Wikipedia:Sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:SDBS
WP:SLET


Dette er en liste over sletningsforslag. Hvis du har fundet en side, som du mener bør slettes, kan du her på siden foreslå, at den slettes.

Du kan hjælpe ved at læse de nominerede artikler og give din mening til kende. Du kan også hjælpe ved at kigge i Kategori:Sletningsforslag og tilføje de manglende sider her. Der behøver ikke blive oprettet en sletteside nedenfor, hvis sletningen er indlysende (du kan evt. rette sletteforslaget til {{hurtigslet}}), men er sletningsdiskussionen oprettet, skal der opnås konsensus, jf. sletteproceduren, medmindre særlige forhold taler for andet. I et sådant tilfælde bør den bruger der konkluderer redegøre herfor i sletningsdiskussionen. For at undgå misforståelser og fejltagelser, er det derfor vigtigt, at opretteren af et sletningsforslag husker at påsætte {{ds}} på berørte artikels diskussionsside.

Det modsatte af sletningsforslagene er gendannelsesforslagene, som du kan finde på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Man vil ind imellem se forkortelsen SDBS i relation til sletningsforslag; det betyder "Sider Der Bør Slettes" og var tidligere navnet på denne side.

Overvejelser inden en artikel indstilles til sletning[redigér wikikode]

Inden du foreslår at få en side slettet, bør du blandt andet overveje følgende:

 1. Kan du med fordel gøre den pågældende side til en omdirigeringsside ved at erstatte sidens indhold med #REDIRECT [[navn på artikel med relevant indhold]]? Eller måske sammenskrive artiklen med en anden?
  Måske er der tale om en hyppig fejlstavning/-skrivning eller en anden grammatisk form af ordet/sætningen, som det kan være relevant at beholde som et opslagsord.
 2. Hvis der er tale om en vandaliseret eller meget kortfattet side, kan du så i stedet omskrive den til at indeholde noget relevant?
  Hvis både titel og indhold er noget vås, så brug {{nonsens}}. Du kan se andre sletteskabeloner her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Sletning
 3. Er alle henvisninger til siden fjernet? Hvis andre sider stadig peger på sletningsønsket, kan det medføre forældreløse artikler at udføre sletningen. Er alle henvisninger ikke fjernet, og er siden ikke åbenlyst vandaliseret, så begrund hvorfor siden alligevel bør slettes.

Procedure for indstilling til sletning[redigér wikikode]

Generel procedure[redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til sletning:

 1. Tilføj {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sletteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sletteforslag og tilføj en indledning, der beskriver, hvorfor du laver slette-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller, såfremt du har en holdning til sletteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af sletteforslaget. Vær opmærksom på, at sletningsforslaget ikke må indeholde nedsættende bemærkninger om den pågældende person, men alene skal forholde sig til notabilitetskriterierne.
 3. Tilføj {{ds}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at slettebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Gør brugeren, der har oprettet siden, opmærksom på sletningsforslaget via vedkommendes diskussionsside. Hvis siden er blevet redigeret væsentligt af andre, er det også en god idé at gøre disse brugere opmærksom på forslaget.
 5. Tilføj en af sletteskabelonerne ({{Slet}}, {{Notabilitet|SDBS=ja}}, {{Reklame|SDBS=ja}}, {{Snævert emne|SDBS=ja}}, {{Tætpå|SDBS=ja}} eller {{Uencyklopædisk|SDBS=ja}} eller {{KategoriSlet}} for kategorier) hvis denne ikke allerede er indsat. Dette placerer artiklen i kategorien sletningsforslag eller en af underkategorierne.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Sletningsforslag/Navn på siden, eller ved at klikke på linket på den i siden påsatte sletningsskabelon, men hvis du gør det, så husk at indsætte {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Debat om forslaget[redigér wikikode]

Andre wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden med henblik på at nå frem til konsensus om, hvad der skal foretages.

Modsat andre diskussionssider bruges der i sletningsforslag ikke indrykninger med kolon (:) til at adskille indlæg. I stedet bruges lister, som laves ved at starte hvert indlæg med en enkelt asterisk (*). Som på andre diskussionssider bør indlæg indsættes i kronologisk rækkefølge (jf. Wikipedia:Politik for diskussionssider). Du skal altså indsætte nye indlæg nederst på siden, også selvom du svarer på en andens indlæg. Hvis du ønsker at gøre en anden bruger særligt opmærksom på dit indlæg, kan du nævne vedkommende ved navn – evt. ved brug af {{Ping}}-skabelonen, som indsætter brugerens navn og sender brugeren en notifikation.

