Wikipedia:We Can Edit-a-thon København 7. november 2015

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
"Forslag til artikler", Cinematekets væg.

We Can Edit-a-thon er en feministisk Wikipedia edit-a-thon i samarbejde med CPH:DOX 2015 7. november i København, Danmark. Arrangementet afholdes 14.30-19.00 i Asta Bar, Cinemateket, Gothersgade 55

Opslagstavle med forslag til artikler under We Can Edit, København, 2015.

Det er estimeret at kvinder udgør omkring 13% af Wikipedias redaktører. Der er stadig debat om grundene til denne kønsubalance, [1] [2]men der er enighed om effekterne. Indholdet på siderne præges af kvinders manglende deltagelse. Så mens Wikipedia stadig er den mest radikalt åbne encyclopædi verden har set bliver visse stemmer og perspektiver stadig holdt udenfor.

Vores første edit-a-thon i København 8. marts 2015 var en overvældende succes. Vi fortsætter projektet den 7. november 2015, hvor vi igen afholder et arrangement der skriver prominente, men udeladte, kvinder ind i Wikipedia. Denne gang er vores fokus på underrepræsenterede kvinder i kultur og politik. Mens vi bidrager til Wikipedias inklusivitet træner vi samtidig deltagerne til at skrive effektive og fangende artikler, en tilgang der sikrer at vores digitale kulturarv inkluderer de kvinder, transseksuelle og/eller folk der ikke identificerer sig med et bestemt køn, der har bidraget til samfundet i mange discipliner og i mange punkter af vores fælles historie.

Alle er velkomne: MEDBRING EGEN COMPUTER ELLER TABLET

Program 7. November[rediger kildetekst]

14.30-15.00 Velkomst
15-16.00 Workshop: Wikipedia for dummies
16-16.30 Workshop: Sådan skriver du en god artikel
17.30-18.30 Workshop: Wikipedia for dummies + Sådan skriver du en god artikel (efter behov)
18.30-19.30 Artikelskrivning

Arrangører[rediger kildetekst]

Begivenheden arrangeres af Renegade Runners

Forslag til profiler der skal arbejdes på (tilføj gerne)[rediger kildetekst]

Grupper[rediger kildetekst]

Andet[rediger kildetekst]

For mere inspiration til manglende artikler, se også ønskelisten på WikiProjekt Feminisme.

Link til artikler[rediger kildetekst]

Det er af betydning at der er et link eller helst flere der henviser til artikler. Forældreløse eller orphan artikler (sådan kaldes artikler der ingen indgående links har) kan man ikke klikke sig frem til, derfor bør der laves link til alle artikler, og det er med til at skabe sammenhæng på wikipedia.

Hvor finder du viden?[rediger kildetekst]

Hvis artiklen findes på engelsk wikipedia http://en.wikipedia.org kan man forsøge at oversætte derfra. Tilsvarende med andre sprog.

Open access kilder[rediger kildetekst]


Eksterne henvisninger[rediger kildetekst]


  1. ^ Cohen, Noam (30. januar 2011). "Define Gender Gap? Look Up Wikipedia's Contributor List". The New York Times. Hentet 11. februar 2015.
  2. ^ "DR2 siger "Ti Stille Kvinde!"". Danmarks Radio. 4. november 2014. Hentet 11. februar 2015.