Wikipedia:Sletningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genveje:
WP:SDBS
WP:SLET


Dette er en liste over sletningsforslag. Hvis du har fundet en side, som du mener bør slettes, kan du her på siden foreslå, at den slettes.

Du kan hjælpe ved at læse de nominerede artikler og give din mening til kende. Du kan også hjælpe ved at kigge i Kategori:Sletningsforslag og tilføje de manglende sider her. Der behøver ikke blive oprettet en sletteside nedenfor, hvis sletningen er indlysende (du kan evt. rette sletteforslaget til {{hurtigslet}}), men er sletningsdiskussionen oprettet, skal der opnås konsensus, jf. sletteproceduren, medmindre særlige forhold taler for andet. I et sådant tilfælde bør den bruger der konkluderer redegøre herfor i sletningsdiskussionen. For at undgå misforståelser og fejltagelser, er det derfor vigtigt, at opretteren af et sletningsforslag husker at påsætte {{ds}} på berørte artikels diskussionsside.

Det modsatte af sletningsforslagene er gendannelsesforslagene, som du kan finde på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Man vil ind imellem se forkortelsen SDBS i relation til sletningsforslag; det betyder "Sider Der Bør Slettes" og var tidligere navnet på denne side.

Overvejelser inden en artikel indstilles til sletning[redigér wikikode]

Inden du foreslår at få en side slettet, bør du blandt andet overveje følgende:

 1. Kan du med fordel gøre den pågældende side til en omdirigeringsside ved at erstatte sidens indhold med #REDIRECT [[navn på artikel med relevant indhold]]? Eller måske sammenskrive artiklen med en anden?
  Måske er der tale om en hyppig fejlstavning/-skrivning eller en anden grammatisk form af ordet/sætningen, som det kan være relevant at beholde som et opslagsord.
 2. Hvis der er tale om en vandaliseret eller meget kortfattet side, kan du så i stedet omskrive den til at indeholde noget relevant?
  Hvis både titel og indhold er noget vås, så brug {{nonsens}}. Du kan se andre sletteskabeloner her: Wikipedia:Skabeloner/Generelle#Sletning
 3. Er alle henvisninger til siden fjernet? Hvis andre sider stadig peger på sletningsønsket, kan det medføre forældreløse artikler at udføre sletningen. Er alle henvisninger ikke fjernet, og er siden ikke åbenlyst vandaliseret, så begrund hvorfor siden alligevel bør slettes.

Procedure for indstilling til sletning[redigér wikikode]

Generel procedure[redigér wikikode]

Sådan indstilles en artikel til sletning:

 1. Tilføj {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sletteforslag dukke op med link til selve artiklen og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sletteforslag og tilføj en indledning, der beskriver, hvorfor du laver slette-indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller, såfremt du har en holdning til sletteforslaget.
  Hvis artiklen omhandler en nulevende person, indsættes skabelonen {{Nulevende person diskussion}} i toppen af sletteforslaget. Vær opmærksom på, at sletningsforslaget ikke må indeholde nedsættende bemærkninger om den pågældende person, men alene skal forholde sig til notabilitetskriterierne.
 3. Tilføj {{ds}} på den pågældende artikels diskussionsside.
  Det sørger for at slettebegrundelsen også kan ses på diskussionssiden.
 4. Gør brugeren, der har oprettet siden, opmærksom på sletningsforslaget via vedkommendes diskussionsside. Hvis siden er blevet redigeret væsentligt af andre, er det også en god idé at gøre disse brugere opmærksom på forslaget.
 5. Tilføj en af sletteskabelonerne ({{Slet}}, {{Notabilitet|SDBS=ja}}, {{Reklame|SDBS=ja}}, {{Snævert emne|SDBS=ja}}, {{Tætpå|SDBS=ja}} eller {{Uencyklopædisk|SDBS=ja}} eller {{KategoriSlet}} for kategorier) hvis denne ikke allerede er indsat. Dette placerer artiklen i kategorien sletningsforslag eller en af underkategorierne.

Benyt ikke det rediger-link der er nederst på siden. Det vil placere dit indlæg sammen med den hidtil nyeste men uvedkommende diskussion.

Mere rutinerede brugere vil typisk oprette undersiden i forvejen, som Wikipedia:Sletningsforslag/Navn på siden, eller ved at klikke på linket på den i siden påsatte sletningsskabelon, men hvis du gør det, så husk at indsætte {{Sletningsforslag|Forslag=Navn på siden}} her på siden bagefter, så andre kan se diskussionen. Linket bliver ikke indsat automatisk.

Debat om forslaget[redigér wikikode]

Andre wikibrugere kan tilkendegive meninger og kommentere forslaget på diskussionssiden med henblik på at nå frem til konsensus om, hvad der skal foretages.

Modsat andre diskussionssider bruges der i sletningsforslag ikke indrykninger med kolon (:) til at adskille indlæg. I stedet bruges lister, som laves ved at starte hvert indlæg med en enkelt asterisk (*). Som på andre diskussionssider bør indlæg indsættes i kronologisk rækkefølge (jf. Wikipedia:Politik for diskussionssider). Du skal altså indsætte nye indlæg nederst på siden, også selvom du svarer på en andens indlæg. Hvis du ønsker at gøre en anden bruger særligt opmærksom på dit indlæg, kan du nævne vedkommende ved navn – evt. ved brug af {{Ping}}-skabelonen, som indsætter brugerens navn og sender brugeren en notifikation.

For at give et bedre overblik over diskussionen og deltagernes holdninger bruges symboler som Symbol keep vote.svg Behold og Symbol delete vote.svg Slet. De kan benyttes således:

Kode Bliver til
* {{SBehold}} begrundelse --~~~~
 • Symbol keep vote.svg Behold begrundelse --din signatur
* {{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --din signatur
* {{SSlet}} begrundelse --~~~~
 • Symbol delete vote.svg Slet begrundelse --din signatur
* {{Kommentar}} din kommentar --~~~~
 • Symbol comment vote.svg Kommentar din kommentar --din signatur
* {{Spørgsmål}} dit spørgsmål --~~~~
 • Symbol question green.svg Spørgsmål dit spørgsmål --din signatur
* {{SSammenskriv}} din kommentar --~~~~      
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv din kommentar --din signatur
* {{SFlyt}} din kommentar --~~~~
 • Symbol move vote.svg Flyt din kommentar --din signatur
* {{SOmdir}} din kommentar --~~~~

Bemærk at tilkendegivelser uden begrundelse ikke tilføjer noget – ingen bliver klogere af, at du bare skriver Symbol delete vote.svg Slet eller Symbol keep vote.svg Behold.

Hærværk og vandalisme samt fejloprettelser (herunder egne "sandkasser")[redigér wikikode]

Er der tale om en side, der tydeligvis er oprettet som følge af hærværk eller vandalisme, skal du indsætte skabelon {{nonsens}} eller {{hurtigslet}} øverst på siden (de har samme funktion). Har du oprettet en side ved en fejl eller er færdig med en "sandkasse" og ikke skal bruge den mere, kan du også sætte {{hurtigslet}} på den. Husk altid at begrunde sletteforslaget i beskrivelsesfeltet eller i skabelonen fx {{hurtigslet|Oprettet ved en fejl.}}.

