Wikipedia:Sletningsforslag/Bruger:Tostarpadius' masseoprettelser af uredigerede artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  • Slet - Jeg havde vitterligt troet, efter en længere pause fra Wikipedia, at Bruger:Tostarpadius' problematiske masseoprettelser af ikke-formaterede artikler fra gamle opslagsværker var blevet løst, men nej. Der er stadig artikler og stubbe helt tilbage fra 2011, som brugeren ikke har gjort noget ved. På det seneste er brugeren sågar begyndt at skjule de tekstblokke, som mangler at blive wikificeret (fx L.S. Fallesen, William Walker Stockfleth (søofficer)).
Vi taler om en erfaren bruger, ikke en nybegynder, og alligevel lytter vedkommende ikke. Bruger efter bruger har indskærpet, at der bør ryddes op, før Tostarpadius’ kaster sig over nye artikler. Det enorme omfang af uredigerede artikler er ekstremt demotiverende for lysten til at rydde op efter brugeren, og jeg kan næppe være den eneste. Derfor foreslår jeg, at Tostarpadius’ uredigerede artikler slettes og evt. føres tilbage til brugerens sandkasse, hvis Tostarpadius måtte ønske det. Mvh. --Urbandweller (diskussion) 2. feb 2018, 16:07 (CET)
  •  Kommentar - Nu har jeg ikke været aktiv på Wikipedia så længe, så kunne du specificere hvad der er galt med artiklerne L.S. Fallesen og William Walker Stockfleth (søofficer), ud over at den ene er en Stub, og den anden er en Sub-stub. Det i sig selv er vel ikke grund til at slette artiklerne, hvis de ellers opfylder kravene?--Kjeldjoh (diskussion) 2. feb 2018, 16:32 (CET)
  • Slet - Jeg har efter flere års indsats helt opgivet håbet om at få Tostarpadius til at følge bare en enkelt regel her på dansk wikipedia, så for min skyld gerne. Hvis opretteren er Bruger:Tostarpadius bør stubbene blot forsynes med {{hurtigslet}}. mvh Per (PerV) (diskussion) 2. feb 2018, 16:41 (CET)
  •  Kommentar - Det er åbenlyst at jeg ikke har læst en forudgående diskussion, men hvordan kan det være relevant hvem der har oprettet artiklen, for om en given stub skal slettes?--Kjeldjoh (diskussion) 2. feb 2018, 16:48 (CET)
Kjeldoh: Prøv at klikke på "redigér wikikode", så vil du se hvor meget uredigeret tekst, der er skjult i de nævnte artikler, som Tostarpadius har oprettes. Tostarpadius har tidligere været tilbøjelig til at oprette artikler med blokke af uredigeret tekst, som brugeren så efterfølgende gik i gang med at redigere. Det kritiserede flere brugere, for redigeringen skulle selvfølgeligt være sket før oprettelserne. Senere gik brugeren så over til som her at oprette artikler med skjulte blokke af tekst. Tekst der imidlertid ikke altid er blevet redigeret bagefter men blot har fået lov at stå. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. feb 2018, 16:51 (CET)