For at give et bedre overblik over diskussionen og deltagernes holdninger bruges symboler som Symbol keep vote.svg Behold og Symbol delete vote.svg Slet. De kan benyttes således:

Kode Bliver til
* {{SBehold}} begrundelse --~~~~
 • Symbol keep vote.svg Behold begrundelse --din signatur
* {{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
* {{SSlet}} begrundelse --~~~~
 • Symbol delete vote.svg Slet begrundelse --din signatur
* {{Kommentar}} din kommentar --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar din kommentar --din signatur
* {{Spørgsmål}} dit spørgsmål --~~~~
 • Symbol question green.svg Spørgsmål dit spørgsmål --din signatur
* {{SSammenskriv}} din kommentar --~~~~      
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv din kommentar --din signatur
* {{SFlyt}} din kommentar --~~~~
 • Symbol move vote.svg Flyt din kommentar --din signatur
* {{SOmdir}} din kommentar --~~~~

Bemærk at tilkendegivelser uden begrundelse ikke tilføjer noget – ingen bliver klogere af, at du bare skriver Symbol delete vote.svg Slet eller Symbol keep vote.svg Behold.

Hærværk og vandalisme samt fejloprettelser (herunder egne "sandkasser")[redigér wikikode]

Er der tale om en side, der tydeligvis er oprettet som følge af hærværk eller vandalisme, skal du indsætte skabelon {{nonsens}} eller {{hurtigslet}} øverst på siden (de har samme funktion). Har du oprettet en side ved en fejl eller er færdig med en "sandkasse" og ikke skal bruge den mere, kan du også sætte {{hurtigslet}} på den. Husk altid at begrunde sletteforslaget i beskrivelsesfeltet eller i skabelonen fx {{hurtigslet|Oprettet ved en fejl.}}.

Indstille mange artikler på en gang[redigér wikikode]

Har du fundet en række artikler, du mener bør slettes, kan du nominere alle artiklerne på én gang (der skal fortsat linkes internt til dem fra alle diskussionssiderne, og der skal også indsættes en sletteskabelon på artiklerne), med fælles begrundelse og underskrift. I ekstreme tilfælde (fx ved forslag om sletning af mere end 20 artikler) kan dette undlades (eller indsættes med bot – bed evt. om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance). I sådanne tilfælde bør det tillige overvejes at indsætte en meddelelse på Wikipedia:Landsbybrønden.

Konsensus og konklusion[redigér wikikode]

Når der er opnået konsensus om enten at beholde eller slette siden, vil en bruger konkludere på diskussionen. Det foregår ved at indsætte skabelonen {{konklusion}}. Alle registrerede brugere kan konkludere på en diskussion - det anbefales dog, at det ikke er opretteren af forslaget, eller personer der har været involveret i voldsom debat om forslaget. Normalt bør der gå mindst en uge fra sletteforslag til en sletning. Opnås der ikke konsensus, gennemføres forslaget ikke.

Er det en kategori, skabelon eller fil, der skal slettes, skal den være fjernet fra alle artikler før selve sletningen. Indgående links bør om muligt rettes. Der kan evt. anmodes om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Efter konklusionen[redigér wikikode]

Når der er konkluderet på et forslag, skal beslutningen effektueres.

Hvis det er besluttet, at siden skal slettes, kan personen, der konkluderer selv slette den eller de berørte sider (hvis pågældende er administrator), eller vente på at en administrator gør det.

Hvis det er besluttet, at siden skal beholdes, fjernes skabelonen, der har været brugt i forbindelse med sletningsforslagets oprettelse, fx {{Notabilitet}}, fra artiklen.

Nogle dage efter afgørelsen kan sletteforslaget flyttes til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv. Der bør gå minimum fem dage inden arkiveringen, så flest mulige har chancen for af se afgørelsen.

