Wikipedia:Sammenskrivningsforslag/Kamphund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Artiklen Kamphund foreslås at blive sammenskrevet med artiklen Muskelhund, fordi Folketinget definerer "kamphund" og "muskelhund" som værende en og samme kategori. Jævnfør Folketinget betegnes de syv førstnævnte hunderacer på nedenstående liste for de såkaldte kamp- og muskelhunde. (De seks sidstnævnte hunderacer på listen betegnes som hyrde- og vagthunde.) Se Forslag til 'Lov om ændring af lov om hunde', under afsnittet '2.1. Gældende ret'. [1]

Forbudte hunderacer i Danmark:

1) Amerikansk pitbullterrier, 2) Tosa, 3) Amerikansk Staffordshire terrier, 4) Fila Brasileiro, 5) Dogo Argentino, 6) Amerikansk bulldog, 7) Boerboel, 8) [[Kangal], 9) Centralasiatisk Ovcharka, 10) Kaukasisk Ovcharka, 11) Sydrussisk Ovcharka, 12) Tornjak, 13) Szarplaninac. --Kontoreg(Henvendelse) 9. jun 2014, 18:51 (CEST)

Den endelige artikel bør derfor hedde: Kamp- og muskelhund

  • Symbol merge vote.svg Sammenskriv jf. ovenstående. Mvh. --Kontoreg(Henvendelse) 9. jun 2014, 18:51 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke Muskelhund er et ”nyt” dansk ord, som først blev optaget i 2003 http://nyeordidansk.dk/noid/noid.htm?q=muskelhund - Kamphund er en ældgammel betegnelse for de hunde som blev brugt til forskellige former for ”blodsport” gennem tiden. på engelsk kaldes kamphunde for Game eller Gameness, og det kunne jo være der kom en og skrev artiklen om Kamphundene --Zoizit (diskussion) 9. jun 2014, 19:30 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar En samlet artikel om både kamphunden og muskelhunden kan godt rumme et par afsnit om "Game eller Gameness" som Zoizit efterlyser. Begreberne "kamphunde" og "muskelhunde" bør tage hensyn til danske forhold, hvor samfundet i Danmark har taget beslutning om, at kamphunde og muskelhunde tilhører samme kategori. Folketinget har udtalt, citat: "Listen i § 1 a over forbudte hunderacer svarer til den liste, der var opstillet af Udvalget om hunde i betænkning nr. 1514 om farlige hunde,[...] De førstnævnte syv hunde på listen, er hunde, der i almindelighed anses som kamp- og muskelhunde, og som findes i Danmark i dag." (kilde: 'Lov om ændring af lov om hunde', under afsnittet '2.1. Gældende ret'. https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=159171) --Kontoreg(Henvendelse) 9. jun 2014, 20:01 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg KommentarDet ændrer ikke på det faktum at der er tale om to vidt forskellige begreber. En dansk betegnelse Muskelhund fra 2003, og en betegnelse som bruges alle andre. --Zoizit (diskussion) 10. jun 2014, 13:36 (CEST)
  • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - og med det mener jeg at muskelhund skal skrives ind som en overskrift i artiklen Kamphund, da vi reelt set snakker om kamphunde. Jeg kan dog også sagtens leve med den nuværende inddeling, men synes ikke at vi skal have en artikel der hedder "Kamp- og muskelhunde". mvh Tøndemageren (diskussion) 10. jun 2014, 14:19 (CEST)
  • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Da det overordnet set er det samme. Så bruger forskellige kilder forskellige betegnelser med forskellige nuancebetydninger, dette skal også fremgå tydeligt af artiklen. --Patchfinder (diskussion) 10. jun 2014, 22:49 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Til Zoizit. Jeg har også stødt på udenlansk litteraur, der beskriver, at man ikke skal skelne mellem muskelhund og kamphund, fordi de tilhører samme kategori, - så det er ikke kun i Danmark, at vi opererer med et fælles begreb. Endeligt er det omsonst, at kopiere de samme afsnit mellem henholdsvis artiklen "Muskelhund" og "Kamphund", fordi informationerne og kilderne er de samme. --Kontoreg(Henvendelse) 10. jun 2014, 23:05 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg ved ikke nok om hunde til at sige om stoffet kan rummes indenfor én artikel. Jeg synes dog det er ret besynderligt at begge artikler definere begreberne alene ud fra lovgivningen. Begreberne eksisterer vel uafhængigt og ved siden af lovgivningen? Lovgivningen har til formål at forbyde kamphunde, hvis kamphunde alene er noget der findes i loven, ville loven jo ikke have noget formål før efter den blev vedtaget. Lovgiver har besluttet at der skal være nogen forskellig lovgivning for muskel- og kamphunde. Men derudfra kan man da ikke udlede at lovgiver ikke mener at der er forskel på begreberne. mvh TorbenTT (diskussion) 12. feb 2015, 05:33 (CET)
  • Symbol merge vote.svg Sammenskriv med Kamphund som overskrift. Rmir2 (diskussion) 6. maj 2016, 08:36 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke med den begrundelse, der er angivet i indledningen. Her hævdes, at "Folketinget definerer "kamphund" og "muskelhund" som værende en og samme kategori", men sætningen lyder jo bare: De førstnævnte syv hunde på listen, er hunde, der i almindelighed anses som kamp- og muskelhunde. Det kan da forstås på flere måder. F.eks. kunne det forstås som, at nogle af de syv hunde anses for at være kamphunde og andre for at være muskelhunde. Se i øvrigt Diskussion:Kamphund#Faktuel forkert information vedr. kamphunde, loven og folketinget.--Weblars (diskussion) 26. jun 2016, 21:31 (CEST)


Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ingen sammenskrivning ifølge konklusion af forslagsstilleren 30. januar 2016, hvilket kan ses af historikken for Muskelhund. --Weblars (diskussion) 22. aug 2016, 10:28 (CEST)