Wikipedia:Sletningsforslag/Guldørred

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Guldørred har stået med notabilitetsskabelon siden 2017. Lad os tage diskussionen. Der er en del at finde på nettet bl.a. her, lidt historie, på fiskesøerdanmark.dk og de kan fås i op mod 10 kg.

  •  Formalia @Theispoulsen: Som artikelopretter har du måske noget at bidrag med? Toxophilus (diskussion) 8. jul 2019, 09:14 (CEST)
  • Behold - Alle dyrearter er vist pr. definition notable. den her trænger bare til en wikificering af en fiske-interesseret. Toxophilus (diskussion) 8. jul 2019, 09:14 (CEST)
  •  Kommentar - Guldørred er ikke en art (og derfor ikke nødvendigvis notabel), men en fremavlet farvevariant af arten regnbueørred. Se f.eks. Miljøstyrelsens side om regnbueørred: https://mst.dk/natur-vand/natur/artsleksikon/fisk/regnbueoerred/. I øvrigt er regnbueørred stærkt variabel med mange naturligt forekommende underarter. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2019, 09:26 (CEST)
  • Behold - Der er tale om et begreb, der anvendes om en bestemt type fisk. Fisketypen er omtalt i fiskekredse, så allerede af den grund bør vi have information om denne type af fisk. Det er ikke et krav, at der skal være tale om en art for at der kan oprettes en artikel om typen af fisk. Det står mig ikke klart, om der er tale af en underart. Eventuelt kan oplysningerne om guldørred skrives ind i artiklen regnbueørred, men jeg vil nu foretrække et behold. Wikipedia er ikke en encyklopædi for fagfolk (hvilket kunne tale for en stringent struktur opdelt efter fag-biologiske kriterier), men er for alle, herunder også brugere, der er stødt på begrebet "guldørred" og gerne vil vide mere om, hvad det er for en fisk. --Pugilist (diskussion) 8. jul 2019, 09:34 (CEST)
  • Behold - Jeg tilføjet infoboks, præciseret at det ikke er en art, udvidet teksten en lille smule, og tilføjet kildehenvisninger og en kategori. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. jul 2019, 10:42 (CEST)
Konklusion:
Enighed om at beholde. mvh Tøndemageren (diskussion) 18. jul 2019, 10:41 (CEST)