Wikipedia:Ugens artikel/Uge 45, 2016

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Et flygel fra Steinway & Sons.

Steinway & Sons er en amerikansk-tysk flygel- og klavervirksomhed med verdensry, grundlagt 5. marts 1853Manhattan i New York City af tyskeren Heinrich Engelhard Steinweg. De ansatte var hovedsageligt tyske immigranter. Virksomhedens vækst førte til etablering af en fabrik i Queens og en fabrik i Hamborg. Fabrikken i Queens leverer til Amerika, og fabrikken i Hamborg leverer til resten af verden.

Steinway er blevet beskrevet som en prominent flygel- og klavervirksomhed, der er kendt for at fremstille håndlavede flygler af meget høj kvalitet. Den europæiske del af virksomheden er kongelig hofleverandør til dronning Elizabeth 2. af Storbritannien.

Virksomheden står bag mange opfindelser inden for konstruktionen af flygler, og Steinway er blevet tildelt 126 patenter inden for flygelkonstruktion; det første patent i 1857.

Steinway-flygler har vundet utallige priser og medaljer. En af de første er en guldmedalje i 1855 ved American Institute Fair i New York Crystal Palace. I årene 1855-62 modtog Steinways flygler 35 guldmedaljer. Adskillige priser og medaljer fulgte, bl.a. tre medaljer ved verdensudstillingen Exposition Universelle i 1867 i Paris. (Læs mere..)