[redigeringskonflikt

  •  Kommentar @Kjeldjoh: se venligst L.S. Fallesen, William Walker Stockfleth (søofficer). Det er typiske Tostarpadius-artikler. Der er masser af tekst, sandsynligvis hentet fra Nordisk familiebok, uoversat, ikke wikificeret blot gemt med <!-- -->. Den slags artikler har Tostarpadius afleveret tusinder af. Det er blevet påtalt gang på gang. På et tidspunkt gik han over til blot at sætte {{ibrug}} på, i flere måneder. Han fortsætter med at oprette ikke wikificerede artikler på dansk wikipedia, som vi andre så møjsommeligt må wikificere. Det gider jeg ikke længere. Enten wikificerer Tostarpadius sine egne artikler, ellers må vi bede ham om at stoppe med at oprette stubbe! mvh Per (PerV) (diskussion) 2. feb 2018, 16:53 (CET)
Okay, nu har jeg set den skjulte tekst i de to nævnte artikler. Jeg kan godt se det det ville være grimt, hvis teksten ikke var skjult, eller hvis der var efterladt en {{ibrug}} igemmen længere tid. Men jeg ser ingen grund til at slette en artikel, blot fordi den indeholder skjult tekst. Hvad er problemet med at der er skjult tekst? Og ang. {{ibrug}}, så lader det ikke til at være et problem længere.--Kjeldjoh (diskussion) 2. feb 2018, 17:09 (CET)
@Kjeldjoh: Der er talrige eksempler på brugerens diskussionsside, fx her (fx stort set samtlige norske statsministre fra 1800-tallet og mange, mange andre: Johan Ihre, Frederik Due, Vilhelm Fredrik Palmblad, Christopher Polhem, Ole Richter). --Urbandweller (diskussion) 2. feb 2018, 17:17 (CET)
 Kommentar - Bruger:Tostarpadius har været et smertensbarn i årevis med sine 3.-rangsartikler. Emnerne er sådan set notable nok, men når teksten er fra 1923 eller før, så kniber det med kvaliteten. Han har gjort en minimal indsats for at oprettet artikler, som ikke kunne slettes uden diskussion.
Jeg vil mene at vejen frem nok er en eller anden form for sanktion, der forbyder ham at oprette flere artikler og ikke en massesletning. De tusindevis af stubbe kommer vi nok til at leve med, men det er en farlig vej at tage at slette notable artikler på baggrund af manglende kvalitet. De værste kunne måske flyttes i hans sandkasse? Mvh KnudW (diskussion) 2. feb 2018, 17:15 (CET)
Jeg mener naturligvis, at Tostarpadius skal have nogle måneder til at få styr på artiklerne, før de slettes. Det kan være vejen frem. --Urbandweller (diskussion) 2. feb 2018, 17:19 (CET)

(redigeringskonflikt)

Problemet med de skjulte tekster er, at de bliver stående i årevis, uden at der bliver gjort noget. L.S. Fallesen har stået med det siden april 2015 og William Walker Stockfleth (søofficer)) siden artiklen blev oprettet i juli 2015. De er simpelthen blevet efterladt. Resultatet er at ingen får glæde af de oplysninger, der eventuelt måtte gemme sig i de skjulte tekster. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. feb 2018, 17:22 (CET)
Jeg er langt hen ad vejen enig med KnudW og Urbandwellers seneste indlæg, lad artiklerne stå i Tostarpadius sandkasse, til han har fået dem ført uptodate oversat og wikificeret. Der hører de jo reelt hjemme! mvh Per (PerV) (diskussion) 2. feb 2018, 17:26 (CET)
 Flyt Jeg mener at det er bedre, hvis de allesammen flyttes til hans personlige undersider, hvor han kan arbejde på dem. Når de er færdig, kan han anmode om at flytte den til hovednavnerummet. Eventuelt ved oprettelsen af AOA!  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 2. feb 2018, 17:49 (CET)

 Kommentar Det vil måske være en fordel at indkredse problemet. Jeg tog en række nedslag på det sidste halve års artikeloprettelser på på Tostarpadius statistikside og de så stort set rimelige ud, så der da en udvikling i gang. Så er spørgsmålet hvad der ligger i de ældre af de 4.632 artikler han har oprettet, men eftersom han, så vidt jeg kan se arbejder med sagen, kan jeg ikke se der skal specielle regler til. ... men det vil nok være lettere at forbedre artiklerne end at gennemføre diskussioner for at forholde sig til hver artikel, - det er så vidt jeg har set ikke notabiliteten der er problemet. - Nico (diskussion) 2. feb 2018, 18:13 (CET)

 Kommentar Jeg er ikke overhovedet overbevist om, at sanktioner er vejen frem. Til gengæld er jeg heller ikke frisk på at se igennem fingre med en adfærd, der tidligere er blevet påtalt for netop at pålægge andre brugere uønsket merarbejde. Jeg tænker derfor, at bedste løsning er at flytte til brugerens undersider, hvorfra de kan flyttes til artikelnavnerummet, når de er klar. --Medic (Lindblad) (diskussion) 2. feb 2018, 18:18 (CET)

