Spring til indhold

Wikipedia:WikiWednesday/2012

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:WW2012

WikiWednesday i 2012 afholdes typisk 1. onsdag i hver måned forskellige steder i København. Der er offentlig adgang (men hvis man er blokeret eller bandlyst, er man selvsagt ikke velkommen).

Vi mødtes onsdag den 4. januar kl. 17.00 på café Din Nye Ven (kort).

Vi mødes onsdag den 1. februar kl. 17 hos Dagbladet Information i Sankt Annæ Passage, hvor avisens udviklere vil fortælle om Tagger-projektet.

Vi mødes onsdag den 7. marts kl. 17.00 hos Retro Nørrebro, Jægersborggade 14.

Vi mødes onsdag den 4. april kl. 17.00 ved det sydøstlige hjørne af Sankt Jørgens Sø.

Vi mødes onsdag den 9. maj kl. 17.00 under Langebro på Amagersiden.

I juni er der ikke WikiWednesday, men til gengæld er der fotodag på Frilandsmuseet søndag den 3. juni - vi mødes klokken 10:00 på festpladsen.

Onsdag den 4. juli mødes vi kl. 17.00 ved det allersydligste hjørne af Amaliehaven.

Onsdag den 22. august mødes vi kl. 17 ved H.C. Andersen i Kongens Have, og diskuterer bl.a. Wiki Takes Brede Værk, som er tre dage senere. --Palnatoke (diskussion) 20. aug 2012, 07:15 (CEST)

Onsdag den 19. september mødes vi kl. 17 ved indgangen til Landbohøjskolens have (ved Bülowsvej/Thorvaldsensvej), og diskuterer bl.a. Wikidag 2012, som er søndagen efter. --Palnatoke (diskussion) 14. sep 2012, 22:19 (CEST)

Referat af mødet

[rediger kildetekst]

Vi mødtes omkring kl 17:00 på det aftalte sted, hvorefter vi gik en tur ind i Landbohøjskolens have. På trods af at antallet af fremmødte var begrænset, vi var 5 (så der var rigeligt plads til flere), gik snakken livligt om diverse emner inspireret af omgivelserne. Efter at være kommet rundt i det meste af haven fortrak vi til en cafe ved siden af det gamle radiohus, hvor vi over en forfriskning fortsatte det uforpligtende samvær. Arrangementet sluttede, for de sidste, ved 21-tiden. --Henrik Sørensen (diskussion) 20. sep 2012, 19:22 (CEST)

Vi mødes onsdag den 3. oktober på Frederiksberg Runddel ved indgangen til Frederiksberg Have - altså ca. her.

Vi mødes hos Klean i København onsdag den 7. november kl. 17.00 og taler om GLAM-samarbejde. Klean bor i Frederiksborggade 22.

Vi kom vidt omkring, bl.a. fik vi således snakket om bedre opsamling på bidragydere fra GLAM-institutioner (herunder statistik og synlighed), muligheden for oprettelsen af en standard-brugerside, og så kiggede vi på den privatsandkasse-funktion, de har på enwiki. Der var også andre emner, men dem kommer vi nok i tanke om, hvis de er vigtige. --Palnatoke (diskussion) 8. nov 2012, 00:03 (CET)

Til Wikiwednesday den 7. november i Kleans lokaler ved Nørreport, var der dukket 7 personer op. Som udgangspunkt til en diskussion om GLAM. Men, selvfølgelig fristes man til at sige, udviklede det sig til en snak om mange andre ting også.

Der BLEV snakket GLAM. En af problemstillingerne i forbindelse med GLAM, kan være at det kan være svært at få visse mennesker til, at skrive til Wikipedia, hvis de ikke efterfølgende kan bliver krediteret for det. Det problem kunne løses ved bedre artikelstatistik. Derudover kom der i forlængelse af dette også en ide op om, at det blev muligt i højere grad at få indført diverse brugerbokse, med efterfølgende kategorisering, så det dels er lettere at finde personer til forskellige projekter, men også til at få indført en form for statistik for brugerbidrag fra samme (kultur)institution.

Hvor det foregående retter sig imod ansatte i GLAM's var der også tanker fremme om, om det var muligt, at involvere grupper af frivillige, der er centreret omkring GLAM's, til at bidrage til Wikipedia. Et eksempel var en historie fra Aarhus om Sejrs sedler [1] hvor det er lykkedes for Aarhus Stadsarkiv sammen med frivillige at påbegynde en digitalisering af disse sedler. En foreslog, at man kunne gøre det samme i Wikipedia-regi, for at få overført samtlige artikler fra Salomonsens Konversationsleksikon (og lignende værker) til Wikipedia.

Et andet emne, der blev bragt op til diskussion baserede sig på en formodning om at tærsklen for nye skribenter er for høj. Der kom forskellige forslag på banen til, hvordan man kan gøre det nemmere for brugerne af Wikipedia, til også at blive skribenter. Et af forslagene gik på at man kigger på om velkomstskabelonerne er informative (og personlige) nok. Et andet forslag gik på, om det var muligt at ændre på opbygningen af forsiden (som der i øvrigt også var en snak om, om man skulle ændre til et andet navn, da der findes flere forskellige forsider), således at det var nemmere at komme hen til en hjælpeside for nye skribenter. Det anbefaledes at kigge på de andre landes projekter for inspiration. Herunder også muligheden for, at give forsiden et mere professionelt udseende, ved at ændre på menu-strukturen i venstre side.

Derudover var der den sædvanlige hyggesnak og et afsluttende fromt ønske om, at Steen og Kim måtte få en god tur til FSCons i Göteborg, som løber af stablen i den kommende week-end.

Vi mødes onsdag den 5. december kl. 17 i Guldbergsalen på Nationalmuseet og afslører, hvilket billede, der vandt i Wiki Loves Monuments 2012.

Vi var 8, hvis jeg tæller ret, og så diasshow fra Wiki Loves Monuments. Der kom en række ideer på bordet til hvad vi kan gøre med billederne og hvad vi kan gøre nu og næste år. Vi kom også omkring en række andre emner. --Palnatoke (diskussion) 5. dec 2012, 20:35 (CET)