Wikipedia:Sletningsforslag/Direktørløn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Slet Denne side omhandler hvad direktører får i løn. Den er uencyklopædisk og ligner mere et ordbogsopslag. Udskift ordet direktør med et hvilket som helst andet job og du får en del sider om forskellige erhvervs løn, og der er vel næppe grund til at Direktørløn skal have en artikel for sig. --Rasmusbyg 6. okt 2011, 17:35 (CEST)

  • Slet - Fuldstændig intetsigende - ikke engang et ordbogsopslag. --KLN 6. okt 2011, 17:43 (CEST)
  • Slet --Rmir2 6. okt 2011, 20:33 (CEST)
  • Slet - Direktørløn er hvad en direktør får i løn og kan variere... mon ikke de fleste godt kunne regne det ud selv? --Dannebrog Spy 6. okt 2011, 20:54 (CEST)
  • Slet - Som de foregående. Beskrivelsen af, at direktører får en "gave" ved fratræden giver også en fingerpeg om lidt førstehåndsforskning/POV. Pugilist 6. okt 2011, 21:18 (CEST)
  • Slet --Pixi Uno 6. okt 2011, 21:25 (CEST)
  •  Kommentar Er der nogen, der har læst den modsvarende engelske artikel? Eller for den sags skyld den finske? Jeg er helt med på at den nuværende artikel er for ringe, men emnet kan udmærket bære en artikel, hvis der er nogen, der gider skrive den. --Palnatoke 6. okt 2011, 21:38 (CEST)
Der er da masser at skrive om emnet. Direktørlønninger er undergivet en temmelig detaljeret lovgivning for finansielle virksomheder og noterede selskaber, Personalestyrelsen har særlige regler om lønninger til direktører i det offentlige, og der er skrevet stribevis af artikler og ligefrem bøger om emnet, så det der ikke kun på engelsk Wikipedia de skriver noget om emnet. Problemet er blot, at den nuværende artikel på dansk Wikipedia er noget tynd, og er der ikke nogen, der gider rette artiklen op inden for en overskuelig fremtid, så er vi bedre stillet uden artiklen.
Jeg kan nu se, at artiklen bl.a. også blev indstillet slettet fordi emnet ikke kan bære en artikel i sig selv, og det er jeg ikke enig i. Så min "som de foregående" er ikke helt korrekt på dette ene punkt, men alle øvrige slettebegrundelser støtter jeg som artiklen står nu. Pugilist 6. okt 2011, 21:51 (CEST)
  • Slet Artiklen har ingen encyklopædisk værdi. --Wholle 7. okt 2011, 07:36 (CEST)
  • Slet Uencyklopædisk. --Pelle Hansen 7. okt 2011, 21:52 (CEST)
  • Slet - Ordbogsopslag. --Trade 9. okt 2011, 08:17 (CEST)
  •  Flyt til direktør. Sammenligningen med andre lande er interessant og godt tænkt. Peter Mulvany 9. okt 2011, 12:44 (CEST)
  •  Kommentar Efter at have læst den finske artikel konstaterer jeg, at den næppe kan tjene som forbillede, da den indeholder personrelaterede indkomstoplysninger. I visse lande er sådanne lovlige at udgive offentligt, men dels tvivler jeg på, om dansk lovgivning tillader dette, dels forældes sådanne oplysninger hurtigt - og skulle de bevares år for år, vil oversigterne hurtigt blive gigantiske i omfang. Den anden side af problemstillingen: direkte løn, frynsegoder, "faldskærmsaftaler" (svensk udtryk, på dansk vist oftere brugt "gyldent håndtryk") og lignende, er sådanne som hver især kan fortjene omtale - men de er ikke nødvendigvis alene gældende for "direktører". Tager vi et delemne som direktørlønninger i det offentlige (nævnt ovenfor) kan disse ligeså godt eller bedre behandles under de pågældende offentlige institutioner. Set i dette lys mener jeg fortsat, at artiklen som emne er ret meningsløst. --Rmir2 9. okt 2011, 14:06 (CEST)
Konklusion:
Artiklen slettes. --Pixi Uno 17. okt 2011, 02:52 (CEST)