Wikipedia:Sletningsforslag/Skalbjerg Station

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg foreslår Skalbjerg Station slettet da artiklen ikke begrunder stationens notabilitet. Der er en meget kort brødtekst samt en infoboks og en skabelon, som beskriver foregående og efterfølgende station. Hvis vi kigger på Wikipedia:Kriterier for artikler står der følgende:

  • Hvor "unikt" er emnet? Et eksempel: Hvis man skriver om ét ganske almindeligt pizzeria, hvorfor så ikke en artikel om ethvert pizzeria i Danmark eller hele verden? Omvendt, hvis der er noget virkelig unikt ved stedet, noget de er de eneste*i Danmark der gør, eller var de første til at starte en "trend", kan en artikel måske være berettiget.
  • Er Wikipedias artikler nået til det "detaljeringsniveau"? Er alle eller de fleste "overordnede" artikler skrevet? I eksemplet med pizzeriaer: Der bør nok være en artikel om pizza, pizzeriaer, pizzavarianter, typer af pizzeriaer osv., inden man begynder at skrive om et specifikt pizzeria.

Hvis vi bytter det ud med station, så kan jeg ikke se. at artiklen om Skalbjerg Station skal beholdes. Mvh Asger1995 (diskussion) 22. sep 2013, 22:17 (CEST)