  • Behold jeg synes ikke der er nogen grund til at slette eller flytte Bruger:Tostarpadius artikler, de er notabel og har vel lige så meget ret til at være her som så mange andre artikler, og at der er "gemt" tekst gør ikke noget for mig, teksten er der hvis der er en person der en dag har overskud til at rette/skrive teksten til ser jeg endelig som et plus -----Zoizit (diskussion) 2. feb 2018, 18:40 (CET)
Zoizit, det er ikke bare skjult tekst. Det handler om hundredevis af artikler, der ser ud som F.L.E. Smith. Han er blevet bedt om at få gjort de artikler læselige siden 2012. Det er et spørgsmål om manglende respekt for den dansk Wikipedia og dens brugere. Mvh KnudW (diskussion) 2. feb 2018, 18:43 (CET)
KnudW jeg ved det godt, men jeg synes stadig ikke der er grund til at flytte eller slette artiklerne --- Zoizit (diskussion) 2. feb 2018, 18:52 (CET)
@Zoizit: Helt enig med KnudW. Siden næsten ingen andre brugere har kastet sig over artiklerne siden 2011 (og senere), tror du så virkelig, at nye eller gamle brugere motiveres til at rydde op, når der ligger en pukkel på mellem ca. 400 og måske 1000-vis af uformaterede artikler? Opgaven kan i teorien vare et års tid, selv hvis man ikke foretager sig andet. Jeg kan i øvrigt ikke se andre wikipediaer, der ville acceptere sådan en rodebutik. --Urbandweller (diskussion) 2. feb 2018, 19:22 (CET)

Jeg er ikke bange for opgaven, hvis I flytter dem til mine "Foreløbige versioner". Jeg vil wikificere dem efterhånden uafset. Tostarpadius (diskussion) 4. feb 2018, 13:06 (CET)

