Wikipedia:WMF fundraising Denmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

WMF Danmark: Indsamlingskampagne 2024[rediger kildetekst]

Hvert år arrangerer Wikimedia Foundation (WMF) globale indsamlingskampagner, der strækker sig fra USA til Latinamerika, Australien og Japan. Fra den 2. april til den 28. maj afholder WMF den årlige banner-indsamlingskampagne i Danmark. Denne side er oprettet for at give dig mulighed for at udforske og bidrage til den danske indsamlingskampagne.

Hvorfor indsamler vi midler til Wikipedia og Wikimedia-projekter?[rediger kildetekst]

Folk donerer til Wikipedia af forskellige årsager. Wikimedia Foundation, non-profit organisationen bag Wikipedia sikrer, at enhver donation vi modtager geninvesteres i driften af Wikipedia, Wikimedia-projekter og vores overordnede mission om frit tilgængelig viden.

  • Vi er en non-profit organisation, og vores uafhængighed understøttes af læsere og donorer fra hele verden.
  • Wikipedia bruges af millioner af læsere, og opretholder sin funktion til en brøkdel af omkostningerne sammenlignet med andre førende websider.
  • Læserdonationer er med til at støtte den teknologi, der holder Wikipedia kørende, samtidig med at de bidrager til forbedringer i, hvordan folk læser, redigerer og deler viden på Wikipedia-platformen.
  • Vi udvikler os for at imødekomme nye behov i et skiftende teknologisk landskab, og reagerer proaktivt på nye globale udfordringer.
  • Vores økonomiske forvaltning er ansvarlig, og vi afvejer nøje Wikipedias aktuelle behov med langsigtede bæredygtighedsaspekter.
  • Når du støtter Wikipedia bidrager du aktivt til at gøre platformen mere repræsentativ for verdenssamfundets samlede viden.
  • Bidrag fra vores læsere er afgørende for at holde siden kørende.

Du kan læse mere i dette medieindlæg (engelsksproget artikel).

Nedenfor vises eksempler på indsamlingsbannere. WMF's indsamlingsteam værdsætter input fra lokalsamfundet vedrørende budskabsformuleringerne på bannere, for at identificere bedre måder at engagere læserne i Danmark på.

I fællesskab kan vi løfte indsamlingskampagnen[rediger kildetekst]

For at sikre en stærk start på kampagnen opfordrer WMF's indsamlingsteam til at bidrage med ideer og input inden kampagnens start, så vi kan forberede os grundigt til lanceringen. Vi opfordrer dig til at dele dine kommentarer, forslag, spørgsmål, tanker og generelle ideer på diskussionssiden. Alternativt kan du kontakte os direkte ved at sende en e-mail til Julia Brungs på jbrungs@wikimedia.org

Julia vil afholde en samtale, hvor du har mulighed for at deltage og drøfte kampagnen direkte med hende. Dette vil finde sted den:

For nylig har vi delt en invitation til at oprette en konto og eksperimentere med at redigere Wikipedia som en del af vores donationsproces i Danmark. Opfordringen vises på vores takkeside, som vises for donorer umiddelbart efter deres online-donation. Interesserede donorer vil blive henvist til siden for kontooprettelse, og lande på en side med funktioner for nytilkomne brugere. Denne tilføjelse kan medføre, at du i fremtiden vil se nye redaktører på både vores engelske og danske Wikipedia, og særligt under vores årlige indsamlingskampagne til den danske Wikipedia. Har du spørgsmål angående dette, opfordres du til at benytte diskussionssiden.

Såfremt du støder på personer med spørgsmål om donationer, kan du opfordre dem til at sende en e-mail til donate@wikimedia.org.

Aktuelle bannereksempler – del din feedback og kreativitet[rediger kildetekst]

Herunder finder du vores aktuelle eksempler på bannere til den kommende kampagne i Danmark. Vi ser frem til at modtage dine ideer til bedre at nå danske læsere i år. (Bemærk, at vi muligvis viser det samme banner i Android- og iOS-app'en)

Stor desktop

Stor desktop - Engelsk

Stor desktop - Dansk

Tilføj din feedback nedenfor


Lille desktop

Lille desktop - Engelsk

Lille desktop - Dansk

Tilføj din feedback nedenfor


Stor mobil

Stor mobil - Engelsk

Stor mobil - Dansk

Tilføj din feedback nedenfor


Lille mobil

Lille mobil - Engelsk

Lille] mobil - Dansk

Tilføj din feedback nedenfor


Læs, hvad nogle af donorerne fra den seneste kampagne i Danmark siger:

Jeg er stolt af at støtte en af de få tilbageværende demokratiske og videnskabsbaserede institutioner på kloden. Objektiv videnskabsbaseret information udgør en af de mest afgørende metoder til at beskytte mennesker mod at fordybe sig i 'mentale ormehuller' på sociale medier.