Indstille mange artikler på en gang[redigér wikikode]

Har du fundet en række artikler, du mener bør slettes, kan du nominere alle artiklerne på én gang (der skal fortsat linkes internt til dem fra alle diskussionssiderne, og der skal også indsættes en sletteskabelon på artiklerne), med fælles begrundelse og underskrift. I ekstreme tilfælde (fx ved forslag om sletning af mere end 20 artikler) kan dette undlades (eller indsættes med bot – bed evt. om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance). I sådanne tilfælde bør det tillige overvejes at indsætte en meddelelse på Wikipedia:Landsbybrønden.

Konsensus og konklusion[redigér wikikode]

Når der er opnået konsensus om enten at beholde eller slette siden, vil en bruger konkludere på diskussionen. Det foregår ved at indsætte skabelonen {{konklusion}}. Alle registrerede brugere kan konkludere på en diskussion - det anbefales dog, at det ikke er opretteren af forslaget, eller personer der har været involveret i voldsom debat om forslaget. Normalt bør der gå mindst en uge fra sletteforslag til en sletning. Opnås der ikke konsensus, gennemføres forslaget ikke.

Er det en kategori, skabelon eller fil, der skal slettes, skal den være fjernet fra alle artikler før selve sletningen. Indgående links bør om muligt rettes. Der kan evt. anmodes om hjælp på Wikipedia:Anmodning om botassistance.

Efter konklusionen[redigér wikikode]

Når der er konkluderet på et forslag, skal beslutningen effektueres.

Hvis det er besluttet, at siden skal slettes, kan personen, der konkluderer selv slette den eller de berørte sider (hvis pågældende er administrator), eller vente på at en administrator gør det.

Hvis det er besluttet, at siden skal beholdes, fjernes skabelonen, der har været brugt i forbindelse med sletningsforslagets oprettelse, fx {{Notabilitet}}, fra artiklen.

Nogle dage efter afgørelsen kan sletteforslaget flyttes til Wikipedia:Sletningsforslag/Arkiv. Der bør gå minimum fem dage inden arkiveringen, så flest mulige har chancen for af se afgørelsen.

Slettede artiklers videre skæbne[redigér wikikode]

Hvis du mener, at det er en fejl, at en side er blevet slettet, så skriv det på Wikipedia:Gendannelsesforslag.

Slettede sider, som gentagne gange forsøges genoprettet, kan beskyttes mod genoprettelse ved at beskytte artiklen, efter at den er slettet. Dette bruges normalt kun ved gentagne oprettelser af nonsenssider eller andre sider, som der er opnået konsensus om at slette.

Er din artikel indstillet til sletning?[redigér wikikode]

Ingen her på Wikipedia ejer nogen som helst sider (heller ikke brugersider) og kan bestemme, om en given side skal bevares, slettes, eller hvordan den skal se ud. Du må derfor finde dig i det, hvis andre mener, at en side, du har oprettet eller bidraget til, bør slettes, fordi den ikke skønnes at overholde vores politikker og normer. Dog behøver du naturligvis ikke bare sidde og se på – argumenter i stedet roligt og sagligt for, hvorfor siden bør bevares, og spørg til, om der er ting, der kan ændres eller forbedres. Vær dog opmærksom på, at der er flere forhold, der ikke kan ændres ved redigering af artiklen herunder emnets relevans og din eventuelle tilknytning til det.

Noget, du aldrig må gøre, er at angribe dem, der mener noget andet end dig. Personangreb er ikke tilladt nogen steder på Wikipedia og fremavler kun modvilje, ligesom det kan føre til blokering. Lad venligst også være med at organisere venner, kollegaer og andre til at støtte dig. Dukker der pludselig en række nye brugere op alene for at diskutere et sletningsforslag, vidner det kun om en ensidig interesse i at promovere emnet og ikke i Wikipedia som sådan.

Har andre oprettet en artikel om dig, som du ønsker slettet, stiller tingene sig lidt anderledes. Hvis artiklen helt eller delvist er et udtryk for hetz eller indeholder løgn, chikane, personangreb eller lignende, vil der normalt ikke være noget i vejen for en sletning eller barbering af artiklen, for den slags har intet at gøre på Wikipedia. Er indholdet derimod korrekt, er det til gengæld et spørgsmål om, hvor vidt du er relevant som emne for en artikel. Det er en del automatisk, mens en del andre normalt ikke er. Men der er en gråzone indimellem, og det er her diskussionerne om sletningsforslagene bruges til at finde frem til en afgørelse.

Indstillinger til sletning[redigér wikikode]

Sletningsforslag: AniCura

Bruger:Sirirenee har oprettet artiklen AniCura i 2015 og siden 2019 har den været på sat {{reklame}} og {{tætpå}}, hvilket Bruger:KnudW gjorde. Hvad tænker I om den? Tøndemageren 26. apr 2020, 10:24 (CEST)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Opfylder angiveligt virksomhedskriterierne, men det må tjekkes hos de svenske myndigheder. Imod taler at artiklen er oprettet af en ad hoc-bruger. Det er den også på svwiki, og brugeren der har, adspurgt om sit forhold til AniCura, svaret: "Hej, jag arbetar för ett dotterbolag till AniCura " --Madglad (diskussion) 26. apr 2020, 10:38 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Jeg har slettet en del sætninger og strammet lidt op. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 14:03 (CEST)

Sletningsforslag: Undo Forsikring

Undo Forsikring er et dansk forsikringsselskab. Artiklen er oprettet af en IP-bruger, og Bruger:Pugilist har sat notabilitet samt {{reklame}} på. Bruger:Undoapp har også været igang, så {{tætpå}} vil også være på sin plads. Flere gange er skabelonerne forsøgt fjernet af forskellie IP-bruger. Bruger:KnudW har heldigvis holdt et vågent øje med artiklen. Selskabet er stiftet i 2017, og fiølge deres regnskaber for 2017/2018 havde selskabet et tab på over 6 mio. og gennemsnitligt 7 ansatte, mens artiklen opgiver +20. Der er lidt kilder i artiklen, men mest om at det er startet op. Toxophilus (diskussion) 30. apr 2020, 17:33 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - selvpromovering for untabelt foretagende. Omsætning og medarbejdere er langt under grænsen. Toxophilus (diskussion) 30. apr 2020, 17:33 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Reklame og tætpå. --Pugilist (diskussion) 30. apr 2020, 18:52 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Jeg tænker ikke, at det har notabilitet. --MGA73 (diskussion) 24. maj 2020, 00:05 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold antal ansatte: lige hurtigt nævnes ca. 20 navngivne personer på deres hjemmeside: https://www.undo.app/team. De har vundet en nordisk pris. Ja, der skal gøres lidt ved skæret af reklame. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 19:58 (CEST)
Jeg har skåret en del til og wikificeret. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 20:06 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet — kan ikke finde kilder til deres relevans og 20 medarbejdere er altså ikke meget. Mvh KnudW (diskussion) 27. maj 2020, 20:23 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg synes det er lidt hårdt at slette denne. Cph Fintech prisen er trods alt givet af en organisation med folk fra Finansforbundet, DI og vækstfonden bag sig. --Santac (diskussion) 29. maj 2020, 10:34 (CEST)
Men CPH Fintech Prisen er dog ikke mere interessant end at ingen har gidet skrive en artikel om den. Men ellers: Nej, det er ikke særlig hårdt at slette en artikel, hvis eneste formål er at reklamere. Det er heller ikke hårdt at slette misinformation. Artiklens første linje om, at Undo Forsikring er et forsikringsselskab er urigtig. Der er ikke noget forsikringsselskab, der hedder Undo Forsikring. Det er en app og et brand, som Tryg Forsikring forsøger at nå “unge mennesker” med. Men så længe det er marketingafdelingerne, der skriver artiklerne, har vi den slags artikler. Vi kan ikke få dem slettet hurtigt nok. Pugilist (diskussion) 31. maj 2020, 16:26 (CEST)