Jeg mener at hvis nogle af os, hver dag tog et par stykker så kan man nå da et 1000 eller 2 i løbet af et år. Hvis Tostarpadius selv aktivt rydder op i disse, uden at lave nye artikler så kan han selv også nå et par tusind i løbet af et år.
Jeg vil godt bruge min tid på det, og lade andet arbejde jeg havde planer for foreløbig ligge.
Så det jeg foreslår er:
1 Tostarpadius redigerer ikke i hovednaverummet (kan dermed ikke oprette nye artikler), men kun i artikler der er flyttet til hans brugerundersider. Han kan dog deltage i diskussioner, der hvor de finder sted.
2 De artikler der bliver Wikificeret, skal efterses og flyttes til hovednavnerummet når de godkendes af en af dem der arbejder med ham.
 •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 4. feb 2018, 21:22 (CET)
Jeg accepterer ikke at savne mulighed at redigere i hovednavnerummet. Jeg kan vente med at oprette nye artikler, men jeg finder meget andet at korrigere efterhånden. Tostarpadius (diskussion) 5. feb 2018, 00:39 (CET)
Det forstår jeg. Men du har muligheden for at importere artiklen til dine undersider, redigere der, og beder om at få den flyttet tilbage igen. Det er lidt omstændig, men giver dig muligheden for at opbygge tillid. Det er der nu ikke noget af. Hvis du acceptere disse grundregler, og arbejder efter dem, så kan du bevise over for de andre at du kan stoles på, og kan man lette disse regler. Men det fungerer kun hvis du selv er villig til at give ordningen en chance.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 5. feb 2018, 03:02 (CET)
Det er helt umulig at få noget udrettet hvis jeg vil have det sådan. Tostarpadius (diskussion) 5. feb 2018, 03:55 (CET)
Det vil i hvert fald sørge for at du hurtigst muligt rydder op i de artikler. Hvad er vigtigst? At have mange artikler oprettet? Eller at have få artikler der har høj kvalitet? Alle ved at jeg ikke er den nemmeste bruger her på DAWP. Men hovednavnerummet er det de almindelige læsere ser. Den skal bare være i orden. Jeg tror bare at du har brug for motivation til at udelukkende bruge tid på at rette op på de eksisterende artikler, før dugår vidre med noget andet. Det er sagt før.
Nu er det et forslag og de andre skal også have deres meninger ventileret. Men vigtigst er at de artikler flyttes til den brugerundersider, så du kan fokusere på dem, ikke andet.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 5. feb 2018, 09:07 (CET)
Jeg vil fokusere på dem, men hvis jeg finder redigeringstrang i andre artikler som de henviser til bliver det svært ikke at kunne udføre dette direkt. Tostarpadius (diskussion) 5. feb 2018, 11:57 (CET)
  • Behold men opret en særlig oversigt som kan bruges til at vinge af på, indtil samtlige artikler er blevet kontrollerede. Rmir2 (diskussion) 5. feb 2018, 10:43 (CET)
  • Slet - Der verserer andet sted diskussion om de ophavsretlige aspekter ved kopiering fra Salmonsen. Der er ikke foretaget nogen kontrol af det ophavsretlige aspekt af de masseoprettede artikler. Omfanget af dem - og usikkerheden om den ophavsretlige status - indebærer, at vi bør slette hele bunken snarest muligt. Vi kan herefter gendanne, når Tostarpadius godtgør, at der ikke foreligger et ophavsretligt problem. --Pugilist (diskussion) 7. mar 2018, 09:53 (CET)
  • Slet - Efter de seneste ugers problemer, vil jeg ikke engang kigge mere på hans artiklerne. Jeg mener at de skal slettes, og på ny oprettes efter Wikipedias stilmanual og nudansk sprogbrug.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 7. mar 2018, 10:07 (CET)
  •  Kommentar - I mange (måske de fleste) tilfælde består oprettelsen i en enkelt sætning, mens resten af teksten er skjult og således ikke ses af en bruger. Løsningen er ikke at slette men at sørge for, at disse skjulte tekstafsnit bliver gennemredigerede og derefter offentliggjorte til gavn for læsere. Vurderingen af hvilke personer, der er mere eller mindre "interessante", er i sidste ende ikke et sagligt argument. Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 10:31 (CET)
Jeg er enig i, at det ville være den ideelle verden. Men Tortarpadius' brugerdiskussion er fyldt op med opfordringer til at rydde op i de mange artikler uden at der er sket noget. Hvis brugeren ikke gider, er det svært at se, at andre skulle gide bruge tid på at rydde op efter brugeren og gennemgå de mange artikler. Da der er et potentielt ophavsretligt problem gør det blot mere presserende. --Pugilist (diskussion) 7. mar 2018, 11:57 (CET)
Jeg har faktisk klaret nogle af dem i sin tid. Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 12:06 (CET)
Det er jeg klar over (tak for det i øvrigt). Som jeg opfatter sletteforslaget, går det alene på de uredigerede artikler. Er der ikke sket noget med dem siden oprettelsen, kan vi slette efter min opfattelse. Hvis Tostarpadius ønsker at gennemgå dem for ophavsretlige problemer (og få dem wikificeret), vil det være fint, men det har han ikke har større interesse i de seneste par år. --Pugilist (diskussion) 7. mar 2018, 12:10 (CET)
Egentlig er det et emne, som jeg gerne (også) ville bidrage (mere) til at få klaret. Men mit problem har måske været, at jeg for at gøre dawiki mere dækkende i mange år spredte mig til andre emner fx asiatisk historie, polarekspeditioner, kvinder osv. simpelthen for at fylde huller ud. Så blev Tostarpadius-problemerne sat lidt i baggrunden og noget jeg lavede lid pr. indfald. Men hvis vi generelt er enige om at gøre dem til et indsatsområde, kan vi vel efterhånden få det løst. Og da mange artikler er relativt korte, vil de gå lidt hurtigere, end så mange andre. Rmir2 (diskussion) 7. mar 2018, 12:17 (CET)
Jeg synes, at det er ærgerligt, at andre brugere skal bruge tid på at rydde op efter en bruger, der i årevis har udvist en massiv ligegyldighed overfor venlige henstilliger. Jeg så hellere, at du brugte din tid på de emner du nævner ovenfor end at bringe orden i mindre væsentlige artikler om håndværksmestre fra 1700-tallet. --Pugilist (diskussion) 7. mar 2018, 12:20 (CET)
Jeg har ikke noget imod en stubber, bare det det ikke er afskrevet materialer. Især når de er biografier der henvises meget (fx hvis de er forfatter) vil jeg hellere lige have "navn, FD, beskæftigelse" nævnt. Men hvis det kraver meget arbejde at omskrive, så er det bedre at slette det hele, og skrive på ny en indledning som små stubber. 3 linjer burde være muligt for hver biografi.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 7. mar 2018, 14:03 (CET)
Konklusion:
Beholdes. Der er ikke konsensus om at foretage en masse-sletning af artikler. --Kjeldjoh (diskussion) 1. apr 2018, 12:44 (CEST)
  •  Kommentar - Er der ikke fire, der har markeret, at de ønsker sletning, og to, der er imod, altså lige netop to tredjedele, eller minimalt konsensus, for sletning? --Økonom (diskussion) 1. apr 2018, 13:00 (CEST)
  • Enig med Økonom, der er 66,666 % for sletning, så sletningen bør gennemføres af en bot. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. apr 2018, 13:05 (CEST)
  • Spørgsmål Er der en liste over hvilke artikler det omhandler? "Artikler oprettet af bruger x med problematisk indhold" er lidt vagt. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 1. apr 2018, 13:12 (CEST)
Her 4.635 artikler som vi lige kan forringe dawiki ved at slette. Rmir2 (diskussion) 1. apr 2018, 13:19 (CEST)

