Wikipedia:Sletningsforslag/Mathilde Heltbech

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mathilde Heltbech har vundet bronze i et dansk mesterskab. Er det nok? Knud Winckelmann 6. okt 2011, 10:31 (CEST)

Hov, ser lige at der nu er nævnes guldmedaljer under ungdomsmesterskaber. Giver det noget? Knud Winckelmann 6. okt 2011, 10:32 (CEST)
Jeg vil ikke mene det er nok. Mener ikke der er notabilitet nok--Rasmusbyg 6. okt 2011, 10:36 (CEST)
  • Slet - Én bronzemedalje i én disciplin hvor deltagerantallet ikke er overvældende. Ungdomskonkurrencer giver ikke meget notabilitet. Jeg kan desuden ikke finde ét eneste nyhedsmedie der omtaler denne atlet. Måske hun bider sig fast i eliten som senior senere, men indtil da ser jeg ingen notabilitet. --Pixi Uno 6. okt 2011, 10:42 (CEST)
  • Neutral, hælder mod Behold Jeg er egentlig mest stemt for at beholde hende. Talentet er tydeligt, og det synes jeg ikke, at vi skal se bort fra. Selv om der er forskel på danske ungdomsmesterskaber og verdensmesterskaber, synes jeg, at vi burde medtage de danske på en dansk wikipedia, ligesom jeg er tilhænger af omtale af handicapmesterskaber på lige fod med andre mesterskaber. På mine kanter er presseomtale af og tv-interviews med fx vindere af skolemesterskaber helt på linie med deltagere i fx verdensmesterskaber og OL (et par af dem er senere blevet både verdensmestre og OL-vindere, men mindre kan gøre det). --Rmir2 6. okt 2011, 14:09 (CEST)
...Trods navnet har dansk Wikipedia ingen særlig tilknytning til Danmark. Wikipedia er nemlig opdelt efter sprog, og dansk Wikipedia skal derfor forstås som det danske sprogs Wikipedia. Der er således ingen geografisk tilknytning synes stadig ikke den er notabel. Folketingskandidater er heller ikke notable, før de er egentlige folketingsmedlemmer --Rasmusbyg 6. okt 2011, 14:18 (CEST)

Det er undertegnede, der har oprettet siden for Mathilde Heltbech - og jeg beklager, at jeg har slettet skabelonen indtil flere gange - jeg er helt ny her på Wiki - og vidste ikke bedre. Jeg kan oplyse at Mathilde er omtalt adskillige gange i Helsingør Dagblad. Mathilde er et stort atletik talent, og der er adskillige Wikipedia sider om tilsvarende atletiktalenter. --Bisten 6. okt 2011, 16:03 (CEST)

Folketingskandidater nævnes også mange gange og endda også i landsdækkende medier. MEN du har helt ret der er mange lignende artikler. Disse står stadig, man må dog huske at hvis man er notibel nok til en wikiartikel pga guld i et ungdomsmesterskab i Danmark, er man også notabel nok (på da wp) hvis man er en 13 årig Slovak der har vundet Juniormesterskabet i Slovakiet. --Rasmusbyg 6. okt 2011, 16:26 (CEST)
Til Rasmusbyg: Dansk Wikipedia er ikke og skal ikke være en oversættelse af andre landes wiki. Den er skrevet for et dansksproget publikum og naturligvis under hensyn til hvad dette kan have interesse i at få oplysninger om. Og en dansk ungdomsatlet, som ved gentagne danske ungdomsmesterskabet vinder guld, er bestemt ikke ganske uinteressant. Personligt finder jeg hendes sportsudvikling mere interessant end politikere, der kommer og går som valgvinden blæser. --Rmir2 6. okt 2011, 20:52 (CEST)
  • Behold - I kraft af hendes medalje ved et Danmarksmesterskab, mener jeg hun bør være notabel nok. Kan godt være at der ikke var mange der deltog, men det er nu stadig et dansk mesterskab der dystes om og disciplinen er alligevel en olympisk disciplin. Tøndemageren 6. okt 2011, 22:22 (CEST)
  • Behold - Personligt mener jeg at en guldmedalje ved Världsungdomsspelen i en olympisk disciplin og 27 omtaler i trykte medier (jf. Infomedia) giver notabilitet nok. MVH Henrik (heb, Diskussion   Bidrag   E-mail) 7. okt 2011, 08:31 (CEST)

