Wikipedia:WikiProjekt Cykling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi


WikiProjekt Cykling er et Wikipedia-projekt med det formål at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med cykling.

Nye artikler (tilføjet manuelt)[rediger kildetekst]

Der skrives hele tiden nye artikler, der er en del af dette projekt, men det er sjældent at de indsættes her. På fransk Wikipedia bliver dette gjort ved hjælp af en bot, som automatisk henter en liste over artikler, der er oprettet om cykling. Det ville være ønskeligt, hvis dansk Wikipedia også fik denne løsning til at vise aktivitet i projektet. Et uddrag af nogle af de nyeste artikler pr. 14. januar 2017 er disse:

Assessment[rediger kildetekst]

Cyklingartikler
GA GA 4
B 12
Lovende artikel LA 5
Start 183
Stub 1088
Liste 8
Kategori 151
Omdir. 7
Skabelon 95
Ikke-vurderede 926
Total 2.479

WikiProjekt Cykling kvalitetsvurdering

Tilføj dit navn til denne liste ved at bruge *{{bruger|dit brugernavn}}

Skabeloner[rediger kildetekst]

Projektrelaterede[rediger kildetekst]

  • {{WPCykling}} benyttes til at registrere artikler som relaterer til WikiProjekt Cykling og placeres på artiklens diskussionsside - {{WPCykling}} fremkalder:
Cykling Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Cykling, et forsøg på at koordinere oprettelsen af cyklingrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Artiklerne skal meget gerne klassificeres også. Det gøres ved at tilføje en af disse parametre: |klasse=Stub bruges når artiklen er meget kort og mangelfuld, før plejede man at sige, at artikler der er mindre end 3.000 bytes er stub-artikler. Men efter indførelsen af de nye skabeloner, der henter alle data fra Wikidata, så kan der laves tabeller og infobokse, der fylder meget lidt i bytes men indeholder mange relevante informationer, så der kan man ikke bruge grænsen på 3.000 bytes. En artikel der ikke er særlig lang, men indeholder tilpas nok informationer, til at den ikke lngere er en stub-artiklel, klassificeres som en start-artikel. Der indsættes |klasse=Start i projektskabeloner. Før havde man som tommelfingerregel, at klasse Start-artikler fyldte mellem 3.000 og 10.000 bytes, og derefter blev de B-artikler. Men som nævnt, behøver de ikke at fylde helt så mange bytes længere, efter at de nye skabeloner er taget i brug. Man må bare foretage en individuel vurdering og helst være enige med andre deltagere af projektet ca. hvordan klassificeringen foregår. Når der indsættes f.eks. denne kode på diskussionssiden {{WPCykling|klasse=Stub}} så kommer ordet "Stub" til at stå under ikonen, og artiklen placeres i en relevant kategori for stubartikler, der hører til projektet. NB! Efter en meget lang diskussion på landsbybrønden om projektskabeloner, som endte med, at en afstemning blev gennemtvunget, blev relutatet, at 16 brugere, som ikke længere ønskede, at diskussionssiderne skulle bruges til projektskabeloner, besluttede, at disee fremover skal fjernes fra diskussionssiderne. Dette blev besluttet, uden at der forud var fundet nogen brugbar løsning til hvor skabelonerne så skulle placeres. Pr. januar 2017 diskuteres der forskellige løsningsforslag, men indtil videre er der ikke fundet nogen brugbar løsning.

Wikimedia Commons har medier relateret til:

Stubbe[rediger kildetekst]

I dette projekt anvendes {{Cyklingstub}} Her er en oversigt over de 69 (pr. d. 23. november 2016) stubmarkerede artikler: Påbegyndte artikler om cykling

Endvidere anvendes {{Cykelrytterstub}} Her er en oversigt over de 828 (pr. d. 23. november 2016) stubmarkerede artikler: Påbegyndte biografier om cykelryttere

Infobokse og sideboks[rediger kildetekst]

Andre[rediger kildetekst]

Skabeloner, hvor alle data hentes fra Wikidata[rediger kildetekst]

Ved hjælp af Modul:Cycling race og andre moduler er det udviklet flere skabeloner, som henter alle informationer til f.eks. infoboks og tabeller med resultater, liste over vindere, liste over etaper osv. se oversigten nedenfor:

For at disse skal virke kræves det, at informationerne som skal bruges allerede er indtastet i Wikidata. Hvis de er det, så kan alle de sproversioner af Wikipedia bruge disse skabeloner, hvor disse så indtastes sammen med nummeret på Wikidata for det løb eller hold, som det drejer sig om. F.eks. har løbet Strade Bianche for kvinder nr. Q19605976 på Wikidata. I artiklen over løbet er der indsat denne kode: {{Cycling race/listofwinners|Q19605976}} der så giver denne tabel med et overblik over vindere, toere og treere, siden løbet blev oprettet:

ÅrVinderToerTreer
2015USA Megan GuarnierGBR Lizzie ArmitsteadITA Elisa Longo Borghini
2016GBR Lizzie ArmitsteadPOL Katarzyna NiewiadomaSWE Emma Johansson
2017ITA Elisa Longo BorghiniPOL Katarzyna NiewiadomaGBR Lizzie Deignan
2018NED Anna van der BreggenPOL Katarzyna NiewiadomaITA Elisa Longo Borghini
2019NED Annemiek van VleutenDEN Annika LangvadPOL Katarzyna Niewiadoma
2020NED Annemiek van VleutenESP Mavi GarcíaUSA Leah Thomas
2021NED Chantal van den Broek-BlaakITA Elisa Longo BorghiniNED Anna van der Breggen
2022BEL Lotte KopeckyNED Annemiek van VleutenRSA Ashleigh Moolman-Pasio
2023NED Demi VolleringBEL Lotte KopeckyDEN Cecilie Uttrup Ludwig
2024BEL Lotte KopeckyITA Elisa Longo BorghiniNED Demi Vollering