Wikipedia:Sletningsforslag/Maria Schou

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Maria Schou blev oprettet d. 12. oktober af ip-bruger 80.62.117.117 og kort derefter redigeret af Bruger:Majabschou. Bruger:Knud Winckelmann påsatte samme dag {{tætpå}} og {{ingen kilder}}. {{Notabilitet}} og {{wikify}} blev senere påsat af ip-bruger 152.73.73.1. --Cgt (diskussion) 10. nov 2016, 17:02 (CET)

  • Slet Hun har ganske vist opnået nogle fine resultater, men jeg er ikke sikker på, om det er nok. En Google-søgning viser til gengæld kun meget få resultater relateret til vedkommende, og Google rangerer resultater om andre med samme navn højere. Det tyder for mig på, at hun ikke er notabel, men jeg ved ikke noget om ridesport. --Cgt (diskussion) 10. nov 2016, 17:02 (CET)
  • Slet Artiklen er meget mangelfuld, og hun har åbenbart en lang liste af triumfer, hendes manglende google hits kan jo nok også hænge lidt sammen med hendes alder og sportsgrenen, der er ikke mange journalister der beskæftiger sig med området, ikke engang for voksne. Det vil i sagens natur nok gøre det svært at finde kilder, stemmer pt. slet alene af den grund at det er meget svært at finde kilder og artiklen er meget mangelfuld, hendes præstationer alene ville jeg sige var nok, men vi kan jo ikke digte hendes ridekarriere op ud fra resultatlister. -- Vrenak (diskussion) 10. nov 2016, 17:17 (CET)
  • Slet - Jeg mener, at man skal være varsom med at give notabilitet til meget unge sportsudøvere, for deres karrierer har det tit med at løbe ud i sandet. Det er lidt samme situation som med nye bands - der skal ofte gå lidt tid, før man kan vurdere deres mulighed for succes. Hvis de så alligevel holder ved og får mere dokumenteret succes, kommer der nok en lejlighed til at (gen)oprette en artikel om hende til den tid. At denne artikel så formodentlig er skrevet af hende selv og ikke har kilder af betydning, gør min vurdering nemmere. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 10. nov 2016, 17:59 (CET)
  • Slet Som Arne. Sportsfolk i ungdomsrækkerne er meget sjældent notable. Opnår hun resultater som senior, kan hun komme med. --Pugilist (diskussion) 11. nov 2016, 10:45 (CET)
  •  Kommentar Eller flyt til "Profil" på Bruger:Majabschou som foreslået på anden diskussion. --Honymand (diskussion) 17. nov 2016, 17:57 (CET)
  •  Kommentar Artiklen er ikke rigtigt noget der ligner en fejloprettet "profil", så jeg synes bestemt ikke den er kandidat til flytning. Jeg hælder til sletning, især fordi det ligner {{tætpå}}, jeg men kender ikke nok til området til at udtale mig skråsikkert. Er uenig i at der skal diskrimineres på grund af alder. --Madglad (diskussion) 17. nov 2016, 18:33 (CET)
  • Behold Tøv en kende. Et nordisk mesterskab er ikke nogen ringe ting, selv i ungdomsrækkerne. Rmir2 (diskussion) 18. nov 2016, 18:35 (CET)
 Kommentar Efter fast praksis er unge sportsfolk i børne- og ungdomsrækker ikke notable, "blot" fordi det har vundet et børne-/unge-mesterskab. Har de opnået bredere omtale, kan de være det, men dette ses ikke at være tilfældet i denne sag. Der er rigtig, rigtig mange dygtige unge sportsfolk, men kun de færreste holder ved elitesporten, når de når seniorniveau. Der ses ikke at være særlige forhold med biograferede. Det kan være, at hun opnår succes som senior, men så kan hun oprettes igen til den tid. At artiklen er oprettet af en "tæt på" er ret illustrativt. --Pugilist (diskussion) 24. nov 2016, 14:34 (CET)
 Kommentar @Rmir2: Jeg så din klare afvisning af notabilitet for Andreas Wiwe (som jeg er enig i). Jeg undrer mig over, hvorfor du mener, at en dansk mester i lynskak for nogle år siden er klart unotabel som vinder af et ligegyldigt mesterskab, og at den i øvrigt neutrale artikel er selvpromovering, hvorimod en ung pige, der vinder et ungdomsmesterskab skulle være notabel, endog i en artikel, der helt oplagt er skrevet af en person, der er tæt på. --Pugilist (diskussion) 29. nov 2016, 10:22 (CET)
Artiklen om Andreas Wiwe indeholder ingen andre oplysninger end den at han vandt en lynskakkonkurrence. Den oplysning kan sagtens indskrives i en artikel om lynskak/skak i Danmark. Principielt aner vi ikke om han ellers spiller skak. Tilfældet Maria Schou er lidt mere kompliceret: hun har vundet flere danske mesterskaber i ungdomsklassen. De er i sig selv ikke nok til notabilitet, men i og med at hun også har taget springet til et nordisk mesterskab (ingen vittighed tilsigtet), er det noget andet og mere. Når vi kan have artikler om fx Razz og The BlackSheeps, hvis eneste kvalifikation er en sejr i MGP Nordic, så må et nordisk ungdomsmesterskab i ridning ligeledes kvalificere. Noget lignende gælder vindere af Junior Eurovision Song Contest. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. nov 2016, 11:00 (CET)
Aarrhh, mon ikke også eksemplet Razz har noget at gøre med, at han vandt en musikkonkurrence, hvis soundtrack var det fjerde bedst sælgende album i 2002, og hans eget album blev solgt i 80.000 eksemplarer og blev blandt årets 10 bedst sælgende? Der var næppe 80.000 tilskuere, der hver betalte 150 kr., da Maria Schou vandt sit mesterskab. Jeg synes dog ikke, at Razz' åbenlyse notabilitet er et argument for behold på Maria Schou i forhold til Andreas Wive. At ungdoms DM er ligegyldigt, men at ungdoms NM i en mindre sportsgren er væsentligt og trumfer et ligegyldigt dansk mesterskab, er naturligvis et synspunkt. --Pugilist (diskussion) 29. nov 2016, 11:40 (CET)
Efter at have lyttet til 10 sekunder af omtalte hit fik jeg mere end nok (jeg kendte ham ikke på forhånd, og det var mere en rigeligt nok til at jeg ikke ønsker noget uddybet kendskab). Jeg kan endda forstå, hvis vi omtalte vindere af Malko-konkurrencen, der ligesom springryttere har lært og trænet sig til sine resultater. Forøvrigt synes jeg, at et dansk ungdomsmesterskab i denne type af konkurrencer faktisk også er en flot præstation, men vi har valgt at sætte nationale ungdomsmesterskaber under grænsen for notabilitet, og det respekterer jeg naturligvis. Rmir2 (diskussion) 29. nov 2016, 12:14 (CET)
Det evige spørgsmål om notabilitet har ikke noget at gøre med personlige præferencer og har heller ikke noget at gøre med, om biograferede har gjort sig umage. Men jeg fik har fået svar på mit spørgsmål. --Pugilist (diskussion) 29. nov 2016, 12:28 (CET)
Konklusion:
Det er konsensus omkring sletning grundet manglende notabilitet. Artiklen slettes. --SimmeD (diskussion, bidrag) 4. dec 2016, 16:17 (CET)