Wikipedia:WikiProjekt Færøerne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Applications-development.svg Denne side beskriver et projekt på Wikipedia.
Projekterne på Wikipedia har til formål at samle og koordinere forbedringen eller oprettelsen af artikler inden for et bestemt område. Eventuelle diskussioner vedrørende projektet henvises til sidens diskussion.
Genveje:
WP:Færøerne
WP:WPFO

WikiProjekt Færøerne er et Wikipedia-projekt, der blev oprettet den 17. april 2012 med det formål at forbedre artikler omhandlende emner i forbindelse med Færøerne.

Artikler[redigér]

Nye artikler (tilføjet manuelt)[redigér]

Politik[redigér]

Der mangler endnu flere sider om færøske politikere her på den danske Wikipedia, det bør vi gøre noget ved. Norsk Wikipedia har f.eks. 273 sider oprettet i kategorien Færøyske lagtingsmedlemmer, flere af disse kan oversættes til dansk.

Kultur[redigér]

Litteratur[redigér]
  • Barnablaðið er hermed skrevet.-- / Kontoreg 18. dec 2012, 20:29 (CET)

Disse færøske litteratur/kulturpriser er oprettet, vi bør nok oprette artikler om flere af prismodtagerne:

Musik[redigér]
  • Planet Awards er skrevet (oversat fra den færøske). Planet Awards var en færøske musikpris. Uddeltes ved en festlig begivenhed i slutningen af december, Planet Awards 2012 blev sidste gang denne pris blev uddelt. EileenSanda (diskussion) 31. dec 2012, 18:16 (CET)
  • Faroese Music Awards er skrevet, det er en ny færøsk musikpris, etableret i 2014, efter at Planet Awards blev nedlagt. EileenSanda (diskussion) 13. mar 2014, 12:18 (CET)
  • Marianne Clausen (1947-2014) er oprettet. Hun var dansk musikhistoriker, hun gjorde et stort arbejde for færøsk musikhistorie, har udgivet flere bøger om viser, kvad, skjaldur, kingosang mm. på Færøerne.
Sport[redigér]

Sider er oprettet om enkelte færøske sportsfolk, f.eks. svømmeren Pál Joensen og Magnus Jákupsson. Der er indtil videre oprettet 25 artikler om færøske fodboldsspillere, 2 havroere, fire atleter og en skakspiller. Der er oprettet artikler om 12 fodboldklubber, en roklub og en svømmeforening.

Vurdering[redigér]

WikiProjekt Færøerne kvalitetsvurdering

Deltagere[redigér]

Tilføj dit navn til denne liste ved at bruge *{{bruger|dit brugernavn}}

Skabeloner[redigér]

Projektrelaterede[redigér]

  • {{WPFO}} benyttes til at registrere artikler som relaterer til WikiProjekt Færøerne og placeres på artiklens diskussionsside - {{WPFO}} fremkalder:
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Flag of the Faroe Islands.svg
Denne bruger bidrager til WikiProjekt Færøerne.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Stubbe[redigér]

Infobokse og sideboks[redigér]

{{Færøsk bygd}} bruges til artikler om Bygder på Færøerne, der findes to alternativer som er:

{{Færøsk bygd lille}}
{{Færøsk bygd medium}}

Navigationsbokse[redigér]

{{Færøske fodboldliga}}
{{Færøske øer}}

Andre[redigér]

{{Barnstar|Færøernes}} er en udmærkelse du kan give til en bruger der har lavet bemærkelsesværdige bidrag til artikler der omhandler Færøerne. Den anvendes således:

{{Barnstar|Færøernes|Tak for din artikel!}}
Barnstar of National Merit Faroe Islands v2.png Færøernes Barnstar
Tak for din artikel!