(Redigeringskonflikt)

  •  Kommentar - Jeg er selv på “slet-holdet”, men mener ikke, at de 66% blandt de forholdsvist få brugere, der har tilkendegivet mening er tilstrækkelig opbakning til et så forholdsvist indgribende tiltag. Så selv om jeg gerne så en oprydning, er jeg enig i konklusionen. At diskussionen så ikke har fået Tostarpadius til at komme i gang med den oprydning, som han er blevet opfordret til i årevis er for mig uforståeligt. —Pugilist (diskussion) 1. apr 2018, 13:21 (CEST)
--Zoizit (diskussion) 1. apr 2018, 13:23 (CEST)
  • [redigeringskonflikt] Der er en liste over oprettede artikler her. Jeg er absolut mod bot/massesletning - han har oprettet 4.635 artikler, og mange er bearbejdet og redigeret af andre, og mange er ok. Jeg er bange for at der ikke er nogen lette løsninger her. - Nico (diskussion) 1. apr 2018, 13:24 (CEST)
Meget kunne opnås, hvis vi fulgte mit tidligere forslag: at lave en særlig arbejdsliste, hvor der løbende kunne streges, når artikler var blevet gennemgået. Hvis vi er mange om det (fx hver gang man ikke har noget andet for), ville opgaven måske ikke være så uoverkommelig endda. Og en redigering er en redigering. Rmir2 (diskussion) 1. apr 2018, 13:29 (CEST)
Okay jeg har ikke indsat et Behold, men jeg har argumenteret for at det ikke er relevant hvem der har oprettet en artikel, når det diskuteres om en side skal slettes. At gå ind og slette samtlige artikler en bruger har oprettet over en periode på 5 år, er et ekstremt indgreb. Men det kan godt være, at jeg var for hurtig med at indsætte en konklusion. --Kjeldjoh (diskussion) 1. apr 2018, 14:16 (CEST)
Jeg tilslutter mig Rmir2s forslag om en arbejdsliste, hvor vi som udgangspunkt føjer de åbenlyst problematiske artikler, så kan vi se om nogen vil gøre noget ved det, eller der skal oprettes et sletteforslag. Jeg ved ikke hvor den bør ligge henne, måske som en underside her? Så kan vi komme uden om en massesletning, hvor vi ikke har nogen som helst kontrol over hvad vi sletter af andres velmente arbejde. - Nico (diskussion) 2. apr 2018, 09:30 (CEST)
Nu er det ikke kun Tostarpadius der har kopieret fra Salmonsens, derfor er der blevet oprettet arbejdslisten: Wikipedia:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK, og en tilhørende huskeliste Wikipedia-diskussion:Ressourcebibliotek/Forfattere i DBL og SK.--Kjeldjoh (diskussion) 2. apr 2018, 11:38 (CEST)
 Kommentar Sand. De har ofte også alle tre redigeret på samme artikel, så det er svært at skelne mellem de tre. Men det burde være muligt at oprette en arbejdsliste som nl:Wikipedia:Nalooplijsten og nl:Gebruiker:MoiraMoira/Nalooplijst_voor_copyvio med alle artikler der er oprettet af disse tre brugere.  👀   Rodejong   ✉️ 📖 → 2. apr 2018, 11:55 (CEST)
Vi kan jo også bruge huskelisten, der kan man jo også indsætte kommentarer eller arbejdsnoter og evt. ikonmarkører ? ...Eller blot en markering af om nogen foretager sig noget, omskriver eller opretter sletningsforslag, og så derfra henvise til artiklens diskussionsside. En omskrivning til en stub er altid at foretrække frem for sletning, ved notable artikler.- Nico (diskussion) 2. apr 2018, 12:42 (CEST)
Det er bedre at slette og genoprette som stub, så redigeringshistorikken også slettes, da ophavsretsbeskyttet tekst på denne måde stadig er tilgængeligt Nico  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 2. apr 2018, 13:08 (CEST)
@rodejong, Jo, men så sletter man også historikken for andre brugere der har bidraget til artiklen. Nico (diskussion) 2. apr 2018, 13:12 (CEST)
Jo! Nogengang må man vælge mellem to ting der begge to er uønsket. Så må man vælge det der ikke leder til retsager, som det ellers kunne.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 2. apr 2018, 14:04 (CEST)
Som nævnt før, og ingen har kommet med eksempler, har jeg aldrig hørt om ophavsretssager på baggrund af en redigeringshistorik. Du bliver ved med at gøre problemet mere alvorligt end det er. Nu er vi inde i en proces for at rette de ting vi har fået øje på, og der er ingen grund til panik. Nico (diskussion) 2. apr 2018, 15:04 (CEST)
Vi hævder jo at alle versioner af artiklen er tilgængelige under CC-BY-SA 3.0, hvis en historisk version er ophavsrettihedskrænkende er det jo ikke tilfældet. Dog behøver man ikke at slette artiklen, men kan blot skjule de versioner af artiklen der er problematiske. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 2. apr 2018, 15:51 (CEST)

