Wikipedia:Sletningsforslag/Kandidater til EU-Parlamentsvalget Den 7. juni 2009

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mens der bestemt ikke kan herske tvivl om at emnet er relevant nok, så er det, at kopiere samtlige artikler vi har om kandidaterne ind i en ny side både dobbeltkonfekt og ret ubrugeligt. Derfor foreslår jeg altså at vi sletter den eller ihvertfald ændrer den. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. feb 2009, 14:51 (CET)

  • Slet - det ligner et oplagt emne for en kategori, men giver ingen mening som selvstændig artikel i den nuværende form. --Pugilist 21. feb 2009, 16:40 (CET)
  • Behold, men i ændret form. Det giver ganske rigtigt ikke mening at kopiere hele biografier ind fra andre artikler. Men det er godt at have et samlet overblik over hvem der stiller op. En kategori vil ikke være egnet til det, da mange af kandidaterne næppe er notable hvis de ikke er kendte i andre sammenhænge. Jeg foreslår at beskrivelsen af hver enkelt kandidat begrænses til navn, alder, beskæftigelse og evt. tidligere eller nuværende betydningsfulde tillidsposter såsom medlemsskab af Folketinget eller EU-parlamentet, minister eller partiformand. Byrial 21. feb 2009, 17:55 (CET)
...og sætte {{kun liste}} på? --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. feb 2009, 20:31 (CET)
Det havde jeg ikke forestillet mig. Der skal (selvfølgelig) også laves en indledning der forklarer hvad listen drejer sig om. Hvis den laves, og man så i øvrigt følger mit forslag, mener du så at man vil overtræde listenormen som {{kun liste}} siger? Byrial 21. feb 2009, 20:55 (CET)
Det ved jeg ikke.. Jeg har ikke selv så godt styr på liste/ikke-liste - ville bare lige gøre opmærksom på risikoen. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 21. feb 2009, 22:24 (CET)
  • Slet --Harne 25. feb 2009, 14:09 (CET)
  • Slet - der koncensus for at et kandidatur til et valg ikke i sig selv gør nogen notabel, hvorfor så opfordre til oprettelse af denne slags artikler med denne liste? --Ktp72 25. feb 2009, 14:30 (CET)
  • Slet - enig med Ktp72. --Palnatoke 4. mar 2009, 14:48 (CET)
Jeg kan ikke se hvordan mit forslag til ændring opfordrer til at oprette selvstændige artikler om kandidaterne. Det er jo netop fordi kandidaterne ikke per se er notable, og at en kategori derfor ikke kan give overblik, at en liste med et tilrettet format er en god ide efter min mening. Byrial 4. mar 2009, 15:10 (CET)
  • Slet - denne artikel kan næsten kun opfordre kandidaterne til at skrive om sig selv, om det så er i selvstændige artikler eller i samleartiklen her. Jeg kan fint leve med, at vi ikke har en samlet liste over kandidaterne. En bredere artikel som EU-Parlamentsvalg 2009 (jf. Folketingsvalg 2007) ville være mere relevant, idet den ville kunne fokusere på selve valgkampen samt de valgte kandidater (der absolut er notable). Andre end de valgte vil sikkert også kunne nævnes naturligt i en bredere tekst om valgkampen, hvis de har gjort sig bemærket. Men listen i sig selv er uinteressant. --Arne (Amjaabc) 11. mar 2009, 09:15 (CET)
  • Slet - Som du skriver, Amjaabc, så kan siden næsten kun opfordre kandidaterne til at gøre reklame for sig selv, og det er da tilsyneladende også hvad der er sket. Siden er oprettet af Bruger:Alautrup, som meget vel kan være identisk med Anders Lautrup-Larsen, der har udsendt denne pressemeddelelse om Morten Løkkegaard. Jeg skal ikke kunne sige om hans firma lautrup-larsen.com leverer presseydelser til Morten Løkkegaard, eller måske er de snarere bare gode genboer fra Charlottenlund. Det kan forklare hvorfor Alautrup også har skrevet om Paula Larrain, samt at hans liste over EU-parlamentskandidater foreløbig er mest grundig for partiet Venstre. Men nok om det, jeg synes sådan en liste bør være uden nogen former for beskrivelse af kandidaterne, da det ellers bliver rodet og ujævnt. Der er indsat billeder, hvilket er endnu værre. Som alternativ kunne man have en artikel ligesom Folketingsmedlemmer valgt i 2007, men jeg synes sådanne artikler bør være forbeholdt lister over folk der egentlig har en funktion (er valgt!). Derfor vil jeg helst foreslå en skabelon, som placeres i alle artikler om kandidaterne. Der er ca. 110-140 kandidater, hvilket ikke er flere end at skabelonen kan blive rimelig funktionel og overskuelig. På den måde kan man hoppe direkte fra en artikel om en kandidat og over til en hvilken som helst anden kandidat. Hvor lidt en sådan skabelon med ca. 180 navne fylder kan man se her - norske stortingsrepræsentanter. --Casper 11. mar 2009, 11:25 (CET)
Hvis nogen har interesse i en skabelon, er her et slags forlæg: Sandkassen, oldid=2927223 -- Mvh PHansen 11. mar 2009, 13:05 (CET)
Den er nu oprettet som Skabelon:Kandidater til EU-Parlamentsvalget Den 7. juni 2009. Jeg er ikke særlig glad for den. Grunden er at den linker til alle kandidaterne og derved opfordrer til at oprette artikler om dem. Byrial 12. mar 2009, 12:37 (CET)
  •  Kommentar - Notabilitet: Jeg synes personlig det kunne være en udmærket idé med artikler om alle kandidater. EU- og folketingsvalg giver efter min mening en ret høj grad af notabilitet. Jeg tror også Wikipedia vil blive flittigt brugt af folk der vil læse om kandidaterne op til et valg. Man kan derimod diskutere om kommunalvalg giver notabilitet. Har der tidligere været en beslutning om dette? --Casper 12. mar 2009, 13:05 (CET)
Se også Diskussion:Morten Løkkegaard og historikken for samme artikel, hvor Bruger:Alautrup har været på færde. --Casper 13. mar 2009, 16:56 (CET)
Hermed slettet. --Arne (Amjaabc) 13. mar 2009, 22:23 (CET)