Wikipedia:Sletningsforslag/Kategorer for medvirkende i tv-serier

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil gerne diskutere relevansen af kategorier i stil med Kategori:Medvirkende i XXXX om det så er tv-serier eller film. Efter denne (ret korte) slettediskussion i august 2020 blev overkategorien Medvirkende i tv-serier slettet og det samme gjorde alle de underkategorier der på dette tidspunkt fandtes. Argumentationen var, at det åbner op for endeløse kategorier, da der i princippet kan eksistere en kategori for hver eneste tv-serie eller film, der nogensinde er produceret. Informationen findes allerede i de respektive artikler, da der typisk vil være et afsnit med medvirkende, og de medvirkende skuespillere vil også have et afsnit med filmografi, hvor man kan finde de film og tv-serier, som de har medvirket i. Pt. har vi to kategorier:

Skal vi beholde disse kategorier, og skal der i så fald oprettes flere lignende, eller bør de slettes? Toxophilus (diskussion) 26. jan 2021, 21:29 (CET)

  • @MacApps: så kan vi tage diskussionen i plenum :-) Mvh. Toxophilus (diskussion) 26. jan 2021, 21:29 (CET)
  • Slet - som ovenfor argumenteret. Toxophilus (diskussion) 26. jan 2021, 21:29 (CET)
  • MacApps mener, at en kategori giver overblik over de vigtigste skuespillere, som har medvirket i de bedste danske film og serier. For at sikre overblik er jeg tilhænger af at lade de to kategorier forblive på dawiki. MacApps (diskussion) 26. jan 2021, 21:38 (CET)MacApps
  •  Kommentar Men hvem definerer, hvad der er de bedste danske film og serier, og hvor går grænsen? Vi kan nok alle blive enige om at Matador er blandt de mest populære dansek serier, og Olsen Banden-filmene er blandt de mest sete film, men Vi kan jo ikke begynde at have særkategorier for disse to produktioner alene, eller udelukkende for danske fiml og serier, for hvad så med alle de udenlandske film og serier? Medvirkende i Marvel-film vil være en kæmpe kategori med sikkert hundredevis af skuespillere, og hvad med populære serier som Game of Thrones, Westworld eller Twin Peaks? Kategorierne må være universielle og være gældende for alt fra de mest populære hjemlige produktioner, de største udenlandske film og de mest obskure små nigerianske tv-serier. Toxophilus (diskussion) 27. jan 2021, 08:21 (CET)
  • Slet - Jeg mener ikke at kategori-systemet er egnet til denne type kategorier. Så er det bedre at der i artiklen om serien, er en liste over medvirkende, og i artiklen om skuespilleren, er en filmografi-liste. For serier med mange medvirkende, kan det vore en fordel at ligge listen i en uddybende artikel.--Kjeldjoh (diskussion) 27. jan 2021, 08:51 (CET)
  • Slet Som argumenteret af Bruger:Toxophilus, informationen findes allerede i artiklerne - både om serierne og de medvirkende. --Honymand (diskussion) 30. jan 2021, 14:04 (CET)
Konklusion:
Overvældende flertal for at slette. --|EPO| COM: 14. feb 2021, 10:27 (CET)