Wikipedia:Sletningsforslag/Tine Byrckel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Tine Byrckel har stået med notabilitet siden SorenRK satte skabelonen på med på med kommentaren det er vist på vippen. Og hvori består relevansen af at nævne Byrckels mening om en anden artikel?. Hun har skrevet lidt klummer i dagbladene, oversat et par bøger og været med til at skrive manuskriptet til en polsk film. Slutteligt har hun i Politiken brokket sig over, at der ikke er nok artikler om kvinder på da:wiki (her). Er det nok? Toxophilus (diskussion) 10. jan 2020, 11:20 (CET)

  •  Formalia @Cykelmyggen: som artikelopretter har du måske en mening. Toxophilus (diskussion) 10. jan 2020, 11:20 (CET)
  • Slet Hun har lavet lidt hist og her, men intet der giver notabilitet. At hun brokker sig over manglen af kvindeartikler på da.wiki er hverken nyskabende eller konstruktivt, og giver ingen almen interesse. Toxophilus (diskussion) 10. jan 2020, 11:20 (CET)
  • Slet - Enig med Toxophilus (og igen tak for oprydningsarbejdet). At klage over, at andre ikke har gidet skrive bestemte artikler, skal ikke være en genvej til selv at blive omtalt i Wikipedia. Mvh. SorenRK (diskussion) 10. jan 2020, 11:22 (CET)
  • Slet - åbenbart ikke notabel. Rmir2 (diskussion) 10. jan 2020, 11:51 (CET)
  • Behold - Det kan være svært at lægge en rimelig linje for journalister. Tine Byrckel optræder i sagens natur ofte i dagspressen, men man kan sige, at hun derved blot udfører sit arbejde. Som klummeskriver har ens person og holdninger dog mere direkte gennemslagskraft og dermed offentlig interesse end som mere almen artikeljournalist. Gentagen oversættervirksomhed tæller også med i mine øjne, men afgørende er, at hun også er manuskriptforfatter til en ikke helt ubetydelig film. Jeg kan i hvert fald huske, da den kom i biograferne herhjemme. I vores filmartikler anføres manuskriptforfattere som standard med et rødt/blåt link, og hvis vi havde en artikel om denne franske film, der også har gået i de danske biografer, ville hun også naturligt blive linket til fra denne artikel - ligesom der linkes til hendes navn fra den engelske artikel om filmen. I øvrigt enig i, at sætningen om wikipedia ikke i sig selv hjælper på notabiliteten. --Økonom (diskussion) 13. jan 2020, 20:33 (CET)
  • Behold Jeg har tjek op på filmen. Toxophilus - det er ikke alene en polsk film. Det er betegnet som fransk-polsk-tysk film. Producenten er dansker. Så det er en international produktion. Når jeg genlæser omtale om filmen, så kan jeg også huske det. Og Juliette Binoche er i en hovedrolle...
Filmen fylder en del. Men på trods af at hende bopæl er i Frankrig, så har hende aktiviteter, som vi kan se i det danske, nok for mig. --Steen Th (diskussion) 14. jan 2020, 00:07 (CET)
  • Lille Behold - Notabiliteten er ikke overvælgende, men hun har været diskuteret en del i medierne.--Kjeldjoh (diskussion) 29. jan 2020, 09:51 (CET)
Konklusion:
Ikke konsensus for sletning. Artiklen kunne dog trænge til en kærlig hånd. --Pugilist (diskussion) 31. jan 2020, 16:21 (CET)