Wikipedia:Ugens artikel/Uge 31, 2022

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Forbryderfoto af Benjamin "Bugsy" Siegel, 1928.

Benjamin "Bugsy" Siegel (1906-1947) var en jødisk-amerikansk forbryder, der var kendt som en af de mest berygtede og frygtede gangstere i sin tid. Med sit karismatiske og charmerende ydre blev han en af de første gangstere, der blev behandlet som en kendis i medierne. Siegel var ikke alene en central person i den jødiske mafia, men var som sin ven og gangster-kollega Meyer Lansky også indflydelsesrig i den italiensk-amerikanske mafia og det italiensk-jødiske forbrydersyndikat National Crime Syndicate.

Siegel var aktiv i mafiaens aktiviteter under forbudstiden og var blandt grundlæggerne og lederne af mafiaens udøvende gren, Murder, Inc., der udførte en lang række drab i 1930'erne. Efter ophævelsen af spiritusforbuddet i 1933 var Siegel aktiv i ulovlige bookmakingaktiviteter.

Siegel flyttede fra New York til Californien i 1936. Han blev i 1939 tiltalt for drabet på Harry Greenberg, men da hovedvidnet Abe "Kid Twist" Reles kort inden retssagen faldt ud af et vindue under mystiske omstændigheder, blev tiltalen frafaldet.

Mens Siegel boede i Californien, var han aktiv i opbygningen af Las Vegas, hvor han administrerede og finansierede de første casinoer og udviklede Las Vegas Strip. Han blev skudt og dræbt i Beverly Hills, hvor han boede hos en veninde. (Læs mere..)