Sletningsforslag: Studieområdet

Studieområdet er et fag på HTX. Artiklen er oprettet af bruger:Gamren og Bruger:DenBlaaElg har sat notabilitetsskabelon på med kommentaren er alle fag notable?. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 13:30 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg mener ikke, at alle fag er notable, ligesom alle studieretninger på gymnasier og universiteter ikke er det. De ændrer sig hurtigt og nogle fag er meget små og ubetydelige. Danskfaget er et overordnet fag som alle skal igennem, og det er en meget stor del af folkeskolen. Derfor giver det mening at beskrive, men dette fag mener jeg ikke er alment interessant. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 13:30 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - indskriv i Højere_teknisk_eksamen#Struktur_og_fag. Den artikel har sagtens plads til mere. Jeg mener ikke at døgnfluefag, der eksisterer i en kortere årrække, er relevante. Til sammenligning kunne der efter min mening sagtens være kød på en Matematikundervisning på de gymnasiale uddannelser. Den ville dække flere uddannelser, flere niveauer, historie og udvikling i pensum og didaktik. /Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 14:45 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Begge forslag er rigtig god Bruger:Madglad. Artiklen kan sagtens skrives ind i Højere teknisk eksamen, hvis ikke den slettes. Det vil jeg også gerne støtte. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 20:00 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv med HTX, som Madglad foreslår. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 14:09 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er enighed om, at emnet ikke har selvstændig notabilitet. Det relevante indhold er sammenskrevet i artiklen om uddannelsen. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:22 (CEST)

Sletningsforslag: StemCare

StemCare er en dansk stamcellebank. Artiklen er oprettet af Bruger:Laustk som brugerens eneste bidrag. Firmaet er angiveligt den eneste stamcellebank i Danmark, og har 15 fastansatte ifølge artiklen. Der er opslag på proff.dk, de har fået 30 mio. skudt ind i foretagenet, efter grundlæggeren Klaus Riskær Pedersen var trådt ud. Der er en artikel på BT som ikke sætter dem i så godt lys. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 13:38 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Antal ansatte er under det notabilitetsgivende krav, og jeg kan ikke umiddelbart se en omsætning, der skulle hjælpe. Artiklen virker som en form for selvpromovering, som jeg ser den. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 13:38 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler siger: "Virksomheder, der pr. definition er notable ... Markedsledere inden for de enkelte brancher". --Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 14:51 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er udmærket klar over vores retningslinjer for virksomhedsartikler, men hvis man er den eneste på markedet, så kan man jo ikke andet end at være markedsledende, uanset om man kun har én kunde. Der skal først være en afgrænset branche/gruppe af virksomheder, før det kan fungere. Hvis jeg oprettede en biks med blå bananer, så ville jeg også være den eneste og dermed markedsledende. Toxophilus (diskussion) 4. maj 2020, 20:03 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Jeg er mest stemt for sletning, men det skyldes artiklens ukritisk positive, reklame- og tætpå-lignende fremstilling. Jeg synes ikke at sammenligningen med en bananbutik er helt retfærdig, en stamcellebank er et vigtigt samfundsemne. En specialbutik kan i øvrigt også være W-relevant, og vi har faktisk for få artikler om dem efter min mening. --Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 20:56 (CEST)
OT @Toxophilus: Oversæt lige en:Blue Java banana før du opretter din bananbutik. Jeg kommer gerne og køber blå bananer hos dig. Måske kan jeg låne din butik til brug for salg af ikke-EU-blåstemplede krumme ikke-agurker op til næste EU-parlamentsvalg? --Madglad (diskussion) 4. maj 2020, 20:56 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Enig med @Madglad:. Relevant artikel-emne, jeg betragter det som notabelt - men ja, tætpå-lignende, så trænger til grundig revision.--Honymand (diskussion) 5. maj 2020, 21:27 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Bruger:Toxophilus skriver: "men hvis man er den eneste på markedet, så kan man jo ikke andet end at være markedsledende". I så fald er det vel relevant at se på om branchen er notabel, og det vil jeg da mene at stamcellebanker er. --Honymand (diskussion) 29. maj 2020, 21:43 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Som Toxophilus. : Ole Ryhl Olsson (diskussion) 31. maj 2020, 15:21 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Interessant artikel om virksomhed i et potentielt vigtigt område. - Nico (diskussion) 31. maj 2020, 16:19 (CEST)

Sletningsforslag: Philip Michael

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Philip Michael er en dansk iværksætter, bosiddede i New York, hvor han har et ejendomsfirma. Artiklen er oprettet af Bruger:Stumfarb101, som brugerens eneste bidrag. En IP-bruger har forsynet den med både notabilitet og tætpå. Der er flere artikler om hm i børsen, men de er bag en betalingsmur, så jeg kan ikke læse indholdet. Artiklen har flere kilder. Toxophilus (diskussion) 5. maj 2020, 11:10 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Artiklen virker som selvpromovering i mine øjne. Han har lavet et ejendomsselskab og er vist rimligt succesfuld, men jeg mener ikke, at det gør ham notabel.~Muligvis er ejendomsselskabet notabelt, men deres omsætning kan lige så godt være varm luft. Toxophilus (diskussion) 5. maj 2020, 11:10 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Der er faktisk en hel del omtale i Forbes, så helt varm luft er det tilsynelande ikke. Jeg tror egentlig, at notabiliteten er nogenlunde på plads, men artiklen skal strammes ganske meget op. --Pugilist (diskussion) 5. maj 2020, 11:37 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold virker notabel. Han har også skrevet en bog. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 14:16 (CEST)

Sletningsforslag: Danmarks læringsfestival

Danmarks læringsfestival har stået med notabilitetsskabelon siden 2019, hvor Bruger:DenBlaaElg satte den på. Bruger:KnudW har også været forbi med nogle skabeloner. Der er en hjemmeside og omtale på UVM som står for arrangementet. Mængden ekstern omtale er til at overse. Toxophilus (diskussion) 12. maj 2020, 11:02 (CEST)

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ingen taler imod sletning. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:30 (CEST)

