Wikipedia:Landsbybrønden/WikiProjekt om Retsforbeholdet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WikiProjekt om Retsforbeholdet[rediger kildetekst]

Hej! Jeg har oprettet en projekt om retsforbeholdet. Det skyldes, at jeg synes Wikipedia må forsøge at imødegå den forventlige informationskrig, der vil opstå den kommende måned. Vi bør fremstå som et sted, hvor vælgerne kan finde neutral information om forbeholdet. Jeg arbejder pt. på Bruger:Laketown/Retforbehold, som hvor jeg især tænker, at spørgsmål/svar-afsnittet kan være en fornuftig og enkel informationskilde. Er der nogen, som har lyst til at være med? --Laketown  (disk) 6. nov 2015, 23:40 (CET)

Jo, jeg vil gerne bidrage. Ved ikke helt med hvad et selvstændigt projekt skal gå ud på, hvorfor er informationerne i Bruger:Laketown/Retforbehold ikke bare indsat direkte i arktilen? Er det bare en slags kladde? TorbenTT (diskussion) 7. nov 2015, 00:17 (CET)
Jeg er enig i, at en løbende forbedring af Folkeafstemningen om retsforbeholdet er den rigtige måde at håndtere spørgsmålet på. Jeg er ligeledes enig i, at oplysninger fra Bruger:Laketown/Retforbehold fx om partiernes anbefalinger med fordel kunne indføjes allerede nu. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 7. nov 2015, 09:04 (CET)
TorbenTT: Ja, det var min kladde. Afsnittet "Spørgsmål og svar ved et ja og nej" har du markeret en "kilde mangler". Savret på denne undren er, at uanset om det bliver et ja eller nej, vil Danmark stadig kunne gøre brug af tilvalgordningen - ved et nej kræves der blot 5/6's flertal for at kunne tiltræde de enkelte retsakter. --Laketown  (disk) 7. nov 2015, 12:13 (CET)
Husk også, at Politi- og strafferetligt samarbejde er en artikel knyttet til Edinburghaftalen, som er en slags hovedartikel til hele komplekset vedr. forbeholdene. Så der bør finde en form for koordinering sted, når Folkeafstemningen om retsforbeholdet udbygges.--Ramloser (diskussion) 7. nov 2015, 14:15 (CET)
Denne del af samarbejdet er erstattet af Det europæiske område for frihed, sikkerhed og retfærdighed, som jeg har oprettet en stub for. --Laketown  (disk) 7. nov 2015, 15:44 (CET)