@Rodejong: Dette er en diskussion om efterlevelse af wikificering og kvalitetsstandarder, ikke en diskussion om ophavsret. Det er en fordrejning af diskussionen at antage, at alle Tostarpadius’ bidrag er krænkelser af ophavsretten – og i øvrigt et eksempel på, at du ikke udviser god tro i mødet med andre brugere. Din tråd om ophavsret hører ikke til her, men på Landsbybrønden. Fortsæt venligst diskussionen der, hvor den hører hjemme. --Urbandweller (diskussion) 3. apr 2018, 01:59 (CEST)

Eksempel på Gennemgålisten[rediger kildetekst]

Jeg har lavet en eksempel på hvordan listen kunne se ud.

Artikel Navn, Kilde Bruger navn på kontrolløren Konklusion
Renée-Yvonne Doursennot Jyllandsposten Bruger:Rmir2  •   Rodejong Copyvio fundet Gennemgået - copyvio fundet hele artiklen fjernet https://jyllands-posten.dk/indland/ECE3310195/Nekrolog-Grevinde-de-Monpezat/
Einar Geert-Jørgensen Kraks Blå Bog Bruger:Rmir2 Madglad Copyvio fundet Gennemgået - copyvio fundet Fjernet to afsnit taget fra http://www.rosekamp.dk/kbb_74_ALL/G.htm#GEERT-J%C3%98RGENSEN%20Einar
Martin Andersen Nexø Karl Kristian Nicolaisen i Ord och Bild 1924 Bruger:Rmir2  •   Rodejong Copyvio fundet Gennemgået - copyvio fundet Fjernet ni afsnit taget fra http://runeberg.org/ordochbild/1924/0239.html
Thomas Thaarup Rønning, F. i Dansk Biografisk Leksikon Bruger:Saddhiyama  •   Rodejong Done -Ingen Copyvio fundet
Sebastian Castellio Moltesen, L. (døde i 1950) i Salmonsens Konversationsleksikon Bruger:Tostarpadius  •   Rodejong Copyvio fundet Gennemgået - copyvio fundet Hele artiklen formodes at være taget fra http://runeberg.org/salmonsen/2/4/0678.html
Christian Detlev Reventlow Louis Bobé (døde 1951) i Dansk Biografisk Leksikon Bruger:Urbandweller  •   Rodejong Copyvio fundet Gennemgået - copyvio fundet Fjernet en afsnit fra http://runeberg.org/dbl/14/0034.html

