Wikipedia:Landsbybrønden/matematik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hvad kan man gøre ved artikler der indeholder matematik der er skrevet med ubekendte tegn?

Mange artikler definerer med stor omhu alle koncepter der omtales; men så kommer pludselig en formel hvor der enten anvendes tegn indenfor en meget speciel gren af matematikken eller hjemmelavede tegn. Nytten af den slags artiker er ikke god. Ofte kan man se at formlerne ville være lette at forstå hvis man bare lige vidste hvad mon den krussedulle betød.

mvh Teoretisk fysiker. (Denne usignerede kommentar er skrevet af Burningbrand (diskussion • bidrag) 25. jan 2016, 13:18‎)

Det er en god flaske at få hevet proppen af. Vore formler skal selvfølgelig være rigtige. Prøv evt. at sammenligne med artikler på andre sprog. Men det vigtigste er at få markeret dem på en måde, så fagfolk kan få dem checket efter. Brug gerne {{Eftersyn}} eller {{Eftersyn-afsnit}}. Mvh --Jørgen (diskussion) 25. jan 2016, 14:04 (CET)

Burningbrand

Tak for svaret,men det var ikke lige præsist det jeg mente. Det er sjældent at formler er forkerte i min ringe erfaring, de er ikke forståelige.

Her er et eksempel:

Hvad er det? Betyder hatten operatorer eller forventede værdier? Det er forventede værdier og operatorer, som jeg ville skrive:

men det er ret ligegyldigt bare man forklarer hvad den hat eller de vinkel paranteser betyder. For den sags skyld kan man helt undlade dem som mange der har lidt travlt gør, bare man så forklarer det.

Typisk ville en sådan artikel forklare alle begreberne, hvad U og H er; men så pludselig får man den formel i hovedet. Hvis man tilfældigvis ved hvad det skal betyde så læser man nok ikke artiklen.

Håber det nu er bedre forklaret hvad jeg mente.

MVH