Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipedia er mest troværdige leksikon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Landsbybrønden/Wikipedia er mest troværdige leksikon[rediger kildetekst]

Landsbybrønden/Wikipedia er mest troværdige leksikon - Selvjustits er grunden! --Villy Fink Isaksen 1. nov 2007, 09:51 (CET)

Det er da overordentligt dejligt med anerkendelse af Wikipedia og alle de frivilliges arbejde. --Sabbe 1. nov 2007, 09:58 (CET)
Bestemt. Men hvad er det for en "sag" der refereres til i faktaboksen:
Citat I Danmark var debatten om Wikipedia på sit højeste i starten af 2007, hvor man på Wikipedia kunne læse, at lederen af Dansk Folkeparti Pia Kjærsgaard var gift med en kendt kvindelig pornostjerne Citat
Jeg kan ikke huske en sådan debat, men jeg kan dog se at en hærværksændring af Pia Kjærsgaard-artiklen i slutningen af marts 2007 fik lov at stå urørt i en lille uges tid ([1], [2]). Jeg håber - og tror - at vores hærværksberedskab er blevet bedre siden da. -- JGC 1. nov 2007, 10:52 (CET)
Der var en del skriverier i dagspressen om netop den sag, og som som følge deraf blev der stillet spørgsmålstegn ved wikipedias troværdighed. Det må være den debat der hentydes til. Jeg mener ike vi har haft en debat her. Det der skete med Pia K-artiklen var at der var var to hærværksredigeringer i træk, den første fra en registreret bruger, og den anden fra en IP. Den administrator der gendannede fik kun gendannet den sidste. -- Danielle 1. nov 2007, 11:17 (CET)
Jeg kan godt regne ud at det har været en pressedebat (og ikke en wiki-debat) der har kørt - jeg undrede mig bare over at jeg ikke selv havde set den. Mht. hærværket er den store fejl (set herfra) at en redigering af en udsat artikel som Pia Kjærsgaard, foretaget af en nyregistreret bruger fik lov til at stå i næsten fire dage uden at nogen tjekkede den (bruger-hærværket er fra 23. marts, ip-hærværket kommer først 27. marts). Det er forståeligt nok at man ved gendannelsen af ip-hærværket har overset den foregående hærværksredigering, men en skam at hærværket fra Bruger:Fhsvdg ikke blev opdaget lang tid før.
Et af mine "projekter" herinde er at scanne Speciel:Seneste ændringer for røde brugerdiskussionslink, og så byde nye bidragydere velkommen kort tid efter deres første redigering. I rigtig mange tilfælde kan man allerede af første redigering se om der er tale om en seriøs bidragyder eller en ny hærværksmand, og ved at tjekke deres bidrag kan man dels fange meget hærværk hurtigt, og dels sørge for at såvel seriøse som mindre seriøse bidragydere hurtigt bliver klar over at der bliver holdt øje med bidragene til Wikipedia. -- JGC 1. nov 2007, 12:09 (CET)
Jeg blev personligt ringet op af 24timer omkring "Pia Kjærsgaard-sagen" men jeg var ikke klar over at den kom videre til andre medier da det ikke lykkedes at skabe et negativt billede af wikipedia.--Jan Friberg 1. nov 2007, 13:09 (CET)

Husk at sætte omtaler ind i Wikipedia:Presse 2007 :) --Broadbeer, Thomas 5. nov 2007, 22:47 (CET)--Broadbeer, Thomas 5. nov 2007, 22:47 (CET)