Wikipedia:Statistik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikipedia:Statistik er en side der skal vise statistik om wikipedia.

For forskellige statistikker om wikipedia, som starter på siden om dansk wikipedia, se denne side: Aktuel statistik

Automatisk opdateret[rediger kildetekst]

  • Statistik - Det nuværende antal artikler på Dansk Wikipedia.

Historisk statistik[rediger kildetekst]

2002-2006[rediger kildetekst]

Rekonstruktion af artikelantallet fra tidernes morgen til 18. marts 2006

Denne graf indeholder nøgletallene for indholdet på den danske wikipedia. Det væsentlige indhold er antal artikler (blå) og antal brugeroprettede artikler (turkis). Den røde linje er en lineær tilpasning til artikeltallet. Sammenlignet med en tilsvarende databehandling, baseret på et databasedump fra 20. juli 2005, er væksten øget med 14%, så den gennemsnitlige tilvækst nu er 0,000314633/sekund, eller en ny artikel for hver 52 minutter, 58 sekunder.

Den grønne linje er data, løbende opdateret fra statistiksiden, medtaget for sammenligningens skyld. Som det fremgår, har programfejl og ændrede definitioner på, hvad en reel artikel er, medført, at tælleren på statistiksiden ikke med sikkerhed kan regnes for en 100% retvisende værdi. Der er naturligvis også den mulighed, at det program, der er benyttet til at pille statistikken ud af det seneste databasedump, er fejlbehæftet, eftersom det stadig befinder sig meget tidligt i udviklingsforløbet. En reel artikel er defineret ved at være en artikel i artikelnavnerummet, der ikke er en omdirigering til en anden side, men indeholder mindst en intern henvisning.

Den blå linje viser det totale antal artikler. Dette inkluderer artikler, der er masseoprettet af et script, hvoraf det væsentligste bidrag stammer fra Bruger:Twidrobots oprettelse af artikler med beskrivelse af alle danske sogne og en supplering af årstalsartiklerne, så perioden fra 500 f.Kr. er dækket. De maskinelt oprettede artikler er udskilt fra det totale artikeltal, da de ellers forstyrrer det linære estimat over artikeloprettelserne. Den lilla linje viser udviklingen i antallet af robotoprettede artikler alene. Her fremgår det tydeligt at robotoprettelser af artikler i høj grad er en diskret hændelse, som ikke vil forbedre det statistiske grundlag.

Den brune linje viser udviklingen i antallet af aktive brugere, der er de brugere, der har lavet mindst en redigering. Værdiangivelse for denne linje er i grafens højre side. Udviklingen i antallet af brugere knækker flere steder, hvoraf to med ret stor sandsynlighed kan forbindes med presseomtale. Det første tilfælde er i april måned, 2005, der falder sammen med en artikel i de danske brugsforeningers medlemsblad, samvirke. Et par måneder senere, i juni, kan presseomtalen i forbindelse med 25.000 artikler og Jimbo Wales besøg i danmark (sammenfald mellem besøg og jubilæum var tilfældigheder) også aflæses, dog mere som en kortvarig og lokaliseret udvikling.