Er der nogen, der vil fortælle mig hvem der beslutter om siden skal slettes eller ej - og hvornår beslutningen tages?--Bisten 8. okt 2011, 12:48 (CEST)

Til Bisten: Gængs praksis er, at debatten fortsætter, indtil alle har haft mulighed for at ytre sig. Derefter tages der hensyn til den overvejende holdning. Så du må væbne dig med tålmodighed nogle dage endnu. --Rmir2 8. okt 2011, 13:11 (CEST)
Til Rmir2: Prøver igen med dette citat: ...Trods navnet har dansk Wikipedia ingen særlig tilknytning til Danmark. Wikipedia er nemlig opdelt efter sprog, og dansk Wikipedia skal derfor forstås som det danske sprogs Wikipedia. Der er således ingen geografisk tilknytning mvh --Rasmusbyg 8. okt 2011, 13:21 (CEST)
Til Rasmusbyg: Jeg konstaterer, at vi ikke er enige om dette. Mine bidrag har alle været skrevet ud fra den forudsætning at det skal have interesse for dansksprogede brugere. Det betyder, at visse artikler direkte handler om danske forhold (parallelle artikler om andre landes forhold, hvor det er muligt) eller artikler om særlige emner hentet fra andre sprog (som danskere og dansksprogede normalt ikke vil kunne forstå pga sprogbarrieren) skrevet for at dansksprogede læsere vil kunne få indblik i dem. Mig bekendt er der da også talrige artikler skrevet af andre end mig om danske radio- og fjernsynsprogrammer, mediefolk og lignende, som næppe vil have nogen interesse uden netop i Danmark, men som netop danske brugere vil læse med interesse. Nytten af wikipedia afhænger jo af, at den er brugbar og dermed også af emneindholdet. Sådan ser jeg på det.
PS: Hvis du principielt ønsker at drøfte dette yderligere, bør det efter min opfattelse ske et andet sted end i forbindelse med denne konkrete artikel. venlig hilsen --Rmir2 8. okt 2011, 17:28 (CEST)
Vil da lige gøre opmærksom på, at det ikke er et citat jeg personligt har fundet på, men at det er en af wikipedias officielle normer. mvh --Rasmusbyg 8. okt 2011, 17:32 (CEST)
Men du overså da vist fortsættelsen" ...og artikler om portugisiske havnebyer, indiske ministre og canadiske fagforbund er lige så velkomne som de tilsvarende i Danmark", hvilket må udlægges derhen, at dansk wikipedia ikke alene handler om danske forhold. venlig hilsen --Rmir2 8. okt 2011, 18:37 (CEST)
Men gør intet ved min pointe ;) Ungdomsmesterskabsmestre fra Algeriet er ligeså velkomne som ungdomsmesterskabsmestre fra Danmark :) --Rasmusbyg 8. okt 2011, 18:41 (CEST)
Den pointe er vi da enige om. Selv en 16-årig syngende knægt fra Canada har som bekendt kunnet finde vej til dansk wiki. --Rmir2 8. okt 2011, 18:50 (CEST)
Behold desuden er jeg nået frem til at den skal beholdes, da vi i forvejen har mange artikler om atleter der ikke engang har nået lige så meget som Mathilde her. --Rasmusbyg 8. okt 2011, 18:53 (CEST)
Behold Peter Mulvany 8. okt 2011, 20:47 (CEST)
Konklusion:
Der er hverken konsensus eller overvældende flertal for en sletning: Beholdt. --Rasmusbyg 13. okt 2011, 22:27 (CEST)