Sletningsforslag: Hellebro

Hellebro er en dansk forening fra 2015, der arbejder med at hjælpe unge hjemløse. Artiklen er oprettet af Bruger:Evariedel der er stifter og bestyrelsesformand for Hellebro, så der er tale om {{tætpå}}, men i den nuværende version mener jeg ikke, at artiklen er præget af POV-tekst. De har en hjemmeside, der er et indslag på Lorry, et interview på alt.dk, opslag på proff.dk og et program på DR. Artiklen har tre kilder fra eksterne sider, og der er ca. 24000 hits på google. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2020, 11:17 (CEST)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er i tvivl. Foreningen kunne godt forekomme notabel, omtalen taget i betragtning, men når den er oprettet af deres stifter får jeg også meget lyst til at slette den. Jeg bryder mig ikke om, at wiki bruges til selvpromovering. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2020, 11:17 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Jeg synes vi skal beholde den. Er da bestemt relevant. {{tætpå}} er selvfølgelig altid problematisk, men lige her synes jeg ikke det er et problem.--Honymand (diskussion) 13. maj 2020, 12:40 (CEST)

Sletningsforslag: Fredrik Trudslev

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Fredrik Trudslev er en dansk model og youtuber. Artiklen er oprettet af en Ip-bruger, og Bruger:KnudW satte notabilitetskabelonen på med kommentaren Artiklen antyder det, men jeg kan ikke lige finde det store kilder. Siden har flere IP'er prøvet at slette skabelonen. Han har 84.000 følgere på YouTube, og 138.000 på Instagram. Der er et meget reklamepræget opsalg på gnz-agency. Der er artikler om ham i se og hør (her og her), og han har vundet en pris ved Guldtuben for en af sine videoer. Han har også været i p3 og go' morgen Danmark.

 • Symbol delete vote.svg Slet - For mig at se, så er han encyklopædisk fyldstændigt ligegyldig. Der er omtale af ham i sladderpressen, og eftersom både TV 2 og DR's journalistik eftehånden er at sammenligne med tabloidaviserne, så har de også haft ham omtalt i deres forskellige 15-minutes of fame-programmer. De hiver fat i alt hvad der omtale lige netop i den uge, så jeg mener ikke, at deres omtale er nok. Toxophilus (diskussion) 13. maj 2020, 12:46 (CEST)
 • Symbol neutral vote.svg Neutral - Hvad har encyklopædisk værdi når man taler populærkultur? Hvad er forskellen på denne og f.eks. Amalie Szigethy eller Sidney Lee, eller for den sags skyld alle artiklerne i Kategori:YouTubere fra Danmark? Jeg siger ikke at Fredrik Trudslev er notabel (personligt aner jeg ikke hvem han er), men jeg kan nogle gange frygte at folks notabilitetsmæssige slettestemmer i situationer som denne stammer mere fra en 'Den slags nymodens pjat hører ikke til i en encyklopædi' end i nogen konkret vurdering af den enkelte person. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 13. maj 2020, 13:54 (CEST)
Meget enig i Bruger:Metalindustriens betragtninger. Og da-wiki skal også være encyklopædi for de yngre generationer. Desuden er der for mange af den slags emner den ekstra problemstilling, at et emne godt kan have uhyre stor intersse og omtale, men kun i en kort periode. --Honymand (diskussion) 16. maj 2020, 14:47 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ingen taler imod sletning. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:31 (CEST)

Sletningsforslag: Kategori:Danske konger, regenter og pantherrer, hvem Margrethe 2. nedstammer fra

Bruger:Sechinsic satte en sletteskabelon på Kategori:Danske konger, regenter og pantherrer, hvem Margrethe 2. nedstammer fra og han og opretter af kategori Bruger:Oleryhlolsson have en længere diskussion på diskussionssiden, hvor relevant at have denne kategori. Men spørgsmålet blev ikke afgjort. Så vi prøve her at afgøre det. --Steen Th (diskussion) 21. maj 2020, 20:27 (CEST)

Symbol delete vote.svg Slet - Det bliver en meget stor kategori, og vi kan lave den slags kategoriseringer for alle i kongefamilien. Det mener jeg ikke er relevant. Er man interesseret, så er der en udmærket anetavle i bunden af artiklen, og man kan også se i Kongerækken. Toxophilus (diskussion) 21. maj 2020, 21:47 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet. Som Toxophilus. Dan Koehl (diskussion) 23. maj 2020, 05:06 (CEST)
Symbol keep vote.svg Behold. Som jeg har skrevet på diskussionssiden for artiklen, så har jeg flyttet artiklen, til et nyt navn (desværre et lidt længere navn) Kategori:Danske konger, regenter og pantherrer, hvem den regerende monark nedstammer fra, da det vist er blevet lidt misforstået, hvad min intention med kategorien har været. Gentager her på sletningsforslagssiden, hvad jeg lige nys skrev på diskussionssiden: "Oprettede oprindeligt artiklen under navnet Danske konger, regenter og pantherrer, hvem Margrethe 2. nedstammer fra, da dette ville blive den korteste mulige titel for kategorien, jeg kunne udtænke, men da sigtet egentlig ikke var på nogen måde at fokusere på dronning Margrethe II som person, og da en personidentificeret kategorititel endvidere ville have den svaghed, at kategorien skulle nedlægges og en ny nogenlunde tilsvarende kategori skulle oprettes ved hvert regentskifte, så har jeg nu flyttet hele kategorien til titlen Danske konger, regenter og pantherrer, hvem den regerende monark nedstammer fra. Tanken med og fokus for kategorien har fra min side nemlig hele tiden været, funktionen som monark af Danmark, og i hvilken grad der er historisk og slægtsmæssig kontinuitet og forbindelse mellem den til enhver tid siddende danske regnet og så vedkommendes forgængere i embedet. Det er altså ikke direkte genealogien som fagdisciplin, der er tænkt på, men derimod om graden af kontinuitet og sammenhæng i statsformen(statsstyret) i Danmark set over tid." Ole Ryhl Olsson (diskussion) 24. maj 2020, 17:17 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. Kategoriens nylige navneændring, som i en vis grad forplumrer sletningsforslagets historik, forstærker efter min mening kun argumentet for sletning. Hvem er "den regerende monark"? Kong Harald? Thomas Vedelsbøl (diskussion) 24. maj 2020, 17:52 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. En lidt bizar anvendelse af kategorisystemet. Umiddelbart slår det mig at egne sig bedre til en liste-artikel dedikeret til Dronningens aner. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 24. maj 2020, 18:45 (CEST)
  • Symbol comment vote.svg Kommentar En ikke ganske uinteressant tanke med en listeartikel - det kunne jo så enten være en listeartikel helt og holdent helliget dette emne, eller den kunne måske "slås sammen med" artiklen Margrethe 2.s anetavle så listen over de særlige aner, der tidligere var regenter af Danmark. kunne fremtræde som et underpunkt til anetavleartiklen - måske kunne man ligefrem også tilføje en liste med danske dronninger som Margrethe 2. nedstammer fra (da flere af middelalderens dronninger var gift mere end én gang er der faktisk nogle af disse, der har efterkommere til vore dage, selvom deres danske ægtefælle (kongen) ikke har nogle kendte overlevende efterkommere til vore dage). Ole Ryhl Olsson (diskussion) 26. maj 2020, 21:38 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg kan faktisk godt se idéen med at man kan gå baglæns. Men jeg er enig med Metalindustrien A/S i at en liste vil være bedre. Hvis vi forestiller os, at kongefamilien uddør og der skal vælges en anden regent, så vil der jo også pludselig ske et stor skift i indholdet af kategorien hvis navnet er "den regerende monark". Det undgår man med lister. Så kan der nemlig blot laves en ny liste og beholde den gamle. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 08:13 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Klart størst opbakning til at slette. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:23 (CEST)

