Wikipedia:Ugens artikel/Uge 12, 2014

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Våbenskjold for Hogwarts

Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab eller blot Hogwarts er en fiktiv skole, der findes i J.K. Rowlings romanserie om Harry Potter. Det er en skole, hvor hekse og troldmænd mellem 11 og 18 år fra Storbritannien kan lære magi. De seks første bøger har alle Hogwarts som den primære kulisse, hvilket understøttes af, at hver bog varer et skoleår. Harry Potter og Dødsregalierne tager ikke udgangspunkt i skolen, da seriens hovedpersoner Harry Potter, Ron Weasley og Hermione Granger ikke tager det sidste år på skolen. Dog foregår den sidste og afgørende kamp i bogen på Hogwarts.

Hogwarts er en kostskole, som er opdelt i fire kollegier: Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw og Slytherin. På skolen undervises der i en række fag som Forsvar mod Mørkets Kræfter og Eliksirer. I bøgerne beskrives skolelivet som relativt strengt med meget skolearbejde, men der er også fritid, hvor især spillet quidditch er populært.

I begyndelsen af den periode, som Harry Potter-bøgerne foregår i, er Albus Dumbledore rektor, og professor McGonagall og Snape er nogle af de mest markante lærere. Den lidt naive nøglebærer Hagrid er også en vigtig person på skolen. (Læs mere..)