedt. Dels har vi allerede stub og AA og dels er det altså de færreste her der er professionelle forfattere eller journalister.
Dannebrog Spy 16. okt 2006 kl. 23:38 (CEST)
Konklusion:
Wikipedia:WikiProjekt Film er oprettet og kører stabilt.