Wikipedia:Sletningsforslag/Jan Faye

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jan Faye har stået med ntoabilitetsskabelon siden 2018. Lad os få det afklaret. Han er lektor, og altså ikke automatisk notabel, så han skal altså have bedrevet andet. Han har skrevet en række bøger, se bl.a. saxo.dk og samfundslitteratur.dk, og han har skrevet på både videnskab.dk og Information. På google scholar er han også blevet citeret en del gange. Artiklen blev også oprettet af samme bruger, som oprettede den på en:wiki, hvor den i første omgang blev slettet, men den er siden blevet genoprettet. Artiklen kræver i høj grad en wikificiering og den kan godt klare en kraftig beskæring. Toxophilus (diskussion) 13. aug 2019, 09:04 (CEST)

  •  Formalia @Rasjaks: som artikelopretter har du måske en mening. Toxophilus (diskussion) 13. aug 2019, 09:04 (CEST)
  • Behold Han er dr.phil. og har publiceret en del, så jeg vil - med de samme argumenter som for Richard Raskin - mene, han er relevant og skriver naturligvis gerne om ved lejlighed. --Druidsaki (diskussion) 13. aug 2019, 09:42 (CEST)
Jeg kan supplere, at han udgiver bøger på forlag som Palgrave Macmillan og har skrevet til Stanford Encyclopedia of Philosophy. Jeg uddyber gerne, men kan måske nøjes med at bemærke, at det er stort. --Druidsaki (diskussion) 13. aug 2019, 09:58 (CEST)
  • Slet - ligner personpromovering. Oprettelsen på enwiki forstærker denne formodning. Hans store produktion til trods ikke en person, jeg umiddelbart vurderer har offentlig interesse. Rmir2 (diskussion) 13. aug 2019, 18:27 (CEST)
  • Behold - Jeg vil mene, at hans publikationer i større, anerkendte tidsskrifter gør ham notabel, selvom han ikke er automatisk notabel. --Morten1997 (diskussion) 14. aug 2019, 13:37 (CEST)
  • Behold - En doktorgrad, flere optrædender i dagspresse og andre anerkendte medier og populærvidenskabelig forfatteraktivitet udover den egentlige forskning gør, at han lyder notabel i mine øjne, omendskønt han "kun" er lektor. --Økonom (diskussion) 14. aug 2019, 22:15 (CEST)
Konklusion:
Ikke konsensus om sletning. --Økonom (diskussion) 30. aug 2019, 20:25 (CEST)
  • Behold - Jeg beklager, at jeg først kommenterer dette nu, men det er måske stadig relevant, nu hvor jeg har foretaget endnu en ændring i Wikien. Lad mig nævne med det samme, at Faye var min vejleder på filosofi, og jeg er derfor ikke upartisk. Det er min vurdering, at Faye den international mest anerkendte nulevende danske videnskabsfilosof (jeg arbejder selv i feltet). For folk, der arbejder med videnskabsfilosofi (især dansk videnskabsfilosofi), er en sammenfatning som denne af Fayes synspunkter en god ressource. Dette er vel strengt taget irrelevant for notabilitet, men kan måske alligevel være en grund til at beholde siden (også i sin nuværende relativt detaljerede form). --Rasjaks (diskussion) 11. okt 2023, 14:11 (CEST)