Wikipedia:Sletningsforslag/Rangerleder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Rangerleder har stået med notabilitet siden 2018, så lad os få det afklaret. Den er oprettet af en IP-bruger, og mangler en ordentlig intro, kilder og generel wikificering. Det er vist en stillingsbetegnelse og uddannelse inden for jernbanedrift, men er det et udbredt term, som vi skal have en artikel om? Der findes opslag på ordnet.dk, og det er nævnt her og og her samt i Bekendtgørelse om togklargøringsuddannelsen. Toxophilus (diskussion) 18. dec 2019, 13:09 (CET)

  •  Kommentar - jeg er i tvivl. Jeg kan ikke gennemskue om det er en udbredt stillingsbetegnelse, som folk slår op, eller om det er en uddannelse, som giver forskellige muligheder, hvoraf en nogle kaldes rangerleder. Toxophilus (diskussion) 18. dec 2019, 13:09 (CET)
  • Slet - Jeg har selv ledt efter kilder på nettet uden at finde noget anvendeligt, og artiklen som den står nu, gør mig ikke meget klogere på fænomenet. Så medmindre nogen har nogle kilder og omskriver artiklen, så den giver mening, så synes jeg den skal slettes. --DenBlaaElg (diskussion) 18. dec 2019, 13:25 (CET)
  • Behold - Det er da relevant nok, men artiklen kunne bestemt trænge til en kærlig hånd. En eksisterende eller tidligere uddannelse af over et års varighed, men nok ikke en stillingsbetegnelse - snarere en bestemt post man varetager efter behov. Jeg fandt uden større besvære denne https://www.ug.dk/sites/default/files/eud_togklargoeringsuddannelsen_uddannelsesguiden.pdf. --Honymand (diskussion) 18. dec 2019, 18:22 (CET)
  • Behold - Betegnelsen rangerleder har været brugt i danske medier i et godt stykke over 100 år - med langt over 900 referencer til brug af denne betegnelse i Mediestream og Infomedia. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 21. jan 2020, 17:31 (CET)
Konklusion:
Ikke konsensus om sletning. --Pugilist (diskussion) 22. jan 2020, 11:00 (CET)