Wikipedia:Sletningsforslag/Camilla Hessellund Lastein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Camilla Hessellund Lastein stiftede et selskab og blev købt ud. Hun blev fundet interessant af Forbes. Er det tilstrækkeligt? --|EPO| COM: 25. dec 2020, 13:27 (CET)

  • Behold - Interessant samtidshistorie. Vigtigt at beholde den tidlige internethistorie. - Nico (diskussion) 25. dec 2020, 15:12 (CET)
  • Slet - Så interessant er det heller ikke. Der er masser af erhvervsfolk, og hendes karriere er ikke mere interessant end så mange andres. Det har ikke sat sig noget aftryk, hvorfor opslaget ikke er relevant. Den tidligere internethistorie er interessant, men artiklen føjer ikke rigtig noget til denne, andet end at det “er noget med internet”. Det er i min optik klart ikke nok. -Pugilist (diskussion) 25. dec 2020, 15:48 (CET)
  • Sammenskriv til Susanne Hessellund. Både Camilla og virksomheden LIX er allerede nævnt på moderens side. Det kunne derfor give mening at sammenskrive denne side med moderens. --Dkma04 (diskussion) 25. dec 2020, 15:54 (CET)
  • Behold Ifølge Forbes var hun tilstrækkeligt interessant [1] [2] Samtidig var hun (med)stifter af Lix, som var en relativt lovende tjeneste på nettet [3] Mener på den baggrund, at det er nok, om end det ikke er meget. Morten1997 (diskussion) 25. dec 2020, 15:59 (CET)
  •  Kommentar - Der er rigtig mange lister over “årets talenter”, “xx unge mest et eller andet” osv. Det er fint for den enkelte at komme på en sådan liste, men realiteten er den for de i listerne opregnede smertelige virkelighed, at det ganske sjældent er noget der gør en forskel. Hvor mange andre på Forbes’ liste har vi artikler om ? Et salg af en virksomhed til 100 mio. gør langt fra en af medejerne relevant. Men fred være med det; problemet er blot at vi ved at sætte barren så lavt åbner op for en masse trivielle artikler om trivielle erhvervsfolk. -Pugilist (diskussion) 25. dec 2020, 16:23 (CET)
  • Slet. Hun er kun kendt i forbindelse med lix og kan omtales i en evt. artikel om virksomheden. Der er ikke nok til en en selvstændig omtale. Meget af artiklen handler i forvejen mere om Lix end om Lastein. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. dec 2020, 00:04 (CET)
  •  Kommentar - Vi har en en tilsvarende artikel om en anden iværksætter, der endog har fået flere penge, da han solgte sin virksohmed, se Wikipedia:Sletningsforslag/Magnus Kjøller. Skal vi have artikler om alle iværksættere, der banker en virksomhed op og får den solgt ? Og hvad skal de have den solgt for ? Hvor mange andre ejere skal de have delt pengene med ? Vi kan selvfølgelig bare åbne op, men jeg tror ikke det er en hensigtsmæssig praksis. Det er i hvert fald en kraftig udvanding af kriterierne. --Pugilist (diskussion) 4. jan 2021, 12:06 (CET)
  • Slet - Jeg synes ikke der er meget i artiklen, som peger på notabilitet. Det eneste er at hun er på Forbes' liste, men det er i sig selv ikke nok efter min mening. Toxophilus (diskussion) 4. jan 2021, 12:57 (CET)
  • Slet - Umiddelbart synes jeg, at det er at sætte barren lovlig lavt at have en selvstændig artikel om hende - hendes erhvervskarriere er ikke så usædvanlig, og som andre har nævnt, er der rigtig mange ranglister over unge talenter og andre kategorier, også blandt erhvervsfolk. Det er i givet fald snarere virksomheden, der muligvis kan bære en artikel. Hvis der skal justeres i kriterierne for erhvervsfolks notabilitet, vil jeg foretrække, at det sker efter en sammenhængende diskussion om, hvor det er fornuftigt at lægge snittet - og det kan godt være et mere lempeligt sted end de nuværende nedskrevne - men indtil vi har fået en afklaring om det, synes jeg ikke, at vi skal åbne for meget og lidt tilfældigt i enkelt-tilfælde. Økonom (diskussion) 4. jan 2021, 13:09 (CET)
  • Slet eller Sammenskriv til Susanne Hessellund - Jeg ser ikke at hun endnu har opnået at være notabel.--Kjeldjoh (diskussion) 4. jan 2021, 13:14 (CET)
Konklusion:
Der er bred enighed om, at personen er mindre interessant end virksomheden. Som følge heraf er tjenesten nu nævnt som en investering på moderens artikel. Denne artikel slettes. --|EPO| COM: 14. jan 2021, 16:56 (CET)