Wikipedia:Sletningsforslag/Birgitte Vind

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Birgitte Vind er kommunalpolitiker, en såkaldt notablitetsgråzone i WP:BIO, derudover er hun folketingskandidat, hvilket i sig selv ikke giver notabilitet jf. WP:IKKE NOK. Spørgsmålet er altså hvorvidt de 2 ting tilsammen ender med at artiklen er notabel. Et særskilt spørgsmål er hvorvidt artiklen er for reklamerende i sin nuværende form. 2 brugere var involveret i en redigeringskrig, hvorfor siden er skrivebeskyttet pt. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 8. sep 2018, 17:57 (CEST)

Symbol neutral vote.svg Neutral - Jeg hælder mest til Symbol delete vote.svg Slet, men fandt disse to artikler på dr.dk og vafo.dk, som er lidt ud over det sædvanlige.--Kjeldjoh (diskussion) 8. sep 2018, 21:01 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet – Der er mange folketingskandidater som også er byrådsmedlemmer, og vi plejer ikke at acceptere artikler om dem hvis de ikke har andre ting som gør dem notable. Jeg kan ikke se noget specielt ved Birgitte Vind i den henseende. De to avisartikler viser at hun har støtter som vil gå til yderligheder for at få hende valgt (betalte partimedlemskaber mod at stemme på hende). Støtterne vil åbenbart også have en Wikipedia-artikel. Det synes jeg ikke at vi skal lade os påvirke af. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. sep 2018, 21:34 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet – Jeg synes, der er for lidt notabilitet indtil videre. Der er intet usædvanligt ved, at en kommunalpolitiker bliver folketingskandidat. Det er sket mange gange før. Og derudover er ca. den sidste halvdel af artiklen uencyklopædisk - alt det der politiserende snak om, hvorfor hun gik ind i politik. Det er et eksempel på noget selviscenesættende snak, alle politikere kommer med, når en journalist spørger, hvorfor vedkommende blev politiker. --AnetteM.
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - ingen tvivl om at artikelopretter glæder sig til Fru Vinds valgkamp. Magnus Lorenz skrev 22. august på Facebook: “Sådan Birgitte Vind! Glæder mig til valgkampen. :-) PS. Screenshot er taget, hvis opslaget pludseligt forsvinder. ;-) --80.62.116.167 8. sep 2018, 22:04 (CEST)
i øvrigt spændende at en afdelingsleder og seniorkonsulentAltinget.dk laver valgkamp for en politiker. De har ellers nogle fine etiske retningslinjer for deres medarbejdere. --80.62.116.167 8. sep 2018, 22:33 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - endnu en af de mange. Jeg ser intet notabelt ved hende. --Jørgen (diskussion) 8. sep 2018, 23:22 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Som Jørgen. Og så er der også reklameelementet i artiklen. Artikler, der slet skjult roser kandidaten inden den forestående valgkamp, bør vi ikke være så inkluderende overfor. -Pugilist (diskussion) 8. sep 2018, 23:46 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Det er dog vældig notable, at Birgitte har sat rekorden for den kvindelig kandidat med flest stemmer i kommunen (som er et en af landets største kommuner). Mig bekendt er dette stemmetal ikke set før i Vejle regionen for en kvindelig kandidat. Der skal dog heller særlig meget søgning til at finde en anden vilkårlig byrådpolitiker på wiki EX https://da.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCnyamin_Simsek og https://da.wikipedia.org/wiki/Jette_Skive. Desuden er der talen om en overtagelse af den valgkreds der har givet folketingsmandat til Karen Klint (der som de fleste ved har været en gammel kanon) siden 1998. I mine øjne er der er udelukkende tale om basal og generel information. (skrev Singular23 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hej Magnus. Som ansat hos Altinget, burde du kende forskel på en rådmand, og et tilfældigt byrådsmedlem. - og reglerne på Wikipedia kender du selvfølgelig også, når du syntes det er vigtigt for Birgittes valgkamp. --80.62.116.170 9. sep 2018, 00:53 (CEST)
Hvis du har fra starten har været med fra sidelinjen, burde du have vejledt din sokkedukke bedre om reglerne på Wikipedia. Jeg er meget begejstret for du konsekvent kalder det for “Birgittes Wikipedia”. --80.62.116.170 9. sep 2018, 02:26 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har søgt på Google. Det ser umiddelbart ud til, at Birgitte Vind Nielsen (født 13 Aug 1965) har to børn,[1] hvoraf den ene hedder Magnus Vind Lorenz (født 1 Okt 1986).[2][3][4][5][6] Så vidt jeg ved, tillader Wikipedias normer om neutralitet og uafhængighed ikke, at Wikipedia har en artikel, hvor en søn skriver om sin mor.[7][8] --AnetteM.
  PS: På Facebook kan man se, at Magnus Lorenz er Facebook-venner med Birgitte Vind, Jens Christian Lorenz og Mikkel Vind Lorenz.[9] Disse personer er i familie ifølge http://www.fleng.dk/slaegten/WinFamily6.web/per02785.htm, så den der fleng.dk-hjemmeside er nok ikke helt forkert på den. --AnetteM.
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Hvis personen er notabel (hvilket det dog ikke ser ud som indtil videre) kan artiklen omskrives så den ikke er så reklamerende. Ved ikke om det er nødvendigt at efterforske folks familiære formål når der er så stor opbakning til sletning alligevel. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 9. sep 2018, 23:22 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Under lavmålet. Kommunalpolitikere er ikke automatisk notable, og hendes øvrige meritter mener jeg ikke er nok. Toxophilus (diskussion) 10. sep 2018, 13:04 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Bortset fra artikelopretter og dennes sokkedukke er der enighed om sletning. Dertil kommer, at biograferede efter fast praksis ikke opfylder kriterierne. Slettet. --Pugilist (diskussion) 18. sep 2018, 08:23 (CEST)