Sletningsforslag: Simon Toftgaard Jespersen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Simon Toftgaard Jespersen er dansk formand for muskelsvindfonden. Han har optrådt med karakteren Tonni The Man ved Grøn Koncert, som man også burde overveje at skrive ind i artiklen om Grøn koncert eller Jespersen selv, og siden under eget navn som konferencier sammen med Jacob Haugaard. Der er omtale af ham og hans valg til formand på bl.a. tv2, muskelsvindfonden selv og altinget. Toxophilus (diskussion) 24. maj 2020, 19:51 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold qua Wikipedia:Kriterier for biografier og personer, der er automatisk notable: "Formænd for større landsdækkende ngo'er, brancheforeninger og interesseorganisationer som f.eks. Dansk Røde Kors og Landbrugsraadet". --Santac (diskussion) 25. maj 2020, 10:54 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Jeg mener også, at artiklen er relevant ---Zoizit (diskussion) 25. maj 2020, 15:07 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Fuld enighed om at beholde. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:24 (CEST)

Sletningsforslag: Kim Horn Jensen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Kim Horn Jensen er en dansk rocker og talsmand for Hells Angels. Artiklen er oprettet af Bruger:Projekt31121899, og Bruger:DenBlaaElg har sat notabilitetsskabelonen på med kommentaren der mangler kildehenvisninger, der dokumenterer, at denne person er kendt. Artiklen har ingen kilder og mangler wikificering. Der er mange hits på google, da han fungerer som gruppens talsmand/presseansvarlige så han har udtalt sig til bl.a. journalisten.dk, ekstra bladet, og igen og bt. Toxophilus (diskussion) 24. maj 2020, 19:47 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg kan ikke finde omtale af ham som person. Han udtaler sig på gruppens vegne, men det gør ikke ham interessant. I flere tidligere sletteforslag om talspersoner for forskellige foreninger er det også endt med slet af samme årsag. Toxophilus (diskussion) 24. maj 2020, 19:47 (CEST)

Sletningsforslag: Kasper Juul Jensen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Kasper Juul Jensen er en dansk racerkører. Artiklen er oprettet i 2007 af en IP-bruger, og rummer ca. 1½ linje tekst. Bruger:DenBlaaElg satte notabilitet på i 2019. Han skulle have vundet Fleggaard Renault Clio Cup i 2006. Der er ikke meget at hente om ham på google, men der er en oversigt over hans resultater på motorsporten.dk, hvor der dog ikk er noget efter 2009. På driverdb.com er der lidt aktivitet efter 2009. Toxophilus (diskussion) 24. maj 2020, 19:26 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Der er stort set ikke sket noget med artiklen siden oprettelsen, hvilket tyder på ganske lidt interesse om ham. Han har ganske vist vundet lidt hist og her, men de to kilder, om jeg har fundet, synes jeg ikke berettiger til en artikel. Jeg lader mig dog gerne overbevise af lødige argumenter og en wikificering og udvidelse af artiklen. Toxophilus (diskussion) 24. maj 2020, 19:26 (CEST)
 • Den er jeg lidt i tvivl om. Han har trods alt vundet en landsdækkende konkurrence. Men er Clio Cup stort nok til at retfærdiggøre en artikel? --Santac (diskussion) 25. maj 2020, 10:41 (CEST)

Sletningsforslag: Hans Christian Jochimsen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Hans Christian Jochimsen er en dansk pianist og gospeldirigent. Artiklen er oprettet af Bruger:Viceforstanderen og Bruger:DenBlaaElg har sat notabilitetsskabelon på. Han har dirigeret " et af landet ældste gospelkor", men som jeg forstår artiklen findes det ikke længere. Han har en hjemmeside, der er kort opslag på discogs, han har også skrevet en præsentation af sig selv på gospelnet.dk, der er lidt på gospelmusik.dk og han har lavet nogle workshops. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 10:20 (CEST)

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Ingen taler imod sletning. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:24 (CEST)

Sletningsforslag: Michael Moyell Juul

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Michael Moyell Juul er dansk CEO i Nuuday (under TDC). Den er oprettet af en IP-bruger. Artiklen er ganske kort og mangler både kilder og wikificering. Der er omtale af hans udnævnelse som direktør på TDCs hjemmeside, der er flere artikler, hvor han nævnes på computerworld, der er opslag på proff.dk, og fordi han er CEO kan man finde en del artikler i forbindelse med fyringer og ændringer i Nuuday som på altinget og finans.dk. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 10:25 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Han er ikke CEO i C25-indekset, så ingen automatisk notabilitet. Jeg kan ikke umiddelbart finde så meget om ham som person, mens med ham der udtaler sig for koncernen. Jeg er dog villig til at ændre min stemme hvis der er gode argumenter for det modsatte. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 10:25 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Der er ingen information der gør ham relevant. --Santac (diskussion) 25. maj 2020, 10:34 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Nuuday er en sværvægter som firma pga. de har har alle TDC's udadvendte aktiviteter som Yousee, Telmore, TDC Erhverv mv. TDC Group er blevet taget af Børsen for et par siden, som en del af den nye strategi, hvor Nuuday er den væsentlige del af aktiviteterne. Selvom det er "kun" er et datterselskab af TDC Group. --Steen Th (diskussion) 25. maj 2020, 23:15 (CEST)
 • Men det er stadig kun et datterselskab og lederen heraf er ikke automatisk notabel. Personen skal derfor have gjort et eller andet mere end bare at være leder. Lige nu står der i hvert fald ikke noget, der viser hvorfor det er relevant med en artikel. --Santac (diskussion) 26. maj 2020, 09:40 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Klart størst opbakning til at slette. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:26 (CEST)

Sletningsforslag: Wousi syndrom

Artiklen Wousi syndrom har ingen kilder og ifølge Google har ingen vist hørt om den. Der er muligvis tale om en joke. Jeg foreslår derfor, at vi sletter artiklen. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 13:50 (CEST)