  • Slet jf. ovenstående. Mvh Asger1995 (diskussion) 22. sep 2013, 22:17 (CEST)
  • Slet - Helt enig prøv en gang at se følgerne andre jernbanestationer: Bred Station, Ejby Station, Gelsted Station, Holmstrup Station osv. de har stort set samme indhold. Vh --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 22. sep 2013, 22:25 (CEST)
  • Behold - nu er der blevet masseoprettet artikler om ligegyldige lokale posthuse, så ser ingen grund til at slette en jernbanestation. --Pixi Uno (diskussion) 22. sep 2013, 22:44 (CEST)
  •  Kommentar artiklens indhold "Skalbjerg Station er en jernbanestation i Skalbjerg." syntes du det er relevant at have en artikel om? --Søren1997 (diskussion // Projekter // bidrag) 22. sep 2013, 22:47 (CEST)
  • Behold - Generelt gælder for stationer at mange af dem har en lang historie med større eller mindre forskelle indenfor arkitektur og spornet. Dertil kommer at der ligger offentlige beslutningsprocesser bag etableringer, større ændringer og evt. nedlæggelser. Er der sket noget af betydning på en given station, vil det typisk også være beskrevet i offentligt tilgængelige kilder. Dette i modsætning til f.eks. netop pizzeriaet, hvor vi andre f.eks. ikke kender baggrunden for spisekortet eller ejerens kvaler med skattevæsenet.
I øvrigt finder jeg det ikke rimeligt uden videre at slå ned på en specifik (eller tilfældig?) stationsartikel. Er det for at statuere et eksempel, eller er der ikke set på nogle af de mange andre stationsartikler? Blot fordi de er masseoprettede betyder det nemlig ikke, at de også alle sammen er lige så korte som denne. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. sep 2013, 23:09 (CEST)
  •  Kommentar til Dannebrog Spy: Med artiklens nuværende indholder finder jeg ikke, artiklen værende encyklopædisk, og jeg kan heller ikke se notabiliteten. En togstation er ikke unik, tværtimod findes der utallige af dem i verden. Hvad gør denne togstation speciel til at være notabel? Skulle nogen begrunde dette med kilder, vil jeg da overveje at ændre min holdning, men i øjeblikket er der ikke noget specielt over denne station og de mange andre, som Søren1997 henviser til i sin kommentar. Mvh Asger1995 (diskussion) 22. sep 2013, 23:18 (CEST)
Hvis du mener at stationer generelt ikke er notable så tag det op på Landsbybrønden. Det er ikke rimeligt bare at hive en enkelt ud af sammenhæng. En sammenhæng der vel at mærke også omfatter artikler med betydeligt mere indhold, f.eks. Tommerup Station, Rødovre Station eller Aarhus Hovedbanegård.
Et er i øvrigt om artiklerne lever op til normerne, noget andet er normerne passer til virkeligheden. Og virkeligheden er, at der er en række emner, hvor alt af slagsen automatisk regnes som notable, også selvom der er mange af dem, og de måske ikke lige interesserer alle. Personligt interesserer jeg mig ikke det fjerneste for vandtårne og møller, ligesom jeg har lidt svært ved at få øje på værdien af hundrede artikler om Hadsund og omegn. Men det er altså noget, andre interesserer sig for og ved noget om, nøjagtig ligesom jeg interesserer mig for jernbaner og kan skrive noget om det. Det handler ikke om, at de alle sammen skal være specielle hver især, men ved at gå systematisk til værks kan man til gengæld få dækket alt af slagsen. --Dannebrog Spy (diskussion) 22. sep 2013, 23:53 (CEST)
  • Behold - i lighed med andre stationer. Selv et trinbrædt har sin historie. Der findes et stort materiale fra jernbaneentusiasters side om de mange jernbaner og jernbanestationer i Danmark. Det er ønskeligt at gøre (i det mindste en del af) dette materiale tilgængeligt her på wikipedia. hilsen Rmir2 (diskussion) 23. sep 2013, 06:14 (CEST)
PS til Asger1995 og Søren1997: Det er rigtigt, at artiklen er kort. For dette emne som for andre begyndte wikipedia med systematikken frem for indholdet, det vil sig med artikler a la "solsorten er en fugl" eller "Tommerup er en by". Senere er artiklerne så blevet udviddede med hensyn til indholdet. Vi bør betragte denne tingenes tilstand som en udfordring snarere end at sige "lad os droppe emnet". Der har i anden sammenhæng været talt meget om, at dansk wikipedia har langt færre artikler end de andre nordiske lande. Hvis wikipedia skal tages alvorligt som informationskilde, skal vi også gøre det arbejde, der skal til. Så enkelt er det. Rmir2 (diskussion) 23. sep 2013, 06:22 (CEST)
  • Behold - Jeg ville også være ked af, hvis vi slettede alle de pt. ultrakorte stubbe om stationer og trinbrætter (nuværende eller nedlagte), idet de typisk har og/eller har haft kulturel og økonomisk betydning for et lokalområde, som det kan ses ved Skalborg Station efter Steens korte udvidelse. Deri ligger forskellen fra pizzeriaerne - og efter min mening også fra posthusene. Så jeg mener, at vi skal anerkende notabiliteten og se frem til, at nogen har lyst og viden til at udvide artiklerne. Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. sep 2013, 07:51 (CEST)
  • Behold - Stationer er meget notabel emne. Hvis man ser kort, som fx med Skalbjerg Station, er der kommet en del byggeri omkring stationen, mens den oprindelige landsby ligger lidt væk. Så det har påvirket meget hvordan en by ser ud. Det er også et vigtig knudepunkt i et lokalsamfund. Der var her folk rejste til og fra byen, det var her gods blev afsendt og modtaget.
Jeg har suppleret lidt på artiklen, så den bliver lidt større. Men men der er ikke mange kilder til mange af de vigtige hovedstrækninger, mens masser af mindre strækninger - både nedlagt og nuværende er bedre beskrevet med bøger og tidsskriftartikler. Den fynske hovedbane er blevet moderniseret i slutning af 1950’erne og starten af 1960’er, hvor stationen har fået den nuværende udseende. Og der før en af de gode kilder de løbende til ændringer af jernbanenettet blev startet - Dansk Jernbane Klubs blad. Og der er ingen, som endnu har taget tilløb at få skrevet en bog om denne og andre hovedstrækninger, hvor det mangler. For det kræver langt tid på arkiver før der noget. Og hvor vi så kan få noget vi kan referere til. Men det materiale, som ligger om DSB’s strækninger på Statens Arkiver, er ikke lige til at gå til. Mens fx privatbanerne langt mere overskuelige, da de fleste af arkiverne er samlet et sted.
Vi har 100% dækning af de nuværende stationer i Danmark - det er en start. Men de artikler skal efterhånden udbygges så de får flere nyttig oplysninger. --Steen Th (diskussion) 25. sep 2013, 09:06 (CEST)
Konklusion:
Artiklen beholdes. Stemmer: 6 for behold, 2 for slet. --Simeondahl (diskussion) 27. sep 2013, 17:26 (CEST)