Wikipedia:Sletningsforslag/Vegetarer fra Holland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Der er to grunde til sletningsforslaget:

  • Artiklen handler egentlig om tre emner: et afsnit handler om forskellige kategorier af vegetarianisme, et afsnit handler om vegetarianismens udbredelse i Holland, og det tredje emne er listen over hollandske vegetarer.
  • Det kan diskuteres om listen over hollandske vegetarer er relevant. De fleste af dem er ukendte i Danmark og har derfor ingen artikler i da.wiki. Er det overhovedet ønskeligt med sådanne lister over personer, der tilhører en eller anden kategori? Så skulle man også have lister over jøder, bøsser, alkoholikere og folk der kører i Peugeot. Jeg synes det er irrelevant, da det ikke er personerne som er relevante, men derimod emnerne. I de nævnte tilfælde ville de relevante artikler være: vegetarianisme, jødedom, homoseksulitet, alkoholisme og Peugeot. Hvis personerne derimod havde stået for udbredelse af vegetarianisme, dyrerettigheder, vegetariansk filosofi, skrevet kogebøger eller på anden måde markeret sig, så havde en liste været relevant. --Casper 14. sep 2008, 22:53 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet - Ikke nok med at der kun er lavet artikler om 4 af de ca. 50 personer på listen, så strider den imod den for nyligt vedtagne konsensus omkring lister.(skrev Saddhiyama (disk. • bidrag) 14. sep 2008, 22:48. Husk at signére dine indlæg.)
Symbol delete vote.svg Slet - Jeg istemmer også sletningen med reference til Wikipedia:Lister. Jeg vil dog sige, at man eventuelt kunne flytte afsnittet om udbredelsen af vegetarisme i Holland til Holland under et kultur-afsnit eller lignende. --Sabbe 15. sep 2008, 10:20 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet på betingelse af at afsnittet om udbredelsen af vegetarisme ikke bare går tabt. --Lhademmor 15. sep 2008, 14:22 (CEST) Symbol keep vote.svg Behold --Lhademmor 21. okt 2008, 12:23 (CEST)
Og din begrundelse? --Broadbeer, Thomas 22. okt 2008, 01:13 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet --Broadbeer, Thomas 24. sep 2008, 13:29 (CEST)
Symbol neutral vote.svg Neutral Artiklen er god nok til at være på den engelske Wiki. Jeg kunne godt forestille mig, at vegetarer finder artiklen interessant. Jeg foreslår at Lhademmor sammenskriver de relevante dele med en relevant artikel, hvis konklusionen bliver, at artiklen bliver slettet. Eventuelt kunne siden flyttes til Vegetarisme i Holland og eksempelvis 5 af de mest kendte personer kunne overleve. --MGA73 27. sep 2008, 22:56 (CEST)
Symbol keep vote.svg Behold Hvis den er god nok til engelsk wiki er den også god nok til den danske. --Lindberg 12. okt 2008, 17:27 (CEST)
Det er måske lidt et underligt argument, som jeg ser det, eftersom den engelske wiki har helt andre retningslinjer end den danske, i hvert fald inden for lister. --Sabbe 21. okt 2008, 12:39 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet - Bare bevaringsværdigt indhold sammenskrives i andre artikler. At engelsk WP har artikler, er ikke altid argument for også at have dem på dansk. --Jørgen 19. okt 2008, 17:46 (CEST)
Symbol keep vote.svg BeholdTrade 13. feb 2011, 18:26 (CET)
Symbol delete vote.svg Slet --Rmir2 13. feb 2011, 19:39 (CET)

Artiklen genindsættes på Sletningsforslag, da debatten, trods temmelig lang løbetid, aldrig har fundet en afslutning. Umiddelbart virker debatten til at bevæge sig i retning af en sletning; grunden til at jeg ikke umiddelbart har effektueret dette er at der også argumenteres for at bevare informationer fra listen i andre artikler. Jeg vil derfor opfordre til at der enten handles på de foreslåede sammenskrivninger, eller at der præsenteres vægtige (og nye!) argumenter i debatten. --Medic (Lindblad) 9. jun 2011, 11:37 (CEST)

  • Symbol delete vote.svg Slet - Listeartikel uden nogen klar afgrænsning. Jeg mener ikke, at der er et voldsomt behov for at sammenskrive, men er der nogen, der lyster, så er det naturligvis fint. Det eneste jeg umiddelbart kan se kunne bære en sammenskrivning ville være afsnittet om udbredelse, der som foreslået af Sabbe måske kan skrives ind i et kulturafsnit i Holland. Pugilist 9. jun 2011, 11:51 (CEST)
  • Symbol delete vote.svg Slet - Jeg har overmåde svært ved at se, hvorfor sådan en artikel er encyklopædisk relevant. Et kulturafsnit i Holland?? Måske, men det kan da på ingen måde blive med noget, der ligner den nuværende liste. Vi har pt. en tilsvarende diskussion om en listeartikel om klassiske komponister, der foreløbig ikke har opnået stemmer for at beholde, og jeg ser denne artikel som endnu sværere at håndtere og af interesse for en langt mindre skare. Al respekt for vegetarer fra Holland, men hvad med Drageflyvere fra Italien, Ølentusiaster fra Tjekkiet, Nudister fra Australien eller andre grupper af personer med specielle interesser? Skal de også have selvstændige artikler? Jeg synes bestemt nej. --Arne (Amjaabc) 9. jun 2011, 16:05 (CEST)
Symbol delete vote.svg Slet - Alkoholister fra Nederland, Dansker på stoffer, Tysker med alvorlige sygdomme, etc. Jeg kan ikke se hvad det skulle gavne Wikipedia?--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 11. jun 2011, 16:25 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Som angivet af Medic har debatten om dette noget bedagede sletteforslag bevæget sig mod sletning, og det er blevet noget mere markant siden genoptagelsen. De få linier om udbredelse kan måske skrives i et kulturafsnit, hvis behov for dette, men intet i kilderne synes at antyde, at hollændere skiller sig meget markant ud på dette punkt i forhold til så mange andre nationaliteter. Slettet. Pugilist 12. jun 2011, 17:21 (CEST)