Wikipedia:Landsbybrønden/arkiv74

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Vista-file-manager.png
Dette er en side med arkiverede diskussioner fra Wikipedia:Landsbybrønden. Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til landsbybrønden. Er du i tvivl om hvordan du gør det, kan den detaljerede vejledning hjælpe dig på vej.


Arkiverede debatter[redigér wikikode]

Tematiske arkiver[redigér wikikode]

Disse arkivsider indeholder emner der er blevet diskuteret mere end en gang. Arkiveres en debat her, SKAL den også arkiveres i et kronologisk arkiv.

Kronologiske arkiver[redigér wikikode]

Samtlige debatter på Wikipedia:Landsbybrønden, arkiveret mere eller mindre kronologisk.


Medlemskab Wikimedia DK[redigér wikikode]

Kom og vær medlem i Wikimedia Danmark! Wikimedia Danmark er en frivillig forening som støtter op om Wikimedias projekter, som Wikimedia Commons og Wikipedia, som læsere her nok kender. :) Wikimedia Danmark arbejder for at gøre viden fri og tilgængelig for alle. Vi håber flere herinde har lyst til at melde sig ind. Det årlige kontingent er kun 100 kroner for privatpersoner, som du kan indbetale via MobilePay, PayPal eller bankoverførsel som der står her på https://dk.wikimedia.org/wiki/Indmeldelse. Så siger vi hjertelig tak for støtten! --Twdk (diskussion) 2. sep 2020, 21:22 (CEST)


New Wikipedia Library Collections Now Available (September 2020)[redigér wikikode]


Hello Wikimedians!

The TWL owl says sign up today!

The Wikipedia Library is announcing new free, full-access, accounts to reliable sources as part of our research access program. You can sign up for new accounts and research materials on the Library Card platform:

Many other partnerships are listed on our partners page, including Adam Matthew, EBSCO, Gale and JSTOR.

A significant portion of our collection now no longer requires individual applications to access! Read more in our recent blog post.

Do better research and help expand the use of high quality references across Wikipedia projects!
--The Wikipedia Library Team 3. sep 2020, 11:49 (CEST)

This message was delivered via the Global Mass Message tool to The Wikipedia Library Global Delivery List.Paradis (isforretning)[redigér wikikode]

Der findes to artikler om virksomheden Paradis, ParadIS og Paradis Is, hvoraf den sidste er mest udførlig, jeg foreslår at de samles og flyttes til en ny artikel ved navn Paradis (isforretning). John Cambrick (diskussion) 3. sep 2020, 11:55 (CEST)

Normalt laves sammenskrivningsforslag på Wikipedia:Sammenskrivningsforslag, men dette er åbenlys en fejl at der er to artikler om samme virksomhed, så jeg samler dem under Paradis Is.--Kjeldjoh (diskussion) 3. sep 2020, 13:24 (CEST)
Forretningens navn er egentlig bare "Paradis", jeg har ikke kunnet finde noget sted på deres internetside, hvor de omtaler sig selv som Paradis is. John Cambrick (diskussion) 3. sep 2020, 14:03 (CEST)
Deres hjemmesider er paradis-is.dk, deres instagram profil er @paradisis, i Berlingske, Børsen, DR og Fødevarewatch er de omtalt som Paradis Is eller Paradis-is, så der er almindeligt brugt. Hvilket navn der bruges mest, ved jeg ikke.--Kjeldjoh (diskussion) 4. sep 2020, 08:14 (CEST)
Vi bør lægge virksomheden under det navn den rent faktisk hedder og som den markedsføres under. Det er jo blot at se, hvad der står på skiltet i artiklens billede. Der skal naturligvis være en henvisning fra det “folkelige” navn. Men diskussionen bør fortsættes på artiklens diskussionsside. Pugilist (diskussion) 4. sep 2020, 08:31 (CEST)


Women in African History[redigér wikikode]

Women in African History

Om det finnes noen blant dere som leter etter nye oppgaver innenfor artikkelskrivende, til eksempel knyttet til WikiProject Women in Red, så kan jeg anbefale min norske kollega Kjerstis prosjekt knyttet til artikkelen no:UNESCOs liste over kvinner i afrikansk historie.

Jeg synes den fortjener å oversettes til dansk. Jeg er overrasket over at ingen andre Wikiprosjekt har en tilsvarende artikkel.

Her kan man virkelig være med på å skrive den andre historien, den som ikke er kjent fra før. Kvinnehistorie og tredje verden-historie er underprioriterte områder som fortjener oppmerksomhet og skriveinnsats. Værsågod! Ideen er gratis! Mvh --Morten Haugen (diskussion) 10. sep 2020, 18:55 (CEST)


Invitation to participate in the conversation[redigér wikikode]Wikidag 2020[redigér wikikode]

Wikidag 2020, i morgen lørdag den 19. september 2020 fra klokken 13:00 til klokken 15:00.

Arrangementet er online på Google Meet hvor der kun behøves en Internet-browser og Internet. Internetadressen der skal benyttes er: http://meet.google.com/hfu-rwgb-xyb

Der er to indslag for Wikidagen:

13.00-14.00: Jeppe Bundsgaard. Professor i danskfagets didaktik i grundskolen. Aarhus Universitet. Der er en artikel om Jeppe Bundsgaard på Den danske Wikipedia. Han har i 2020 taget initiativet til et projekt om at udbrede brugen af Wikipedia i Folkeskolen. Han vil tale om Wikipedias mulige rolle i undervisning særligt på folkeskoleniveau.

14.00-15.00: Ordbogsdata i Wikidata. Finn Årup Nielsen. Finn vil tale om de leksikografiske data der nu er muligt at repræsentere i Wikidata. Han har redigeret på Wikidata siden 2012, i den seneste tid særlige den leksikografiske del af Wikidata. Han har også programmeret og opsat Ordia der er en Web-applikation til visning af den leksikografiske del af Wikidata.

Der vil være generalforsamling bagefter i Wikimedia Danmark fra klokken 16:00.

Se også https://dk.wikimedia.org/wiki/Wikidag_2020


Historieportalen[redigér wikikode]

Hvis man har interesse for Historieportalen, er der et kort indlæg på dens diskussionsside: Portaldiskussion:Historie#Noget_om_afstemninger. Venlig hilsen Ebbe --Rsteen (diskussion) 27. sep 2020, 14:36 (CEST)


Wiki of functions naming contest[redigér wikikode]

29. sep 2020, 23:19 (CEST)