Symbol comment vote.svg Kommentar Navnet lader til at være nonsens og man aner et parts-indlæg i teksten, men fænomenet ser ud til at eksistere: https://www.omicsonline.org/open-access/munchhausen-syndrome-by-proxy-with-psychiatric-features-2375-4494.1000151.php?aid=29984.
Måske en omdirigering til Münchhausen-syndromet ville være på plads. Denne kunne nu også trænge til en kærlig hånd. Mvh KnudW (diskussion) 25. maj 2020, 15:23 (CEST)
Sludder og vrøvl: Ingen omdirigering, det vil ikke give nogen mening. Men måske en sammenskrivning. Mvh KnudW (diskussion) 25. maj 2020, 15:25 (CEST)
@KnudW: Jeg kan ikke se siden. Måske det er min adgang, der er emsig. Men stort set alle de hits jeg kan se refererer tilbage til Wikipedia. Jeg tænker, at hvis det er en officiel diagnose, så bør den da være omtalt i lægeverdenen. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 15:31 (CEST)
Linket er et abstract om en dreng, med adskillige diagnoser, der viste sig ikke at fejle noget, men pga. forældrenes insisteren, havde han dem alle.
Min pointe er at der ikke er noget, der hedder Wousi, men at beskrivelsen af syndromet passer på alm. MSBP med psykiatrisk diagnoser. Mvh KnudW (diskussion)
@KnudW: Tak! Jamen så er jeg ikke i tvivl om at vi skal Symbol delete vote.svg Slet. Om det så er en joke eller et eget opfundet ord så mener jeg ikke, at vi skal have artikler om ikke-eksisterende lidelser (altså nogen kan jo godt lide af det, men det er ikke en officiel betegnelse). --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 15:54 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet - Jeg har ikke kunnet finde nogen kilder til betegnelsen overhovedet. Artiklen bør derfor slettes, medmindre andre finder en kilde. --DenBlaaElg (diskussion) 25. maj 2020, 16:57 (CEST)
 1. Det rette at gøre ved selvopfundne begreber er at Symbol speedy delete.svg Hurtigslette vrøvlet, når man som her selv er administrator, ellers findes der som bekendt en skabelon til det.
 2. Den rette skabelon er {{Ingen kilder}} når der ingen kilder er, ikke {{Kilder}}.
 3. Hvis man ikke vil hurtigslette, kan man i det mindste oprette et sletningsforslag.
 4. Der er heller ingen grund til at andre brugere skal spilder tid på at tilpasse en artikel om et hjemmeopfundet begreb.
Indfør review. --Madglad (diskussion) 25. maj 2020, 20:18 (CEST)
Og det korstog bedes ført et andet sted. Mvh KnudW (diskussion) 25. maj 2020, 20:26 (CEST)

[redigeringskonflikt

 • Symbol delete vote.svg Slet - Misinformation kan hurtigslettes, når det er klart, at det er misinformation. Da der ikke er noget at finde om denne lidelse under det angivne navn, er en sletning lige for. Off Topic: @Madglad: Din almindelige bedreviden og tilsvining af andre brugere når nye højder. Havde du dog været mere skarp i dine detaljer, ville du kunne konstatere, at {{kilder}} var en anderledes skabelon i 2013. Da du her sviner mig til, vil jeg undlade at blokere dig for 8. gang grundet utilstedelig opførsel, men fortsætter du denne stil, som du er faldet tilbage i indenfor den sidste måned, vil jeg støtte en blokering, hvis andre brugere foreslår dette. Det er ikke kun den aktuelle redigering, men en serie på det seneste. For så vidt angår din idé om review, så har du påbegyndt en debat om det på brønden, så hold diskussionen der. -Pugilist (diskussion) 25. maj 2020, 20:41 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - oplagt sletning. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:08 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Størst (fuld?) opbakning til at slette. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:27 (CEST)

Sletningsforslag: Nathan Vetterlein

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklen om Nathan Vetterlein er på en enkelt linje og artiklen om ham på en.wiki er blevet slettet. Det gør dog ikke, at vi behøver gøre det samme, men google giver "kun" 128.000 hits (men renset kun 11 sider med hits). Jeg tænker derfor ikke, at han har notabilitet nok. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 13:59 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - jeg er træt af alle de youtubere... Artiklen er ultrakort og uden kilder. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 18:55 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. Substub uden kilder. --Madglad (diskussion) 31. maj 2020, 10:15 (CEST)

Sletningsforslag: Videoslots

Videoslots er et online kasino. Artiklen findes også på engelsk og svensk. Bruger:Csgir har oprettet den og en IP-bruger har sat notabilitet, tætpå og reklame på med beskrivelsen Spam. Der er kilder i artiklen, men den kunne godt tåle ildt sproghjælp. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 19:13 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - findes på andre sprog, og ifølge en.wiki er der over 100 ansatte. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 19:13 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold @Toxophilus: Enig i behold. Jeg synes godt, at du må være lidt dristig og fjerne skabeloner, hvis du er ret sikker på, at de er sat på i strid med koncensus. Er nogen uenig kan de jo altid selv oprette sletteforslaget og begrunde det. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 20:05 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Enighed om at beholde. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:27 (CEST)

Sletningsforslag: Viborg Karate Skole

Viborg Karate Skole er en dansk sportsklub. Artiklen er oprettet af en ip-bruger, og Bruger:Madglad har været forbi med nogle skabeloner. Klubben skulle ifølge artiklen være den første i Europa, der har udbudt Ashihara Karate, og skulle være hovedkvarter for USA og Europa. I artiklen om karate-stilarten er der også et lille afsnit om klubben. Der er ingen kilder i artiklen, og der er intet om medlemstal. Jeg kan ikke finde meget relevant omtale på google, men ifølge Viborg Folkeblad var den på et tidspunkt "Danmarks bedste og største karateskole", men den har siden gjort sig utilbens. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 19:10 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Ud fra artiklen kan jeg ikke se relevansen, og den omtale jeg kan finde er også for sporadisk til at retfærdiggøre den. Toxophilus (diskussion) 25. maj 2020, 19:10 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Enig. Det kan være en ganske god klub/skole. Jeg tænker bare ikke den passer ind i hvad Wikipedia har artikler om. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 20:07 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - En større (formoder jeg når de arrangerer internationale stævner) sportsklub bør der være plads til. Den havde tilsyneladende sin storhedstid i slut halvfemserne/start nullerne, hvilket gør det lidt sværere at google sig til relevant materiale. --Santac (diskussion) 28. maj 2020, 08:04 (CEST)

Sletningsforslag: Cleidocranial dysplasi

Artiklen Cleidocranial dysplasi indeholder kun teksten at det "er en sygdom der gør så dine tænder ikke vokser ud.". Jeg tænker, at det muligvis er det samme som en:Cleidocranial_dysostosis, men hvis vi ikke kan verificere det, så tænker jeg ikke, at artiklen er værd at beholde.

Som en sygdom er emnet relevant nok, men det kræver, at vi er sikre på fakta. Så medmindre nogen kan bekræfte, at det er samme sygdom og evt. vil udbygge artiklen lidt, så foreslår jeg, at vi Symbol delete vote.svg Slet. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 20:35 (CEST)

Det er det. https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/sjaeldne-sygdomme/sjaeldne-sygdomme/cleidocranial-dysplasi/ KnudW (diskussion) 25. maj 2020, 20:36 (CEST)
@KnudW: Skulle lige til at spørge "Hvor dælen der du det?" For der har jeg kigget. Men så opdagede jeg "Cleidocranial dysplasia" i linket på siden. Og det matcher den engelske artikel.
Tilbage er så at artiklen er noget mangelfuld og nærmest vildledende. Hvis ingen melder sig til at forbedre den, så tænker jeg stadig at en sletning er det bedste. --MGA73 (diskussion) 25. maj 2020, 20:50 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Emnet er naturligvis notabelt, men der går jo tydeligvis intet tabt ved at slette artiklen.--Honymand (diskussion) 26. maj 2020, 09:01 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - stort set en indhlodsløs artikel. Man kan lige så godt starte forfra hvis emnet skal beskrives på wiki. Toxophilus (diskussion) 26. maj 2020, 09:30 (CEST)
 • Symbol question green.svg Spørgsmål: Hvorfor er siden ikke bare blevet hurtigslettet? Der er ingen grund til at spilde folks tid på den slags. --Madglad (diskussion) 26. maj 2020, 14:41 (CEST)
@Madglad: Fordi det er forskelligt hvad vi mener er spild af tid. Man er naturligvis velkommen til at undlade at kommentere på et sletteforslag, hvis man mener, at det er spild af tid. --MGA73 (diskussion) 26. maj 2020, 14:52 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Fuld enighed om at slette. --|EPO| COM: 31. maj 2020, 09:28 (CEST)

