Wikipedia:Sletningsforslag/Jakob Busk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Spilleren er optaget på det førende hold i den bedste nationale liga. Men han har ikke spillet nogen kampe endnu. --|EPO| COM: 9. okt 2012, 08:37 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg Slet - Lad os vente, til han evt. kommer til at spille mere end en håndfuld kampe for førsteholdet (eller et andet hold i divsionerne). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. okt 2012, 08:56 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Ikke enig. Jeg medgiver, at han er på vippen, men anser ham desuagtet for at snige sig over grænsen. Målmænd er lidt specielle, da de sjældendt bliver skiftet ind de sidste ti minutter i en en kamp, og derved ikke så ofte noteres for antal kampe. Spilleren har en længerevarende kontrakt med det hold i Danmark, der har det største spillerbudget, og har været udtaget til en række førsteholdskampe. Han er ikke ungdomsspiller, men indlemmet i førsteholdstruppen, og har som professionel sportsmand en ikke-ubetydelig indtægt ved sin sport. Sammenlignet med den betydelige mængde artikler om atletikudøvere, der har udøvet deres sport på amatørplan, ville jeg finde det noget fjollet, hvis artiklen skulle slettes. Afgørende må være, om der er nogen, der kunne finde på at søge på information om de spillere, der har en professionel kontrakt i landets pt. største fodboldklub. Pugilist (diskussion) 9. okt 2012, 13:26 (CEST) Symbol comment vote.svg Kommentar Er pudsigt nok netop omtalt i dag på bold.dk. Så helt uinteressant er han ikke. Pugilist (diskussion) 9. okt 2012, 22:21 (CEST)
  • Symbol keep vote.svg Behold - Er U/20-landsholdsspiller - og så vidt jeg husker er landsholdsspillere (hvad enten de er ungdoms- eller seniorspillere) notable. mvh Tøndemageren (diskussion) 9. okt 2012, 19:51 (CEST)
    Symbol comment vote.svg Kommentar - Han har været udtaget til U/20-landsholdet, men har iflg. landsholdsbasen på DBU.dk ikke spillet nogle kampe. Jeg synes stadig, vi skal vente, jf. ovenstående. Og jeg har ingen forståelse for, at professionelle idrætsudøvere skulle være mere notable end amatører; det må afhænge af deres meritter. Til gengæld kan man måske sammenligne en spiller som ham her med et musiknavn, der har fået kontrakt med et pladeselskabet: Før de har fået udgivet en plade, kan tilknytningen til selskabet (heller ikke hvis det er et stort selskab, sml. med FCK) ikke i sig selv give notabilitet. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. okt 2012, 14:38 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Det er ikke rigtigt, at han ikke har spillet kampe. Det fremgår klart af Landsholdsdatabasen. For det første er det kun noterede kampe (d.v.s. kampe hvor spilleren er på banen), der noteres, og der har han 18 kampe, jf. databasen, og et simpelt tjek som eksemplevist dette viser, at den er god nok - han har skam været på banen. Jeg er endvidere ikke enig i, at amatører og professionelle ligestilles. Ifølge tommelfingerreglen er følgende et selvstændigt kriterium: "Spillere (dansk eller udenlandsk herkomst) med min. 1 (semi)professionel kontrakt i karrieren i 1 dansk divisionsklub", hvilket jo må sige at være opfyldt i det konkrete tilfælde - oven i købet en fuldtidskontrakt. Pugilist (diskussion) 15. okt 2012, 15:03 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Ved ikke hvor du har kigget, men manden har altså spillet 18 ungdomslandskampe iflg. landsholdsdatabasen, så det må da give ham notabilitet? Kom lige for sent med pointen hehe. mvh Tøndemageren (diskussion) 15. okt 2012, 15:12 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Sorry, jeg søgte ikke godt nok, da han jo åbenbart hos DBU er opført under Jensen. Angående amatører og professionelle, så var det ikke fodboldspillere, jeg tænkte på; det var dig selv (Pugilist), der bragte sammenligningen med atletikudøvere på banen. Angående den nævnte tommelfingerregel, så har du jo ret i, at manden har en professionel kontrakt. Men Froztbyte foreslog, at mindst 1-2 af punkterne skulle være opfyldt, og du foreslog selv at stramme dette til mindst 2 af punkterne. Her får jeg så problemet med at finde nummer 2, for det er ikke sådan, som Tøndemageren mente, at alle landskampe, herunder på alle ungdomshold, tæller med; der nævnes kun A-landskampe. Summen af dette er, at han faktisk ikke opfylder tommelfingerreglen (hvis mindst 2 af punkterne skal være opfyldt). --Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. okt 2012, 15:32 (CEST)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Det er vel som udgangspunkt [[denne diskussion der skal henvises til - selvom kravene i toppen er de samme. Så inden dette sletningsforslag konkluderes, kan det være at der skal konkluderes på de forslag til ændringer af notabilitetskravene der er fremsat der? Som jeg lige læser det, er der er ikke konkluderet på dem endnu. mvh Tøndemageren (diskussion) 15. okt 2012, 16:01 (CEST)
@Arne - Jeg er med på, at jeg har argumenteret for at stramme den for spillerne, og det mener jeg fortsat. I det konkrete tilfælde mener jeg han når at opfylde to af kriterierne, da han også kommer med på "anden betydelig omtale". Han har en lang række landskampe (for U-landshold, men alligevel), og er blevet ofte omtalt i Tipsbladet, bold.dk m.fl. Og som anført ovenfor mener jeg målmænd er lidt specielle. Mange ungdomsspillere gives chancen i et par førsteholdskampe, hvor de får 10 minutter på banen, men den mulighed opstår temmelig sjældent for målmænd. Han er ikke ungdomsspiller længere, men fuldt integreret i den forholdsvis eksklusive kreds af spillere, der spiller for det hold med pt. største spillerbudget. Dét kombineret med det forholdsvist store antal U-landskampe mener jeg bringer ham over grænsen. Pugilist (diskussion) 15. okt 2012, 16:59 (CEST)
Det er naturligvis et problem, når der ikke bliver konkluderet på den slags diskussioner - jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg havde glemt den diskussion, jeg selv havde bragt op, så tak for at minde mig om den, Tøndemager. Jeg tror, vi kan mødes ved, at denne spiller ligger som et grænsetilfælde. Jeg læser ikke Tipsbladet, der ellers er et lødigt blad (det var det i hvert fald, da jeg læste det regelmæssigt for mange år siden), så jeg kan ikke verificere dine henvisninger, Pugilist, men jeg har absolut ingen anledning til at mistro dem eller dig. Det lyder også sandsynligt, at den unge mand kommer til at blive mere entydigt notabel i fremtiden, men jeg vil med respekt fastholde min holdning indtil videre. Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 15. okt 2012, 18:26 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der kan ikke opnås enighed om sletning. --|EPO| COM: 24. okt 2012, 16:29 (CEST)