Slettede artiklers videre skæbne[redigér wikikode]

Hvis du mener, at det er en fejl, at en side er blevet slettet, så skriv det på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Slettede sider, som gentagne gange forsøges genoprettet, kan beskyttes mod genoprettelse ved at beskytte artiklen, efter at den er slettet. Dette bruges normalt kun ved gentagne oprettelser af nonsenssider eller andre sider, som der er opnået konsensus om at slette.

Er din artikel indstillet til sletning?[redigér wikikode]

Ingen her på Wikipedia ejer nogen som helst sider (heller ikke brugersider) og kan bestemme, om en given side skal bevares, slettes, eller hvordan den skal se ud. Du må derfor finde dig i det, hvis andre mener, at en side, du har oprettet eller bidraget til, bør slettes, fordi den ikke skønnes at overholde vores politikker og normer. Dog behøver du naturligvis ikke bare sidde og se på – argumenter i stedet roligt og sagligt for, hvorfor siden bør bevares, og spørg til, om der er ting, der kan ændres eller forbedres. Vær dog opmærksom på, at der er flere forhold, der ikke kan ændres ved redigering af artiklen herunder emnets relevans og din eventuelle tilknytning til det.

Noget, du aldrig må gøre, er at angribe dem, der mener noget andet end dig. Personangreb er ikke tilladt nogen steder på Wikipedia og fremavler kun modvilje, ligesom det kan føre til blokering. Lad venligst også være med at organisere venner, kollegaer og andre til at støtte dig. Dukker der pludselig en række nye brugere op alene for at diskutere et sletningsforslag, vidner det kun om en ensidig interesse i at promovere emnet og ikke i Wikipedia som sådan.

Har andre oprettet en artikel om dig, som du ønsker slettet, stiller tingene sig lidt anderledes. Hvis artiklen helt eller delvist er et udtryk for hetz eller indeholder løgn, chikane, personangreb eller lignende, vil der normalt ikke være noget i vejen for en sletning eller barbering af artiklen, for den slags har intet at gøre på Wikipedia. Er indholdet derimod korrekt, er det til gengæld et spørgsmål om, hvor vidt du er relevant som emne for en artikel. Det er en del automatisk, mens en del andre normalt ikke er. Men der er en gråzone indimellem, og det er her diskussionerne om sletningsforslagene bruges til at finde frem til en afgørelse.

Indstillinger til sletning[redigér wikikode]

Sletningsforslag: Skylab Music

Skylab Music er et dansk pladeelskab oprettet af Morten Selmer. Bruger:Mselmer har oprettet, antageligvis Selmer selv, så det er selvpromovering. Bruger:SorenRK har sat notabilitetsskabelon på med kommentaren artiklen er oprettet af Morten Selmer selv. Det fremgår ikke, om selskabet lever op til Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler. Der skulle være udkommet tre albums fra selskabet. Toxophilus (diskussion) 20. okt 2020, 14:27 (CEST)

Sletningsforslag: JKA Danmark

JKA Danmark er en dansk karateorganisation. Bruger:Claus Grønskov har oprettet den, men da han sidder i bestyrelsen er der tale om selvpromovering. Ca 3500 hits på google på specifik søgnign. 26. okt 2020, 14:15 (CET)

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Bred (fuld?) enighed om sammenskrivning. --|EPO| COM: 29. nov 2020, 15:34 (CET)

Sletningsforslag: Nyhedsministeriet

Et radioprogram, som ingen rigtigt husker. Artiklen indeholder forældet indhold, og er også ifølge min mening et for snævert emne. At programmet har kendte værter gør ikke artiklen mere notabel.

 • Symbol delete vote.svg Slet --Zelrin (DiskussionBidrag) 30. okt 2020, 20:11 (CET)
 • Hvorfor slette oplysninger om et prisbelønnet radioprogram? – (hvis der ellers kan findes de manglende kilder). MEN siden bør splittes op i to artikler da den handler om to forskellige emner som intet har med hinanden at gøre udover at have samme navn. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 30. okt 2020, 20:25 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - men split op som Katebolle skriver. --Santac (diskussion) 7. nov 2020, 16:31 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er ikke tilstrækkelig opbakning til at slette. Tv-programmet er fjernet fra artiklen. Hvis nogen vil skrive om det, må de oprette en ny selvstændig artikel. --|EPO| COM: 29. nov 2020, 15:40 (CET)

Sletningsforslag: Kategori:Nationalforsamlinger

Kategori:Nationalforsamlinger er oprettet i 2006 af Bruger:Barklund. Ifølge både kategoribeskrivelse og indhold er det så vidt jeg kan se en dublet af Kategori:Parlamenter (oprettet i 2004).