Hvis vi kan lave sådan et arbejdsliste, ville det være dejligt og overskueligt.  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 2. apr 2018, 13:08 (CEST)

Det ville være dejligt, men der er ikke enighed om dine fortolkninger. De parafraseringer af banale oplysninger fra Kraks Blå Bog i artiklen om Einar Geert-Jørgensen opfylder de retningslinjer, som Engelsk Wikipedia har fremsat (slaviske oplistninger af karriereforløb er ikke copyvio), så jeg anerkender hverken din liste eller din dømmekraft som et udgangspunkt for en eventuel oprydning.
Og hvem er det, du vil samarbejde med? Måske bør du spørge dig selv, om det inviterer til et godt samarbejdsklima at tilbagerulle andres redigereringer eller kalde andre brugere ”farisærere”, hvis de ikke er enige i dine mavefornemmelser om dansk jura? Med argumenter om praksis på Nederlandsk Wikipedia? Jeg løfter i hvert fald ikke en finger under trusler om bål og brand.--Urbandweller (diskussion) 3. apr 2018, 01:59 (CEST)
Jeg har aldrig sagt noget om artikler fra Krak, men om artikler der er direkte kopieret fra Salmonsens eller Dansk Biografisk Leksikon.
Og når folk ikke læser hvad jeg rent faktisk skriver, (for det er jo bare Rodejong ikke?) så begynder man at tale lidt skarper for at komme igennem.
Einar Geert-Jørgensen var kopieret fra Salmonsens, da det tydeligt fremgår ord og sætninger der ikke er brugt i Kraks udgave! Det kan godt passe at Salmonsens eller DBL har taget det fra Krak, men når man kopierer tekst fra Salmonsens, så er det forfatteren der har bidraget der, der har ophavsretten.
Og ja, jeg henviser til NLWP, da de allerede har opfundet hjulet, så hvorfor skulle vi debattere om det, når ideer og værktøjer allerede findes?
Om samarbejde ... jeg har mistet håbet om at folk overhovedet indser hvor alvorlig det egentlig er!  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 3. apr 2018, 02:21 (CEST)

Fortsat debat[rediger kildetekst]

  • Slet slet da alle artiklerne. Hvis der er nogen, der har noget seriøst at bidrage med, kan de jo bare selv skrive en artikel om nogle af de slettede emner. Dansk Wikipedia kan ikke overleve, hvis al tid skal bruges på at rydde op efter copy-paste bidragydere, så de seriøse bidragydere ikke har tid til at skrive artikler selv. Igen vil jeg påpege det udemokratiske i at enhver uden nogen form for konsensus kan hælde at muligt ind i wikipedia, uden at det kan fjernes igen, selv ikke med 2/3 flertal. --Madglad (diskussion) 9. maj 2018, 03:25 (CEST)[svar]
Konklusion:
Debatten er konkluderet for længe siden. Genoptagelsen af debatten var grundløs oven på den stedfundne diskussion, og har heller ikke ført yderligere med sig. Diskussionen af kvaliteten af Tostarpadius' mange Salmonsen-artikler, manglende wikificering heraf samt eventuelle ophavsretlige problemer i disse må føres videre andet sted. --Pugilist (diskussion) 13. jun 2018, 18:42 (CEST)