Wikipedia:Sammenskrivningsforslag/Andeby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Der findes en række småartikler om steder i Anders And-universet. Jeg foreslår, at lave en sammenskrivning til Anders And-universet (og efterlade omdirigeringer), ligesom det er tilfældet på en.wiki. Jeg forestiller mig en opbygning i stil med Steder i Harry Potter-universet, da eksempelvis Andeby indeholder flere "kendte" steder, som der kan linkes til. Toxophilus (diskussion) 6. aug 2020, 09:16 (CEST)

  • Sammenskriv - som forslagsstiller. Jeg vil gerne forestå sammenskrivningen. Toxophilus (diskussion) 6. aug 2020, 12:16 (CEST)
  • Sammenskriv - Langtbortistan er kendt som begreb også udenfor Anders And, så den kan måske godt bære en artikel. Resten kan formentlig sammenskrives uden problemer. Der er også en del artikler i Kategori:Anders And-figurer, der burde sammenskrives i en enkelt artikel. --Dannebrog Spy (diskussion) 10. aug 2020, 13:24 (CEST)
I modsætning til de steder, der er medtaget i skabelonen om Anders And-universet, hvor flere af disse danske stedbetegnelser ikke har tilsvarende artikler på andre sprog, eller der kun er et ganske begrænset antal sådanne artikler, så har de figurer, der nævnes i skabelonen gennemgående talrige tilsvarende artikler på andre sprog, så det vil ikke give nogen god mening at sammenskrive de enkelte figurartikler til en stor (unødvendigt lang ?) artikel om Figurer i Anders And-universet. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 10:00 (CEST)
Kendte figurer som Fætter Vims og Sorte Slyngel kan selvfølgelig sagtens bære egne artikler. Men jeg stiller mig noget mere tvivlende overfor figurer som Betty Biksemad, Fritz Farlig og Knortekæbe, der ikke engang er med i navigationsboksen. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. sep 2020, 12:59 (CEST)
Ja, der kan selvfølgelig være en grænse for hvor mange 'bifigurer', der kan oppebære en egen artikel - men så kunne man måske netop have fokus på bifigurerene, som der ikke er så meget at skrive om, og som ikke rigtig linker til et videre antal andre sprog i en samleartikel som evt. kunne kaldes Bifigurer i Anders And-universet? Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 13:45 (CEST)
Det er en mulighed. Et alternativ kunne været noget i stil med Star Wars-karakterer, hvor der både er korte beskrivelser af mange figurer og links til uddybende artikler om dem, som det er relevant at have egne artikler om. Det kan give et umiddelbart overblik, hvor den nuværende simple navneliste i Andeby ikke rigtig siger noget. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. sep 2020, 22:44 (CEST)
Konklusion:
Jeg har sammenskrevet de mange småartikler om steder i Anders And-universet til Anders And-universet og efterladt redirect. Jeg er enig i, at der bør oprettes en artikel om Anders And-figurerne, men det må tages i et andet sammenskrivningsforslag. Toxophilus (diskussion) 30. mar 2021, 13:27 (CEST)