Sletningsforslag: Anne Birgitte Klange

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Anne Birgitte Klange er en dansk rektor for N. Zahles Skole. Artiklen er oprettet af en IP-bruger og Bruger:DenBlaaElg har udfordret notabiliteten. Det er en emget kort artikel uden kilder. Bemærk at kun rektorer for universiteter er automatis ntoable ifølge vores kriterier. Der er kort opslag på altinget. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 10:31 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Hun passer bare sit arbejde. Der er intet i artiklen, som tyder på ekstraordinære meritter, som kan retfærdiggøre et opslag. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 10:31 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Enig, hun passer bare sit arbejde. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 20:21 (CEST)

Sletningsforslag: Abu Khattab

Abu Khattab er en dansk-pakistansk syrienskriger. Artiklen er oprettet af Bruger:Fodbold-fan, og bruger:DenBlaaElg har sat spørgsmålstegn ed notabiliteten. Artiklen har kilder og er ganske fyldig i sammenligning med andre danske bio-artikler, hvor notabiliteten bliver udfordret. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 10:27 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - Uanset anti- eller sympatier handler artiklen om et emne med almen interesse. - Nico (diskussion)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Ja, absolut relevant. Har rettet en smule i indledningen.--Honymand (diskussion) 27. maj 2020, 14:00 (CEST)

Sletningsforslag: Birthe Kostrup

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Birthe Kostrup er, så vidt jeg kan læse ud af artiklen, en dansk kunster. Artiklen er oprettet af Bruger:Bombardio, Bruger:DenBlaaElg har forsynet den med notabilitetsskabelon og Bruger:KnudW har været forbi med {{tætpå}}. Artiklen er stærkt POV, mangler kilder og en helt generel wikificering. Hendes navn giver under 1000 hits på google, og jeg kan ikke se, at nogle af dem indeholder relevant omtale. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 10:36 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - langt under niveauet for acceptable artikler, og omtalen af hende er stort set ikke tilstedeværende. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 10:36 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet Det ville måske hjælpe hvis nogen skrev helt kort hvorfor hun skal have en artikel jf. QA-intro-skabelonen. Jeg kan dog ikke se noget i ariklen der kan skrives deri. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 20:14 (CEST)

Sletningsforslag: Claus Nørby

Claus Nørby var en dansk operasanger fra en berømt familie. Artiklen er oprettet af Bruger:Sovsekongen som eneste bidrag, og Bruger:Kjeldjoh har stillet spørgsmåltegn ved notabiliteten. Der er opslag på dfi.dk, dnskefilm og gravsted.dk, og ha erbl.a. nævnt i en artikel på se og hør. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 13:17 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Artiklen siger stort set intet om hans karriere. Google viser heller ikke tegn på den store karriere. Toxophilus (diskussion) 27. maj 2020, 13:17 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - På tros af han har været ansat 12 år på det kongelige teater, så lader det til at han ikke har haft de store roller. Så uden at have forstand på opera, så ser jeg ikke at han opfylder kriterierne.--Kjeldjoh (diskussion) 27. maj 2020, 14:21 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Det er for tyndt et CV. Artiklen fra Se og hør er bare en konstatering af at han er Ghitas bror. --Santac (diskussion) 27. maj 2020, 20:11 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Tja. Analyse af artiklens sætninger:
 1. Brødtekst om Claus Nørby. Grundled (data) "var" omsagnsled.
 2. Angivelse af forældre.
 3. Angivelse af søster.
 4. Oplysning om antal (3) børn.
 5. Mor og fødseldato på et barn.
 6. Mor og fødseldato på et barn.
 7. Mor og fødseldato på et barn.
14 % triviel biografi, 86 % familieforhold i telegramstil. Udsøgt genealogisk artikelkvalitet. Lad os omdøbe projektet til Genealogia. --Madglad (diskussion) 27. maj 2020, 22:15 (CEST)
Er du snart færdig? Det bliver trættende med det pjat. KnudW (diskussion) 27. maj 2020, 22:41 (CEST)
@Madglad: Men nu slettes artiklen jo og ingen argumenterer for at den skal beholdes?!? --Santac (diskussion) 28. maj 2020, 07:47 (CEST)
Ja, men derfor kan jeg alligevel se det pudsige i tekstens opbygning. Selv om ikke alle deler min humoristiske sans. --Madglad (diskussion) 28. maj 2020, 09:04 (CEST)

Sletningsforslag: Liva Guldager Nielsen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Liva Guldager Nielsen er en dansk dressurrytter på ca. 15 år. Den er oprettet af en IP-bruger og Bruger:Zoizit har stillet spørgmål ved notabiliteten. Hun har vundet pony dressur i kategori 2 i 2019 se SN.dk, hun har vundet ECCO Cup og sølv i EM i dressur for ponyer. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 09:12 (CEST)

Sletningsforslag: Rie Helmer Nielsen

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Rie Helmer Nielsen er en dansk journalist og tidligere vært på Sporløs og aftenshowet. Den er oprettet af Bruger:Frank R og Bruger:DenBlaaElg har sat notabilitetsskabelon på. Der er artikler på billedbladet, se og hør, opslag på altinget. Interview på alt.dk og imdb. Artiklen mangler kilder og wikificering og fremstår mest af alt som et CV i sin nuværende stand. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 09:17 (CEST)

 • Symbol keep vote.svg Behold - som vær tpå to tore DR-programmer tror jeg godt, at man kan få strikekt en fornuftig artikel sammen, men det kræver noget arbejde. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 09:17 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar: Det må da være kedeligt at have så ynkelig artikel stående om sig. Symbol question green.svg Spørgsmål: Hvem melder sig til at skrive en acceptabel artikel? --Madglad (diskussion) 29. maj 2020, 15:06 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Notabel men mangler virkelig wikificering -- Symbol comment vote.svg Kommentar: Madglad, jeg giver det gerne et skud. | LinguineFusilli (diskussion) 29. maj 2020, 15:10 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Har prøvet at rette lidt op. Tv-profiler har stor almeninteresse, ofte også mange år efter de blev kendt. - Nico (diskussion) 29. maj 2020, 15:48 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar/Symbol question green.svg Spørgsmål | På Madglad's opfordring er jeg startet forfra på artiklen i min sandkasse, men det er lidt svært eftersom der ikke har været nogen mediedækning af hendes professionelle liv siden hun forlod Sporløs tilbage i 2015, (i hvert fald ikke hvad jeg har kunnet finde, og hendes profil på Altinget har heller ikke været opdateret længe) men ifølge hendes LinkedIn har hun arbejdet både for Kirkens Korshær, Headspace, Realdania, Akademikernes A-Kasse samt haft (og har i øjeblikket) sit eget kommunikationfirma siden -- men en personlig LinkedIn er vel ikke en ordentlig kilde? Har nogen nogle idéer til, hvad jeg kan gøre? | LinguineFusilli (diskussion) 30. maj 2020, 17:57 (CEST)

