Wikipedia:Projekter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:WikiProjekt)
Wikipedias projektsider
Her kan du finde inspiration til samarbejde med andre.

Se listen over projekter nedenfor eller benyt søgefunktionen:

Generelle projekter

Evaluering (engelsk:Peer review) udsætter artikler for nøjere undersøgelse fra en bredere gruppe brugere og er tiltænkt artikler af høj kvalitet som allerede har været redigeret meget, ofte som en måde at forberede en kandidat til gode artikler.


Kvalitetsoffensiven (eller QA fra eng. "Quality Assurance") har til opgave at lokalisere og udbedre artikler der ikke lever op til den almene standard på Wikipedia.


Arkivernes Skatte koordinerer arbejdet med at få arkivalier fra Statens Arkiver (og måske senere andre arkiver) gjort mere synlige via Wikipedia.


Det Fremragende Projekt oversætter artikler, som andre sprogversioner har udpeget som fremragende.


Miniprojekter på Wikipedia er projekter, der er mindre end de almindelige projekter - enten fordi de har en snævrere målgruppe, fordi de kører i et begrænset periode eller af andre årsager.


Oprydningen skal sørge for at defekte links, fjernede billeder og andet ikke ligger og flyder i artiklerne.


Skyd en kirke! er et initiativ for at få billeder af kirkerne. Tag billeder af kirker, gør dem tilgængelige på Commons og brug dem i artikler om de enkelte kirker.


Skyd en minister er et initiativ for at få billeder af alle aktive danske ministre, således at alle har fri adgang til et billede af hver minister.


Skyd Verden er et initiativ for at få billeder til alle artikler der mangler et. Tag/skaf frie billeder til artiklerne, gør dem tilgængelige på Commons og brug dem i de enkelte artikler.


Tegnebrættet - På tegnebrættet kan vi diskutere fremtidige projekter, og omfattende ideer.


Ugens oversættelse: Deltag i det internationale wikipedia-projekt med at oversætte udvalgte artikler til så mange sprog som muligt.


WikiProjekt Efterspurgte artikler er et projekt, der har til formål at nedbringe den store liste af efterspurgte artikler, der har ophobet sig, samt at holde den nede på et fornuftigt niveau.


WikiProjekt Kom til kort tilføjer geografiske koordinater til artikler, så emnet for artiklen kan vises på et landkort, og så læseren let kan finde andre artikler om samme lokalområde.


WikiProjekt Kilder vejleder brugere til at tilføje autoritative kilder til mere eller mindre kildeløse artikler for derved at øge Wikipedias troværdighed.


WikiProjekt Robotartikler fokuserer på at organisere arbejdet omkring automatisk oprettede artikler og etablere standarder, der skal resultere i velstrukturerede, kategoriserede og velskrevne artikler.

Specifikke projekter

AA-TaskForce er et samarbejde om at få oprettet gode artikler inden for bestemte felter på dansk Wikipedia, for at få oprettet så mange anbefalede emner som muligt.


WikiProjekt Biler er et projekt som skal udvide vores dækning af biler.


WikiProjekt Botanik er et projekt som skal udvide vores dækning af botanik.


WikiProjekt Computerspil er et projekt der involverer computerspil til alle konsoller.


WikiProjekt Feminisme er et projekt med det formål, at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med kvinder og feminisme.


WikiProjekt Film er et projekt som skal lave detaljerede beskrivelser af alle slags film.


WikiProjekt Frankrig er et projekt der er oprettet med 2 mål for øje:

  • at højne kvaliteten på de artikler, der handler om Frankrig og franske forhold.
  • at øge antallet af artikler om Frankrig og franske forhold.

WikiProjekt Fodbold er et projekt med det formål at udbygge artikler om fodboldrelaterede artikler på Wikipedia.


WikiProjekt Fysik er et samarbejde, der går ud på skabe flere fysikartikler, forbedre de eksisterende samt skabe bedre sammenhæng imellem dem. Det er realistisk, at Wikipedia kan blive det mest dækkende værk om fysik på dansk.


WikiProjekt Jernbaner er et projekt med det formål at udbygge artikler om jernbaner på Wikipedia.