Kategorien har ingen interwikilinks. Jeg foreslår at artiklerne i kategorien som ikke allerede er der, flyttes til Kategori:Parlamenter hvorefter den slettes. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. nov 2020, 16:23 (CET)

@Steenth: kan man botte det her? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 15:37 (CET)
@EPO: Jeg foretrækker at anmodninger går via botformidlingen, så andre også har mulighed for at køre bot-jobs. For jeg skal ikke tage alle mulighederne. --Steen Th (diskussion) 29. nov 2020, 20:12 (CET)

Sletningsforslag: Morten Selmer

Lige nu er er der klar opbakning til, at hans pladeselskab skal slettes. Men er hovedpersonen Morten Selmer egentlig selv notabel? Skal artiklen evt. slettes med henvisning til, at han formentlig selv har forfattet den? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:28 (CET)

Sletningsforslag: 9 Mile Road

Et stort land vil ikke overraskende have mange veje. Er 9 Mile Road så betydningsfuld, at den bør have sin egen artikel? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:31 (CET)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar Vejen er en del af Mile Road System, der omfatter en masse lange lige hovedveje i det nordlige Detroit. Søsteren 8 Mile Road er kendt, men søgning på 9 Mile Road giver kun de vejarbejder og trafikulykker, man kan forvente af en 85-90 km lang vej. Men måske Bruger:DJ PhilZz, der har oprettet artiklen, kan fortælle mere? --Dannebrog Spy (diskussion) 29. nov 2020, 15:46 (CET)

Sletningsforslag: Ann Patricia Christiansen

Ann Patricia Christiansen er dels en central person i et realityprogram og forælder til to berømte personer. Men er personen selv så interessant, at vi bør have en artikel? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:34 (CET)

Sletningsforslag: Det sorte selskab

Hvis en aktivitet ikke opnår større omtale, vil de foreninger, der dækker aktiviteten, heller ikke få større omtale. Er Det sorte selskab tilstrækkeligt notabelt? Vi har en artikel om SMil, men den har heller ikke oplysninger om medlemsantal. --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:37 (CET)

Sletningsforslag: Limequat

Limequat har en del udfordringer. Den består af én sætning og er uden kilder. Bruger:Madglad spørger "er alle krydsninger encyklopædisk relevante?" --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:44 (CET)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Enig i at artiklen har problemer, men en artikel der findes relevant på 14 sprog er det nok også her. Hvad er begrundelsen for det modsatte? - Nico (diskussion) 29. nov 2020, 15:09 (CET)

Sletningsforslag: Lolland Syd Station

Vi har artikler om midlertidige stationer, men er en teknisk station som Lolland Syd Station relevant? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:46 (CET)

Sletningsforslag: Mannaz

Fire kontorer i tre lande, omtrent 100 medarbejdere. Er Mannaz så stor, at vi bør have en artikel om dem? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:47 (CET)

Sletningsforslag: Nysted Efterskole

Hvornår er en efterskole notabel? Er Nysted Efterskole? --|EPO| COM: 29. nov 2020, 14:49 (CET)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Relevant som en væsentlig institution i lokalområdet, relevant for skolesøgende, som til gengæld skal finde noget uden for deres eget lokalområde. - Nico (diskussion) 29. nov 2020, 15:03 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - jeg mener at der skal noget specielt til at retæfrdiggøre artikler om efterskoler, og det har denne ikke. Det virker mere som et opslag for at interesserede kan finde ud af om de skal starte på efterskolen. Toxophilus (diskussion) 29. nov 2020, 20:23 (CET)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Vi har i forvejen 107 artikler om efterskoler på dawp, og de tidligere sletteforslag, som jeg har set, har generelt konkluderet, at skolerne var notable, så det er mit indtryk, at efterskoler generelt de facto opfattes som notable - hvilket jeg også mener, virker fornuftigt, jf. Nicos argumenter. Økonom (diskussion) 30. nov 2020, 09:35 (CET)