Sletningsforslag: Julie Lindegaard

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Julie Lindegaard er en dansk journalist. Artiklen er oprettet af Bruger:Signedamj . Hun arbejder som kommunikations- og salgschef på Odense Teater og været direktør for filmprisen Svend. Hun har også skrevet nogle bøger. Hun har en hjemmeside, der er lidt på altinget og et indslag på tv2 fyn. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 21:13 (CEST)

Sletningsforslag: Liselotte Lyngsø

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Bruger:Rmir2 har den 25. september 2015 påsat {{notabilitet}} på artiklen Liselotte Lyngsø uden at fremsætte et sletningsforslag, hvilket hermed gøres. Artiklen er oprettet af Bruger:Aonnotgnider samme dag, som notabilitetsskabelonen blev påsat. --Morten1997 (diskussion) 22. feb 2017, 15:57 (CET)

Symbol delete vote.svg Slet - foredragsholder, har ydet bidrag til osv. men ikke noget der gør hende notabel. Rmir2 (diskussion) 22. feb 2017, 16:05 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Oprettet af bruger, der alene har oprettet denne artikel og tilføjet et fødselssted for samleveren. Det underbygger, at artiklen er oprettet af en bruger, der er "tæt på". Biograferede er foredragsholder, konsulent m.v., og sikkert en udmærket en af slagsen, men synes ikke rigtig at være omtalt som en markant skikkelse i samfundsdebatten. "Debattører", "eksperter" og konsulenter er der mange af, og der oprettes ofte artikler om disse af brugere, der er tæt på, og det synes også at være tilfældet her. --Pugilist (diskussion) 22. feb 2017, 18:43 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Hermed slettet.
- Sarrus (db) d. 2. apr 2017, 11:53 (CEST)

Anden runde: Liselotte Lyngsø er blevet genoprettet i 2019 af en IP-bruger.

Sletningsforslag: Viking Auto Sport

Viking Auto Sport "er en motorklub i Frederikssund, som er tilknyttet DASU." - Det er hele artiklen. Den er oprettet af Bruger:MACAR og en iP-bruger har at spørgsmålstegn ved notabiliteten, og angivet at den har ca. 50 medlemmer. De har en hjemmeside, men derudover er der ikke så frygtelig meget andet at finde på google. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 21:29 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - jeg kan ikke finde noget relevant om klubben, som kan retfærdiggøre artiklen. Toxophilus (diskussion) 29. maj 2020, 21:29 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet | Jeg tror Toxophilus har sagt, hvad der bør siges. Vil ikke mene den er notabel, og det, at den ikke er mere end 10-15 gør det ikke bedre. | LinguineFusilli (diskussion) 30. maj 2020, 17:09 (CEST)

Sletningsforslag: Cecilie Nordstrøm

Cecilie Nordstrøm er en dansk håndboldspiller. Artiklen blev oprettet af en IP-bruger tilbage i februar, og Inc satte {{notabilitet}} på samme dag som oprettelsen. Artiklen indeholder hendes navn, hendes bedste præstation ("13 mål mod Roskilde i en 1. Divisionskamp i sæsonen 2018/2019"), at hun er højrehåndet og spiller back. Ikke engang hendes klub eller fødselsdag står der og heller ingen kilder. Derudover kan jeg ikke rigtigt finde meget på Google udover de sædvanlige håndbold-resultat-sites. | LinguineFusilli (diskussion) 30. maj 2020, 17:18 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet | Jeg kan ikke se, hvordan hun er notabel, når mængden af information er så enormt sparsom, og der ingen kilder er. | LinguineFusilli (diskussion) 30. maj 2020, 17:18 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet det er en meget kort og næsten intetsigende artikel. Mener ikke at 1. division i håndbold er nok til notabilitet. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 19:43 (CEST)

Sletningsforslag: White Burst

White Burst er en færøsk/dansk poprockgruppe. En IP-bruger har oprettet og Bruger:DenBlaaElg har sat notabilitetsskabelon på. Det eneste jeg kan finde er deres facebookside. Der er intet på gaffa eller discogs. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:12 (CEST)

Sletningsforslag: Peter Westphael

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Peter Westphael er stifter og leder af Randers EgnsTeater. Bruger:Gundesen har oprettet den. Han har siddet i en række bestyrelser. Der er lidt på altinget, omtale på teaternyheder og kulturmonitor. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:18 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet Teatret er helt afgjort notabelt, men jeg mener ikke, at han er det. Der er ikke nok omtale af ham som hans person og hans karriere, så jeg mener, at han bare har passet sit arbejde. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:18 (CEST)

Sletningsforslag: Sandie Westh

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Sandie Westh "er en dansk debattør, radiovært og twitter-stjerne". Den er oprettet af Bruger:Katrine Ebdrup Damgaard. Der findes lidt på se og hør, joirnalisten.dk og ekstra baldet. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:23 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet Hun vil gerne være kendt, men jeg mener ikke, at hun passerer grænsen for notabilitet. Toxophilus (diskussion) 30. maj 2020, 22:23 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet. Hvem har udnævnt hende til "twitter-stjerne"? Stub helt uden kilder. --Madglad (diskussion) 30. maj 2020, 23:07 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Hun er notabel. Hun har opbygget en stor gruppe følgere på twitter via hendes aktivitet der. Her en en gammel artikel på dr.dk. Siden da er hun gået frem. De fleste får følgere via deres øvrige aktivister. Derudover var hun radiovært på P7 Mix, hvilken gør at hun bruges som ekspert den kanals domæne. --Steen Th (diskussion) 31. maj 2020, 10:05 (CEST)
 • Symbol keep vote.svg Behold - Der er generelt stor almeninteresse omkring mediepersoner, og hun er en af de mere markante. Kategori:Radioværter fra Danmark omfatter 125 personer og Kategori:Journalister fra Danmark rummer 1000+ personer, og jeg kan ikke se hvorfor hun skal pilles ud. - Nico (diskussion) 31. maj 2020, 10:28 (CEST)

Sletningsforslag: Kaldred flyveplads

Er alle flyvepladser notable? Er Kaldred flyveplads notabel? ----|EPO| COM: 31. maj 2020, 11:20 (CEST)

Sletningsforslag: Kenneth Priisholm

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Kenneth Priisholm er en dansk guitarist. Den er oprettet af Bruger:Thetrogg. Jeg kan finde lidt på discogs, hvor hans bidrag til Fielfraz' udgivelser er inkluderet og allmusic. Specifik søgning på "Kenneth Priisholm" giver under 1000 hits. Toxophilus (diskussion) 31. maj 2020, 20:56 (CEST)

 • Symbol delete vote.svg Slet - Han har medvirket i et notabelt band, men der er ikke rigtigt noget at finde om ham som person. Toxophilus (diskussion) 31. maj 2020, 20:56 (CEST)