WikiProjekt Lost er et samarbejde dedikeret til Lost og alle tilhørende artikler.


WikiProjekt Metal er et samarbejde om at forbedre og udvide dansk Wikipedias dækning af emner relateret til heavy metal og undergenrer.


WikiProjekt Musikinstrumenter er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler omhandlende musikinstrumenter.


WikiProjekt Nederlandene er et projekt der er oprettet med 2 mål for øje:

  • at højne kvaliteten på de artikler, der handler om Nederlandene og nederlandske forhold.
  • at øge antallet af artikler om Nederlandene og nederlandske forhold.

WikiProjekt Odense Bys Museer er et samarbejde om at forbedre og udvide dansk Wikipedias dækning af emner relateret til Odense Bys Museer.


WikiProjekt Pink Floyd er et samarbejde om at forbedre og udvide den danske encyklopædis dækning af Pink Floyd-relaterede artikler.


WikiProjekt Politik er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om Politik. Underafdeling af Portal:Den Europæiske Union, Portal:Kommunisme osv.


WikiProjekt Tv-serier er et samarbejde, der er rettet specifikt mod tv-serier, såfremt serien i sig selv har tilstrækkelig notabilitet.


WikiProjekt Verdens lande er et samarbejde om at forbedre og udvide artikler om verdens lande.


Wikipedia:WikiProjekt Bagom Kunst og Design - metoder og materialer er et samarbejde om at oprette og forbedre artikler om teknikker og materialer der anvendes indenfor billedkunst, design, kunsthåndværk og konservering.

I januar 2017 fokuserer vi på New York City. Vi satser på at forbedre emner der vedrører byens historie, geografi, kultur, økonomi etc. Udvidelser, nyoprettelser, linkfix, rettelser af både fejl og sprog osv. er velkomne.
Wikipedia:Fokusmåned

Ugens artikel

Denne uges artikel er Anne Boleyn.

Næste uges artikel er Sokrates – hjælp med til at gøre den og de kommende ugers forsideartikler helt klar.
(Wikipedia:Ugens artikel/Uge 14, 2024)

Kig her for at se status på de artikler, som er valgt til de kommende 3 uger, og tidligere valgte artikler.

Vær også med til at vælge en artikel til om fire uger.

 

Fremhævet indhold

WikiProjekt Fremhævet indhold arbejder med artikler, som bedre end de fleste.
Fremragende artikler er artikler, som har vist sig at være specielt fremragende og værd at læse.
Gode artikler er artikler, som har vist sig at være specielt gode og værd at læse.
Lovende artikler er artikler, der med lidt hjælp er godt på vej til at blive gode.
Wikipedia:Anbefalede emner emner hvor de indeholdte artikler alle har nået et vist niveau, hvorved emnet findes anbefalelsesværdigt.
Fremragende lister er lister der er gode indgange til emner, og er en kvalitetssikring for, at alle artikler indenfor en givent gruppe af artikler er dækket.

Projektideer

WikiProjekt 365 er en kappestrid om hver dag i 365 dage at tilføje eller forbedre en artikel.


Draft:Jonathan Wax


WikiProjekt Carlsberg er et projekt som skal udvide vores dækning af Carlsberg og relaterede emner (hvis der altså er folk, der vil være med).


WikiProjekt Tuborg er et projekt som skal udvide vores dækning af Tuborg og relaterede emner (hvis der altså er folk, der vil være med). Begge partnere til WikiProjekt Øl


WikiProjekt Pokemon er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om pokemon, alt fra spil til figurer og tegnefilm.


WikiProjekt Judo er et projekt hvor alt hvad man f.eks. kan finde på den engelske Wikipedia vedrørende judo, skal indføres i den danske Wikipedia (kategorier, judoka, olympiske medalister, teknikker, etc.).


WikiProjekt Filateli er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om Filateli.


WikiProjekt Astronomi er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om Astronomi, partner til WikiProjekt Rumfart og "underafdeling" af Portal:Astronomi.


WikiProjekt Numismatik er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om Numismatik.


WikiProjekt Religion er et samarbejde om at forbedre eller skrive artikler om Religion. Partner til WP:SEK, WP:Islam etc., underafdeling af Portal:Kristendom osv.