Wikipedia:Træf/november 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Træfplanlægning

Dato[redigér wikikode]

Tidspunkt[redigér wikikode]

 • F.eks. lørdag den 8. november? --|EPO| 8. sep 2008, 18:26 (CEST)
  Er folk med på denne dag - eller skal der satses på en anden? Hurtig tilbagemelding, tak. --|EPO| 10. sep 2008, 09:03 (CEST)
  Eftersom der ingen indvendinger har været, synes jeg, vi skal vedtage denne dato. --CarinaT 15. sep 2008, 09:58 (CEST)

Kaare har foreslået at mødes kl. 11, hvilket betyder, at århusianerne skal afsted ved 8-tiden. Problemet bliver Bruger:Rasmusbyg, der skal fra Ærø, hvor første færge sejler 8:55. Spørgsmålet er så, om det skal udsættes eller, om Rasmus kan finde en løsning. --|EPO| COM: 12. okt 2008, 19:17 (CEST)

 • Jeg kan overnatte i Odense og tage toget, hvis der ikke er kørelejlighed, så ingen problem herfra. --Rasmusbyg 25. okt 2008, 12:22 (CEST)

Sted[redigér wikikode]

Vi mødes på Roskilde Station inde i stationsbygningen og valfarter herefter ud i byen, når vi er klar til det.

Kørselsvejledning[redigér wikikode]

Personer, der rejser ad Holbækmotorvejen formodes at kunne finde stationen - ellers giv besked.

Bil[redigér wikikode]

Fra Køge Bugt Motorvejen vælg Primærrute 6 (frakørsel 31), der i Roskilde ender i en rundkørsel ved Roskilde Sygehus og jernbanen. Tag første vej ud og fortsæt ad Ny Østergade. I det andet sving kommer en venstresvingsbane ind til en parkeringsplads uden tidsbegrænsning(!).

Gå herefter under jernbanen og op ad trappen. Følg stien/sporene - de fører lige til stationsbygningen.

Jeg kører lige om lidt - er der ikke en af jer der deltager, der vil sende mig en sms - så jeg har mulighed for at kontakte jer. Er ikke helt sikker på jeg kan nå frem til kl 11. Mvh Malene
SMS sendt. --Palnatoke 8. nov 2008, 09:10 (CET)
Tog[redigér wikikode]

Alle DSB's InterCity-tog gør holdt i Roskilde - alternativt kan man skifte til regionaltog i Høje Taastrup, hvis man ankommer med InterCityLyn. Den østlige trappe (retning København) har udgang til spor 1 og stationsbygningen.

Program[redigér wikikode]

Hvis Roskilde bliver aktuel er jeg klar til at bidrage med programforslag. --moeng 8. sep 2008, 08:25 (CEST)

Hvis noget skal blive aktuelt, skal det vel vedtages snart, så man kan købe biletter inden 14. september. Jeg synes det ville være fedt med et program nu. --CarinaT 8. sep 2008, 08:42 (CEST)
I Roskilde er domkirken, torvemarkedet og vikingeskibsmuseet noget, man ikke kommer uden om. Jeg formoder, at vi mødes en lørdag(?). Vi kan spise på Sagafjord for en rimelig pris, hvis vi er min. 20 personer - ellers må det blive en café/restaurant i land.
Det er jo (desværre) ikke årstiden til festivalen, men ellers er jeg fuldt overbevist om, at byen rummer kultur nok til det meste af en lørdag.
Nogen har måske særlige ønsker til at se noget? --|EPO| 8. sep 2008, 12:19 (CEST)
EPOs koncentrerede program kan formentlig sagtens udvides med små ekstra udflugter (byhistoriske vandringer) til dem som ønsker det, eksempelvis Sct. Laurentii Kirkeruin under Stændertorvet, Roskilde Museum, Lützhøfts Købmandsgård (gammel købmandshandel), Slagtermuseum, Håndværkermuseum med et utal af gamle værktøj'er, Museet for Samtidshistorisk i bispegården ved Domkirken, Gustav Wieds lidt legendariske gravsted, de mange kilder, Skt. Ibs Kirke (nedlagt kirke, opbygget af lokalt udskåret kildekalk/frådsten), m.m. (de fleste af de nævnte er gratis) ... -- moeng 8. sep 2008, 13:09 (CEST)
Sagafjord sejler ikke i november måned, så vi spiser helt sikkert i land. --|EPO| COM: 12. okt 2008, 18:51 (CEST)

Deltagere[redigér wikikode]

 • --Villy Fink Isaksen 8. sep 2008, 11:38 (CEST) // med forbehold - afhængig af datoen kan godt
 • moeng 8. sep 2008, 13:09 (CEST)
 • - Kåre Thor Olsen (Kaare) 8. sep 2008, 18:11 (CEST)
 • --Palnatoke 10. sep 2008, 09:56 (CEST) - med de sædvanlige familieforbehold
 • -- Danielle 14. sep 2008, 21:04 (CEST) - hvis det bliver d. 8. november, skulle det nok kunne lade sig gøre
 • Wegge vil vist også gerne med :-)
 • --Sir48 (Thyge) 15. sep 2008, 10:45 (CEST)
 • --Malene Thyssen 26. sep 2008, 11:09 (CEST) Neeiiii et træf - der skal jeg da med :)
 • --Jan Friberg 7. okt 2008, 20:03 (CEST) regner jeg med. Hvis jeg kan være tilbage i københavn 18:00.
 • --Glenn 8. okt 2008, 17:52 (CEST) regner med stor sikkerhed at jeg kan.
 • --Gevin 12. okt 2008, 10:55 (CEST)
 • --|EPO| COM: 13. okt 2008, 13:10 (CEST)
 • --Dannebrog Spy 3. nov 2008, 12:28 (CET)

