Wikipedia:Sletningsforslag/Kategori:Danske politikere fra Ny Alliance

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

I november satte Urbandweller hurtig-slet på en række Ny Alliance-kategorier, da de var erstattet af Liberal Alliance-kategorier og Palnatoke til alm. slet med en kommentar på brugersiden. Der er brug for at få det afklare om Kategori:Danske politikere fra Ny Alliance, Kategori:Folketingskandidater fra Ny Alliance, Kategori:Folketingsmedlemmer fra Ny Alliance og Kategori:Tidligere folketingsmedlemmer fra Ny Alliance skal slettes eller bruges. --Steen Th (diskussion) 27. jan 2014, 12:17 (CET)

Det må vel afhænge af om Ny Alliance betragtes som et tidligere parti eller som et tidligere navn for Liberal Alliance. Formelt er der næppe tvivl om at det er samme forening, men transformationen fra socialliberalt/konservativt til ren liberalisme taler for at der er tale om to forskellige ting. Omtalen af det socialliberale/socialkonservative er åbenbart forsvundet i denne redigering. --Palnatoke (diskussion) 27. jan 2014, 16:27 (CET)
  • Slet - Kategorien er overflødig i og med at den er overkategori for to andre, hvoraf den ene er tom. Rmir2 (diskussion) 27. jan 2014, 18:59 (CET)
Det argument giver ikke mening, Rmir2. Tomheden skyldes at Urbandweller har flyttet artiklerne til andre kategorier, og det er netop dét forhold, der er til diskussion. --Palnatoke (diskussion) 29. jan 2014, 06:13 (CET)
  • Behold/ Kommentar - Der er efter min opfattelse tale om to forskellige partier, selvom der har været en form for glidende overgang mellem de to. Det er muligt, at der kan komme et afgrænsningsproblem, når man skal finde ud af, hvornår metamorfosen var gennenmført, men det giver IMO ikke mening at placere Jørgen Poulsen, Naser Khader og Gitte Seeberg som medlemmer af Liberal Alliance. Pugilist (diskussion) 29. jan 2014, 09:38 (CET)
  • Behold. Enig med Bruger:Pugilist. Thomas Vedelsbøl (diskussion) 31. jan 2014, 20:28 (CET)
  • Slet/ Kommentar - Jeg synes, det er meget problematisk, at der i dette tilfælde skal etableres to parallelle kategoriseringer af et parti, som juridisk set er samme enhed, alene baseret på subjektive vurderinger af partiets skiftende ideologi. Det er slet og ret POV. Ved Ny Alliances grundlæggelse gav Saxo Bank 1 mio. kr. til partiet, så at hævde, at der skete et ideologisk "brud" på en senere dato, som kan fastlægges helt præcist, er spekulationer, som Wikipedia ikke skal begive sig ind i. Tilmed har én af stifterne (Samuelsen) været med hele vejen. Skal SF - Socialistisk Folkeparti så også kategoriseres i præ- og post-børnebande-kategorier? For der kan jo også findes masser af kilder til ideologiske forskydninger mht. det parti. For slet ikke at tale om de ideologiske skift, som fx Dansk Samling har undergået. Tilmed har Ny Alliance ikke engang sin egen artikel, men er en omdirigering til Liberal Alliance. --Urbandweller (diskussion) 31. jan 2014, 22:21 (CET)
Hvorvidt der er tale om den samme juridiske enhed synes at være mindre relevant - det relevante må være "indmaden". Vi har eksempelvis ikke separate artikler om hver af de mange forskellige juridiske enheder, der siden 1883 har drevet virksomheden FLSmidth. At der i dag er en omdirigering fra Ny Alliance til Liberal Alliance, er noget der kan ændres, jf. artiklens diskussionsside. Pugilist (diskussion) 31. jan 2014, 22:40 (CET) - Tilføjelse: Overlever kategorien, bør referencen til "Danske politikere" udgå. Pugilist (diskussion) 31. jan 2014, 22:42 (CET)

[redigeringskonflikt

Til Urbandweller: Læs artiklen. Allerede i første afsnit præciseres det, hvornår partiet skiftede ham og navn. Artiklen mangler desværre den oprindelige ideologi (jeg vil ikke komme med teorier om begrundelsen for historieforfalskningen). Pointen er her at man på én gang skiftede både navn og erklæret ideologi, og hvis det er POV, så er det netop partiets eget POV, og i øvrigt både refereret netop som sådan og kildebelagt. --Palnatoke (diskussion) 31. jan 2014, 22:47 (CET)
Efter min vurdering har Urbandweller klart fat i den lange ende her. At et parti skifter navn berettiger ikke til oprettelse af to artikler, ej heller at et parti skifter politik (hvilket parti har efterhånden ikke gjort det?). Så jeg fastholder min tidligere fremsatte holdning. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. feb 2014, 10:18 (CET)
Til Rmir2: Det synspunkt relaterer sig mere til spørgsmålet om én eller to artikler om partiet/partierne, men er ikke tvingende i relation til spørgsmålet om, hvorvidt der skal være én eller to kategorier for politikere, der har repræsenteret partiet/partierne på forskellige tidspunkter. Jørgen Poulsen har notorisk aldrig repræsenteret Liberal Alliance, ligesom Estrup aldrig har repræsenteret Det Konservative Folkeparti. Pugilist (diskussion) 1. feb 2014, 11:59 (CET)
Til Pugilist: Forskellen ligger i vurderingen af, om et "nyt" parti dannes på grundlag af sammensmeltning af tidligere partier (eller opsplitningen af tidligere) eller ved en navneforandring og udvikling af partiets repræsentation. I sidste ende bliver det en vurderingssag. Rmir2 (diskussion) 1. feb 2014, 13:02 (CET)
Konklusion:
Der er ikke enighed om at slette, så kategorien beholdes. --|EPO| COM: 7. feb 2014, 14:21 (CET)

Til orientering - Jeg har slette Kategori:Tidligere folketingsmedlemmer fra Ny Alliance... vi bruger Kategori:Folketingsmedlemmer fra Ny Alliance istedet. --Steen Th (diskussion) 7. feb 2014, 15:59 (CET)