Wikipedia:Landsbybrønden/Wikipediaartikler som trenger bilder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipediaartikler som trenger bilder[rediger kildetekst]

Heisann. Jeg har en stund jobbet med et prosjekt for å vise Wikipedia-artikler som mangler bilder på et kart, slik at det er enkelt å finne bilder som "i mitt nærområde" som trenger å tas. Det prosjektet begynner jeg nå å bli såpass fornøyd med at det er på tide å offentliggjøre det: http://wikiimages.kamfjord-it.no/?wiki=da.

Teknisk sett er dette en liste over alle artikler som har geotagging, men som ikke har et .jpg-bilde (SVG og GIF telles ikke som bilde når det sjekkes). Listen oppdateres automatisk flere ganger om dagen.

Håper dere har komme med noen gode tilbakemeldinger før jeg offentliggjør prosjektet for andre språkvarianter av Wikipedia. Laaknor 1. feb 2012, 13:34 (CET)

Et lignende kort ses på http://findvej.dk/wikipedia?nopic=1 - det baserer sig, hvis jeg husker ret, på krydsning af Kategori:Billede savnes og dens underkategorier med Kategori:Geomærkede artikler. Bruger:Penguin ved naturligvis mere om det. --Palnatoke 1. feb 2012, 13:57 (CET)
Det vil jeg da gøre noget, jeg tager kammeraet med ud på tur efter billeder og lægger dem på artiklerne. (der er da lidt at tage fat på - det var lige hvad jeg mangler for at komme rigtig systematisk i gang). --Villy Fink Isaksen 1. feb 2012, 14:28 (CET)
Bruger:Laaknors nye redskab har den fordel at ikke er afhængig af at der er indsat en Billede savnes-skabelon, og markerer derfor mange flere artikler. - Nico 2. feb 2012, 17:38 (CET)
Ulemperne er 1) at den kun ser på ét billedformat, 2) at den medtager artikler, hvor nogen faktisk har overvejet at det ikke gør noget, at der ikke er et billede, 3) den ser ikke på artikler, der kunne trænge til et bedre billede. Ulempe 2 er sandsynligvis ikke noget stort problem. Men det er et glimrende initiativ (især hvis de billeder, som bliver resultatet, faktisk bliver anvendt i artiklerne). --Palnatoke 2. feb 2012, 17:45 (CET)
Jeg har spesifikt utelatt SVG og GIF-bilder, da de formatene ikke egner seg til å vise bilde "av noe". GIF brukes gjerne til små ikoner (jeg fant endel av dem i stubb-maler på no.wikipedia), og SVG gjerne er kart over områder og våpenskjold. Den ser ikke konkret etter ett bildeformat, men utelater de formatene som ikke egner seg til å ta bilde av lokasjonene. Ja, det betyr at jeg lister opp endel lokasjoner som ikke er sannsynlig at det blir tatt bilde av, og dermed ikke er prioritert (steder i antarktis er f.eks. vanskelig å få tatt bilde av, samme med vrakrester av båter som for lengst har råtnet på havets bunn), men det er i mine øyne mindre viktig enn muligheten til å markedsføre bredt "ta et bilde i ditt nærområde: her er forslag". Laaknor 2. feb 2012, 21:09 (CET)
Jeg kan ikke få det til at vise noget i hverken Chrome eller Explorer?? --VicVal 4. feb 2012, 18:07 (CET)
Ganske rigtigt - ligenu er der ingen markeringer. --Villy Fink Isaksen 4. feb 2012, 18:13 (CET)
Lurte seg inn et ekstra tegn i fila med koordinatene. Har fikset det nå. Laaknor 4. feb 2012, 19:34 (CET)
Et rigtig godt initiativ. Det kan godt nogle gange være lidt svært at overskue hvad og hvor der bør fotograferes, så dette kort falder på et tørt sted. Selv benyttede jeg at, der var faldet sne 5. februar, som anledning til at gå en tur i kvarteret og tage en række billeder. Og efter at de er indsat i artiklerne, er mærkerne forsvundet fra kortet, som de skulle. Så jo, det fungerer. Blot undrer det mig, at at mærkerne nu er i enten rød, gul eller blå. Hvilken betydning har det? --Dannebrog Spy 11. feb 2012, 15:40 (CET)
Jeg la inn fargekoding ut i fra størrelsen på artikkelen. Får ikke tilgang til toolserver akkurat nå, men jeg lurer på om ikke røde er mindre enn 1000 bytes, oransj er mindre enn 3500 bytes, blå er mindre enn 10000 bytes og grønne er over 10 000 bytes... Laaknor 18. feb 2012, 20:25 (CET)
Lige nu virker opdateringen ikke, jeg har oplagt billeder, men markeringen er der stadig flere dage efter. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. mar 2012, 18:05 (CET)
Jeg har nu tre gange oplevet problemer med siden, de to første gange fortalte computeren at der var virus-problemer og tredie gang viste siden et youtube klip. Dette til orientering. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. mar 2012, 19:13 (CEST)
Jeg har i dag igen oplevet at siden er en usikker side - denne gang angreb med malweare - kunne siden ikke blive sikkert? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. apr 2012, 18:11 (CEST)
I dag fik jeg så fat på malwarens navn se her http://www.microsoft.com/security/portal/Threat/Encyclopedia/Entry.aspx?name=Trojan%3aJS%2fFakePAV&threatid=2147655707 denne type fandt mit virusprogram efter besøg på siden. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. apr 2012, 15:02 (CEST)