Wikipedia:Sletningsforslag/Steinerkritik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen er "original research" og trolig kun reklame for de to private hjemmesider. Hjemmelavet bevægelse og begreb, "steinerkritik" gir tilsammen kun 142 Google-resultater[1], de fleste fra denne hjemmeside. Herr Peter 28. feb 2008, 21:43 (CET)

  • Slet --Lindblad 1. mar 2008, 09:43 (CET)
  • Behold -- Vi har en 3-5 artikler der handler om steinerbevægelsen, og kritikken relaterer vel til dem alle, så derfor er det relevant at have kritikken på en selvstændig side. -- Nico 1. mar 2008, 09:55 (CET)
  • Slet -- Skriv i stedet et kritikafsnit under Rudolf Steiner-skole. --C.Thure 1. mar 2008, 10:20 (CET)
  • Slet -- Peo 1. mar 2008, 10:37 (CET)

Subjektivt forslag til sletning af denne side ![rediger kildetekst]

Jeg er ikke den, som fjerner noget andre har skrevet eller retter andres subjektive ændringer. Det er lidt pudsigt, at der i Herr Peters ændring står skrevet, at Steinerkritikere er nogen som oftest har været i konflikt med Steinerskolerne. - Øhh HVORFOR har de mon det? For mig at se er begge hjemmesider, der henvises til yderst relevante og har mange interessante links. Man skulle måske også have nævnt "Dialogcentret" med dets omfattende materiale af Steinerkritisk materiale. - Samme Dialogcenter med dets teologer og religionshistorikere, der har kommenteret Steinerbevægelsen siden 1980erne. I Tyskland er Steinerkritik etableret og på tysk Google henvises til 280.000 søgeresultater under Steiner Kritik. På tysk Wikipedia under Steiner er "Kritik" et selvstændigt tema. Det er sådan, at når nogen belyser Steinerbevægelsen ud fra en kritisk vinkel, møder de altid modstand. Er der nogen, der vil holde noget skjult ? Jeg mener, at denne side bør gendannes til sit oprindelige. Frank m. 1. mar 2008, 07:11 (CET)

En hurtig skimning af den tyske Wiki giver ikke umiddelbart indtryk af, at "Steinerkritik" er et anvendt eller anerkendt selvstændigt fænomen. Der er ganske rigtigt kritik af skolerne/metoderne i relevante artikler, ganske som der bør være i den danske, men en søgning på "Steinerkritik" (som det også må hedde på tysk) er blank. Med mindre fænomenet "steinerkritik" kan underbygges bedre, med kilder, må det logiske derfor være, for mig at se, at denne artikel skrives ind i den relevante artikel (og derefter slettes) frem for at fortsætte livet som selvstændig artikel. --Lindblad 1. mar 2008, 09:43 (CET)
Jeg er stemt for en sletning: Hvis man beslutter sig for at samle alt det kritiske der er at sige om emnet i denne artikel, må logikken være at det stof flyttes væk fra andre artikler vedr. Steiner-filosofien, eller i det mindste koges ned og med et link til Steinerkritik anført som "Uddybende artikel". Hvis de øvrige Steiner-relaterede artikler på den måde helt eller delvis ryddes for relevant kritik, synes jeg det lugter af POV... sa'e Peo 1. mar 2008, 10:37 (CET)
Slet - enig. Hvis indholdet er korrekt bør det omtales under fx Steinerskole --MGA73 25. sep 2008, 09:55 (CEST)