Afbud[redigér wikikode]

 • --Broadbeer, Thomas 20. okt 2008, 20:12 (CEST) Kan ikke få fri og ville således tidligst være i Rosklilde kl. 16.16.
 • --Rasmusbyg 28. okt 2008, 21:01 (CET) må grund af finanskrisen kan jeg desværre ikke deltage denne gang heller.
 • Jørgen 10. sep 2008, 09:52 (CEST) (skal lige have puslespillet med arbejdet til at gå op)
 • --Brandsen 7. nov 2008, 20:36 (CET) Et familiebesøg er kommet i vejen. Håber I får et godt træf :-)
 • --CarinaT 7. nov 2008, 21:04 (CET) Beklager det sene afbud, men er lige flyttet og føler mig pænt stresset trods jeg troede det ville hænge sammen. God dag i Roskilde.

Referat[redigér wikikode]

Bortset fra Malene Thyssen og Sir48 (Thyge) mødtes vi alle på Roskilde Station omkring kl. 11, hvorefter turen gik over Stændertorvet, Gråbrødre Kirkegård, videre ad Algade forbi Roskilde Bank (eller manglen på samme..), gennem Djalma Lunds Gård til først Palæet og efterfølgende Domkirken. Her gik vi rundt indtil kl. 12, hvor der blev åbnet op for adgangen til kirkens museum. Efter dette besøg fortsatte vi med at studere bygningens indre og de mange sarkofager.

Udenfor kirken blev der fundet en lynafleder, hvis funktionalitet, der blev stillet spørgsmålstegn ved af Wegge og Glenn. |EPO| efterspurgte en lineal til at angive målestok på et billede af de munkesten, som kirken er bygget op af. I den forbindelse blev der diskuteret afledte værker af kreditkort m.v.

Vi kunne lige nå at besøge Sankt Laurentii Kirkeruin, hvor der blev diskuteret førstehåndsforskning i forbindelse med opmåling af kommunegrænser. Desuden blev der diskuteret ophavsret, hvor EPO henviste til en underlig verserende sag på Commons.

Klokken var nu omtrent 13 og folk begyndte at hungre efter frokost, men det var resten af byen desværre også, så kursen blev i stedet sat mod Museumsøen, hvor der blev satset på et spisested. Her mødte vi Malene og Sir48. Vi besøgte først Snekken, hvor de ikke kunne blive helt enige, om de havde plads til os eller ej, så vi måtte gå igen. Imidlertid blev prisniveauet på Store Børs fundet for pebret, så vi besøgte i stedet Vikingeskibsmuseet. Vi startede med en tur i museets biograf, hvor historien bag museet blev fortalt, hvilket gav Palnatoke lejlighed til at tage en lur. Ellers gik tiden her med at studere vores forfædres skibe og kultur.

Da vi var færdige indenfor kiggede vi nærmere på Havhingsten fra Glendalough og Wegge truede EPO med kannibalisme, hvis der ikke snart blev fundet et spisested. Turen gik derfor hastigt op gennem Byparken forbi den eksisterende Sankt Laurentii Kirke med tilhørende Sankt Josefs Skole, forbi Gustav Wieds hjem i tre år og en byste af ham og tilbage til Stændertorvet, hvor vi fik plads på Café CeCi. Desværre kunne Kaare ikke nå at deltage i spisningen, så han forlod selskabet.

Under spisningen, blev der som sædvanligt snakket om løst og fast - herunder bl.a. Ærø (kreditering til Rasmusbyg), parkering i Randers, sporvogne i København og Metro i Paris og København. Efter spisningen forlod Dannebrog Spy og moeng selskabet, mens resten fortsatte snakken. Imidlertid måtte hyggen afbrydes efter noget tid, da caféen havde et selskab efter os, som der skulle gøres klar til.

Danielle med husbond forlod hastigt selskabet, da de skulle til en koncert med Rasmus LyberthFyn. Udenfor blev der sagt farvel til Malene, der havde parkeret ved havnen, mens resten fortsatte tilbage op mod stationen.

Kommentarer[redigér wikikode]

 • Tak for sidst til alle der deltog i træffet! Det var dejligt at se nogle nye ansigter i mellem, og fantastisk at have en lokal guide med, som kunne fortælle en masse gode historier. Jeg glæder mig allerede til næste træf :-) -- Danielle 11. nov 2008, 19:49 (CET)

Billeder[redigér wikikode]

Folk lytter mens Moeng (nummer tre fra venstre) forklarer om Roskilde Domkirke.
Fra venstre: Glenn, Simon, Gert, Leif, Villy, Mogens, Jan, Ole
Billede er taget under vanskelige forhold med kamera med for lille blænde åbning, der var mørkt. Kong Christian 4. kapel med Wilhelm Marstrands maleri af Christian 4. på Trefoldigheden.
Billede flækket sammen af tre billeder som Kaare tog med sit kamera der havde en bedre blænde, billede bærer præg af at være lavet med software uden licens derfor diskrete reklamer på billedet. Programmet er hentet på Photo stitching software 360 degree Panorama image software - PTGui
Havhingsten inspiceres.
Havhingsten inspiceres indvendigt; nogle må klatre op, mens andre kan stå på jorden.
Der taltes om skibene på Vikingeskibsmuseet.
EPO leger viking